Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Laboral

Claus per superar amb èxit el procés de selecció

En un procés de selecció, els reclutadors tenen com a objectiu verificar l'experiència i formació de la persona candidata, identificar les seves competències, comprovar la idoneïtat per al lloc de treball i per a l'empresa i conèixer les aspiracions i el seu pla de carrera professional.

Perquè la teva recerca de feina acabi amb la contractació laboral, aquí tens una sèrie de consells que t'ajudaran a superar el procés de selecció:
 
 • Presenta't als processos on tinguis possibilitats reals. No malgastis el temps en processos que saps que no et seleccionaran. Inverteix el teu temps en buscar oportunitats reals d'ocupació. Si et presentes a qualsevol feina pots donar la sensació de no tenir un objectiu professional clar, i això pot causar desconfiança als teus reclutadors.
   
 • Tingues sempre a punt el teu Currículum Vitae. La rapidesa en la resposta a una oferta de feina és una de les claus per optar a ella. El teu CV ha d'estar sempre al dia i no pots oblidar-te de cuidar la teva marca personal.
   
 • Adapta el teu CV i la carta de presentació a cada oferta. Personalitza la teva candidatura per a cada oferta per així poder ressaltar les competències.
   
 • Controla com avança el procés de selecció. Un cop enviada la teva candidatura realitza un seguiment. Algunes pàgines web d'ocupació et permeten veure l'estat de la teva candidatura, però si no és així, contacta amb l'empresa directament i interessa't pel procés.
   
 • Mostra la teva predisposició per al treball. Si et truquen per una entrevista, una prova o per fer-te algunes preguntes, mostra't interessat per la feina i disponible per realitzar l'entrevista.
   
 • Prepara't per l'entrevista i les proves de selecció. No deixis res a la improvisació. Encara que és important comportar-se de manera natural, informa't sobre l'empresa i el lloc de treball; prepara respostes a les possibles preguntes i practica tests psicotècnics o de personalitat.
   
 • Mostra el teu interès pel procés de selecció. En acabar l'entrevista, informa't sobre la propera etapa del procés de selecció: on i amb qui tindrà lloc; quan es realitzarà; etc.
Recorda que els teus coneixements i competències també han d'estar al dia, així que analitza el teu perfil i detecta les competències que pots millorar.