Descripció del centre

A Vilanova i la Geltrú s'imparteixen estudis d'enginyeria des de fa més de 100 anys.  De fet, la primera Escola d'Oficis de la ciutat, precursora de l'actual Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, va néixer fins i tot abans que la Universitat Politècnica de Catalunya. BarcelonaTech (UPC). Durant aquest segle de vida, l'Escola s'ha anat renovant i modernitzant al mateix ritme amb què evolucionava l'enginyeria.
 

És per això que, en el seu moment, va ser el primer centre universitari públic de Catalunya a oferir estudis d'enginyeria tècnica de Telecomunicació i, més recentment, també ha estat pioner al país a l'hora d'incorporar els estudis de grau en Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte. I tot amb l'experiència pràctica que sempre han aportat al seu estudiantat les estades a destacades empreses del sector de l'enginyeria, on fan pràctiques remunerades per completar la seva formació.
 

Des de febrer de 2008, l'Escola també inclou l'European Project Semester (SPE) dins la seva oferta educativa. Es tracta d'un sistema d'aprenentatge per projectes que, en consonància amb la filosofia de l'Espai Europeu d'Educació Superior, ofereix la possibilitat d'estudiar en anglès, formant equip amb estudiants de diverses nacionalitats. La bona acollida que ha tingut el programa ha permès que, a partir del curs 2011-2012, l'Escola posi en marxa la primera edició de l'International Design Project Semester (SPDI), que tindrà la mateixa estructura que l'SPE, però que se centrarà en l'àmbit del disseny industrial. A aquestes dues propostes, a més, també s'hi han d'afegir els convenis de mobilitat internacional acordats amb una quinzena d'universitats europees.

Més enllà de les propostes acadèmiques, el Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú compta entre els seus actius amb el Centre Tecnològic de Vilanova i la Geltrú i amb Neàpolis, dos espais que promouen la innovació del seu entorn industrial i que canalitzen tota l'activitat de recerca, desenvolupament i transferència de tecnologia que es du a terme a l'Escola. L'estructura del Campus es completa amb una biblioteca (la més gran de la ciutat), una residència universitària, serveis de reprografia, una òptica i una botiga d'informàtica.
 

La preocupació per la sostenibilitat, el medi ambient i la igualtat d'oportunitats han estat una altra constant de l'Escola. La Càtedra d'Accessibilitat de la UPC i el Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques, ambdós amb seu al Campus, en són alguns exemples. Tot plegat fa que el Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú sigui un referent universitari, preparat per formar avui els enginyers de demà.

Cursos més populars

Campus i seus

Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG - UPC)
Avda. Víctor Balaguer, s/n 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

Altres centres que et poden interessar

Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG - UPC)
X