Diploma d'Especialització d'eSalut Aplicada (UOC)

1036 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Especialització d'eSalut Aplicada (UOC)
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
30 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

10% descompte!
El postgrau d'eSalut Aplicada proporciona una visió transversal de la salut electrònica, la situació actual, les oportunitats que ens brinda i els reptes actuals als quals ha de fer front.
El programa proporciona una formació especialitzada en el coneixement de les intervencions en salut que emprenen les tecnologies de la informació i la comunicació, com a mitjà o facilitador, per a donar resposta a les necessitats de capacitació dels professionals de la salut. Actualment, cal una gran flexibilitat i capacitat d'adaptació per a donar resposta al nou paradigma que s'està generant en el sector de la salut, fruit de la transformació de la societat en l'era digital i de les moltes necessitats d'aquest sector.
Així, doncs, aspectes relacionats amb la ciència de dades aplicades a la salut; l'apoderament de la persona, sigui pacient o no, i dels professionals de la salut; el lideratge en les estratègies d'innovació, o l'impacte social de les intervencions en les quals la tecnologia tingui un paper clau són l'eix conductor d'aquest postgrau. Mitjançant la formació, els professionals adquiriran les competències necessàries per a impulsar la implementació de la salut electrònica.

Temari

Ecosistema de la salut electrònica. Sistemes d'informació en salut (6 ECTS)
  • Organització del sistema sanitari
  • Sistemes d'informació en salut
  • Bases per a la integració dels serveis de salut: la interoperabilitat i els estàndards
  • Nous models de salut a la nova societat: la salut electrònica
Eines en salut electrònica (6 ECTS)
  • Anàlisi dels elements clau per a la selecció de l'eina més apropiada per a aconseguir els objectius proposats
  • Aplicacions per a la intervenció mitjançant telèfons intel·ligents
  • Intervencions en línia
  • Telemedicina
  • Realitat virtual i realitat augmentada
  • Reptes per al futur
Apoderament i salut participativa en un món digital (6 ECTS)
  • Apoderament i salut participativa en salut electrònica
  • Estratègies per a l'apoderament i la promoció de la participació
  • De l'apoderament a la participació ciutadana en salut
  • Bones pràctiques d'apoderament i participació en salut
Ciència de dades aplicada a salut (6 ECTS)
  • El paradigma de la ciència de dades
  • Cicle de vida dels projectes de ciència de dades
  • Tecnologies per a l'aprofitament de les dades en salut
  • Dades reals (real world data)
Treball final de postgrau (6 ECTS)

Competències per a les quals et prepara el curs

Detectar necessitats en l'ecosistema de salut susceptibles de ser abordades mitjançant intervencions en salut electrònica que permetin optimitzar la promoció i gestió de la salut, tant en l'àmbit individual com en el conjunt de la població. Dominar el llenguatge emprat per equips multidisciplinaris per a poder actuar com a interlocutor, i ser capaç de formular preguntes adequades que permetin una anàlisi de dades la interpretació de resultats de la qual ajudi a generar solucions i emprendre accions. Identificar les solucions tecnològiques centrades en l'usuari que aportin més valor i siguin les més adequades per a la prevenció, promoció i gestió de la salut i la qualitat de vida dels ciutadans. Identificar i justificar els mecanismes de seguretat, la interoperabilitat, els estàndards de comunicació i la legislació de protecció de la informació que cal considerar en el desplegament de qualsevol servei de salut electrònica.

Destinataris

A qui es dirigeix:
Adreçat a professionals de la salut. Graduats en:
  • Medicina
  • Infermeria
  • Psicologia
  • Farmàcia
  • Fisioteràpia
  • Nutrició Humana i Dietètica
  • Ciència i Tecnologia dels Aliments
  • Logopèdia
Perfils:
Aquesta titulació vol preparar els professionals per a l'adaptació al canvi de paradigma al qual s'està enfrontant el sector de la salut, en què l'avaluació de l'impacte clínic, econòmic i social és un aspecte cada vegada més rellevant. La presència de la tecnologia és ja un denominador comú en totes les intervencions, tant en la promoció i educació per a la salut dels ciutadans com en el diagnòstic, el tractament i el monitoratge de pacients crònics i aguts.
Els reptes actuals de la població i la profunda transformació que està experimentant l'entorn de la salut demanen professionals amb competències sòlides en salut electrònica, capaços d'integrar i liderar els nous avenços tecnològics per tal de dissenyar i implementar amb èxit estratègies eficaces en la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, amb una bona comprensió del sistema sanitari i competències estratègiques i comunicatives que donin suport al desenvolupament, la substanciació, la difusió i la comercialització de les empreses del sector de la salut. La tecnologia està permetent introduir elements d'eficiència en el sistema i genera noves ocupacions en el sector que requeriran professionals amb competències digitals àmplies relacionades amb la salut.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

El postgrau d'eSalut Aplicada proporciona una formació especialitzada en les eines bàsiques de les intervencions en salut electrònica que tenen com a vehicle la tecnologia, per tal de donar resposta a les necessitats de formació i capacitació dels professionals en un moment en què es demana una gran flexibilitat i capacitat d'adaptació al nou paradigma que s'està generant, fruit de la transformació de la societat en l' era digital i les creixents i variades necessitats en el sector de la salut, i, específicament, en la salut electrònica.

Perspectives laborals

Els postgraduats en eSalut Aplicada treballen o treballaran, tant en el sector públic com en el privat de l'ecosistema de salut, en tasques assistencials, en àrees relacionades amb la gestió i salut pública, en el sector de la indústria farmacèutica o biotecnològica, en centres de recerca o en organitzacions de suport a la recerca. Concretament: Organitzacions de salut: Hospitals Centres d'assistència primària Centres de salut mental Centres sociosanitaris Asseguradores del sector de la salut Administració pública Recerca i innovació: Centres R+D+I Empreses biotecnològiques CRO i funcions de suport Indústria privada: Farmacèutica Empreses especialitzades en salut electrònica Empreses especialitzades en tecnologies sanitàries

Promocions

Fracciona fàcil
Diploma d'Especialització d'eSalut Aplicada (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X