Diploma d'Expert de Gastronomia Saludable i Esport

1080 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert de Gastronomia Saludable i Esport
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
16 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Últims dies!
El diploma d'expert online de Gastronomia Saludable i Esport us formarà en l'àmbit de la gastronomia i la salut en el context d'una vida activa. Pots adquirir coneixements sobre els aliments i les tècniques culinàries, i també sobre les adaptacions dels menús segons l'estat fisiològic o patològic, o bé situacions especials (al·lèrgies, intoleràncies, vegetarianisme...).
L'alimentació a la pràctica de l'esport és un element important per a la salut i el rendiment. Però cal no oblidar que, més enllà de satisfer les necessitats nutricionals, s'espera que l'alimentació sigui una experiència plaent en allò sensorial, que incorpori valors culturals i valors sociològics.
El diploma d'expert de Gastronomia Saludable i Esport també et proporciona l'oportunitat de conèixer els darrers avenços i tendències al món de l'alimentació: desenvolupament, innovació, producció i comercialització de nous aliments (novel foods, productes ecològics i transgènics, aliments funcionals, complements alimentaris i de fisioteràpia, etc.). Se n'analitzarà la vinculació amb l'àmbit de la salut, així com la sostenibilitat alimentària.

Temari

Càrrega lectiva
Per obtenir aquest diploma d'expert, els estudiants hauran de superar 16 crèdits ECTS.
El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que els estudiants poden invertir per adquirir les competències associades a cadascuna de les assignatures.
Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació per part dels estudiants.
El procés d'aprenentatge es basa en el model d'avaluació continuada (EC) i no es realitza cap prova presencial en cap assignatura.
Assignatures
Aquest diploma d'expert es cursa en un únic semestre acadèmic, i consta de tres assignatures obligatòries.
Assignatura - Crèdits ECTS
Gastronomia i nutrició 6
  • Introducció: relació entre gastronomia i nutrició
  • Tècniques culinàries i mètodes de cocció
  • Cuina i noves tecnologies
  • Malalties cròniques i gastronomia
Aliments, cuina i esport 4
  • Dieta saludable adaptada a la pràctica esportiva
  • Tècniques culinàries i gastronomia aplicades a la nutrició esportiva
  • Distribució i composició dels menjars per a la pràctica esportiva
  • Conceptes de cuina aplicada per a esportistes i productes casolans (barretes, batuts recuperadors i begudes isotòniques per a esportistes)
  • Restauració col·lectiva a l'àmbit de l'esport
El futur de l'alimentació 6
  • Processos tecnològics en l'elaboració d'aliments
  • L'alimentació del futur
  • En aquest programa no es fan pràctiques.

Destinataris

Perfils
integrar-se en equips multidisciplinaris dedicats a:
  • Desenvolupament de productes culinaris orientats a esportistes.
  • Assessorament nutricional durant lactivitat física.
Sortides professionals
El diploma d'expert de Gastronomia Saludable i Esport ofereix una formació versàtil que afavoreix la inserció i la mobilitat laboral, així com la millora professional en diferents àmbits, com ara els següents:
  • Indústries del sector gastronòmic i de la restauració.
  • Empreses i centres de restauració especialitzats en esport, com ara centres de wellness.
  • Consultes privades que assessorin esportistes o persones actives.

Requisits

Requisits acadèmics
Per cursar el programa cal tenir una titulació universitària prèvia. En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement d'un mínim de 2 anys d'experiència professional en els àmbits següents:
  • Nutrició Humana i Dietètica
  • Infermeria,
  • Medicina,
  • Farmàcia,
  • Fisioteràpia,
  • Ciències de l'activitat física i l'esport (CAFD),
  • Un altre camp vinculat a les Ciències de la Salut.
Aquest diploma d'expert no habilita per exercir una professió regulada. En làmbit de la nutrició i la salut, algunes professions, activitats o competències estan regulades pel BOE. Des de l'any 2009 els títols de grau universitari de Nutrició Humana i Dietètica són els que habiliten per a l'exercici de la professió regulada (Resolució de 5 de febrer de 2009, BOE de 17 de febrer de 2009).
Coneixements previs:
  • Es recomana un nivell de competència en llengua anglesa equivalent al B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües que permeti la consulta i comprensió de recursos d'aprenentatge i articles científics en anglès.
  • Es recomana un nivell de competència d'usuari en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Metodologia

Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol, Català.

Durada

Inici: 15 de març 2024.

Objectius

Objectius
Identificar la relació entre gastronomia, nutrició i salut.
Identificar els nutrients i els grups d'aliments, i les propietats aplicades a l'esport.
Inferir la influència de cada tècnica culinària a cada grup d'aliments sobre les propietats organolèptiques i nutricionals dels aliments per tal de cobrir les necessitats nutricionals de les persones esportistes.
Establir quins efectes tenen les diferents tècniques de cocció sobre les propietats organolèptiques i nutricionals dels aliments.
Col·laborar en la planificació de menús adaptats a les necessitats de persones esportistes o actives, i proporcionar consell alimentari a individus i col·lectivitats que desenvolupen una activitat esportiva.
Aprofundir en la tecnologia aplicada a la indústria alimentària per a l'elaboració i la conservació de productes alimentaris.
Competències específiques
Dissenyar i implementar programes o activitats de promoció de la salut a través de l'alimentació aplicada a l'activitat física i l'esport, a escala individual o col·lectiva, per contribuir a l'educació de la salut de la població i desenvolupar processos d'educació que promoguin empoderament de les persones, les famílies, els grups o les comunitats.
Formular propostes alimentàries i gastronòmiques saludables d'acord amb les necessitats nutricionals de persones esportistes o actives.
Analitzar els processos de desenvolupament i innovació en relació amb la producció de productes alimentaris per a esportistes tenint en compte la seguretat i la qualitat, així com la tecnologia necessària i el marc legal.

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.
Diploma d'Expert de Gastronomia Saludable i Esport
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X