Diploma d'Expert en Trastorns de la Parla i del Llenguatge

30 Persones han demanat informació
1041 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.860 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert en Trastorns de la Parla i del Llenguatge
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
15 crèdits
Preu 1.860 €

Descripció

El Diploma d'Expert en Trastorns de la Parla i del Llenguatge pertany al Màster Universitari de Dificultats de l'Aprenentatge i Tratorns del Llenguatge.
El Diploma d'Expert en Trastorns de la Parla i del Llenguatge presenta un itinerari formatiu de 15 crèdits ECTS on s'analitza el procés d'avaluació típica del llenguatge, es proporcionen les eines i estratègies per avaluar el llenguatge oral i es treballa la descripció, identificació i intervenció dels trastorns de la parla i del llenguatge ( dislàlia, disglòssia, disfèmia, retard del llenguatge, TEL, etc.)

Temari

  • Adquisició i avaluació del llenguatge - 5 crèdits ECTS
  • Trastorns de la parla i de la veu - 5 crèdits ECTS
  • Trastorns del llenguatge oral - 5 crèdits ECTS

Competències per a les quals et prepara el curs

Capacitat per comprendre les bases neuroanatòmiques, fisiològiques i cognitives de laprenentatge i del llenguatge i la seva relació amb les dificultats daprenentatge i els trastorns del llenguatge. Capacitat per utilitzar els coneixements adquirits sobre els processos afectius, motivacionals i socials que incideixen en el procés d'aprenentatge escolar dels alumnes amb dificultats d'aprenentatge i trastorns del llenguatge, per a la identificació, l'anàlisi i la valoració i per a l'elaboració de criteris d'intervenció educativa que optimitzin aquests processos. Capacitat per seleccionar adequadament els diferents procediments i recursos de què disposa el sistema educatiu per a l'atenció de les dificultats d'aprenentatge i els trastorns del llenguatge. Capacitat per identificar els factors que incideixen en l'aparició de les dificultats d'aprenentatge i les alteracions que se'n deriven.

Destinataris

A qui s'adreça el Diploma d'Expert en Trastorns de la Parla i del Llenguatge
  • L'especialització s'adreça fonamentalment a professionals de l'ensenyament i la logopèdia. Concretament, la formació que s'ofereix s'adreça a professionals que es volen especialitzar en trastorns del llenguatge i de la parla. Per aquest motiu, les àrees de treball es concentren en l'àmbit educatiu formal, com ara mestres d'educació especial especialistes en audició i llenguatge o logopedes a centres d'ensenyament primari ordinaris i centres específics d'educació especial, o equips multiprofessionals, com les unitats de suport a l'educació especial (USEE), els centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA), els centres de recursos educatius per a deficients visuals (CREDV), etc.
  • A més, s'adreça a altres professionals de l'àmbit educatiu (pedagogs, psicòlegs i psicopedagogs) que generalment fan el treball en equips psicopedagògics (equips d'atenció primària, EAP; CREDA) o departaments d'orientació. A aquests professionals l'especialització els proporciona uns coneixements molt adequats per poder guiar, orientar i assessorar els professionals que intervenen directament als alumnes amb dificultats d'aprenentatge.
  • Finalment, el Diploma d'Expert en Trastorns de la Parla i del Llenguatge també s'adreça a altres professionals relacionats amb la valoració de les dificultats d'aprenentatge i la intervenció per solucionar-les (terapeutes ocupacionals, educadors socials, treballadors socials, etc.). Els professionals d"aquests perfils intervenen directament o indirectament en infants que tenen dificultats, tant en l"àmbit del sistema educatiu formal com en l"entorn educatiu no formal, i fins i tot en àmbits més clínics.

Requisits

Requisits acadèmics
  • Els programes de Formació de Postgrau: Màster en Formació Permanent (fins ara Màster Propi), Diploma d'Especialització (fins ara Diploma de Postgrau) i Diploma d'expert (fins ara Especialització) requereixen de titulació universitària prèvia per accedir (RD 822/2021) o experiència laboral o professional amb nivell competencial equivalent a la formació acadèmica universitària (LOSU).
Experiència laboral o professional requerida:
  • Tenir 12 mesos a temps complet o 2 anys a temps parcial d'experiència laboral i/o professional als àmbits:
    • Educació
    • Educació social
    • Treball social
    • Teràpia ocupacional
    • Psicologia
    • Logopèdia
    • Pedagogia
    • Psicopedagogia
  • Tenir experiència amb atenció a la infància durant 12 mesos a temps complet o 2 anys a temps parcial
Coneixements previs
  • No es requereixen coneixements previs

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalidad: Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol, Català.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

L'objectiu fonamental del Diploma d'Expert en Trastorns de la Parla i del Llenguatge és oferir formació sobre trastorns de parla i llenguatge.

Per aconseguir-ho, se centra fonamentalment en els elements següents:
  • Oferir una formació per identificar i valorar les diferències individuals dels nens que tenen trastorns de la parla i del llenguatge
  • Proporcionar les estratègies, els procediments i els recursos més adequats per a la intervenció psicoeducativa en els casos de trastorns de la parla i del llenguatge
  • Proporcionar una formació per poder dissenyar, desenvolupar i avaluar propostes dintervenció ajustades a les necessitats educatives dels nens amb trastorns de la parla i del llenguatge
Competències específiques
  •  

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.

Promocions

  • Fracciona fàcil
Diploma d'Expert en Trastorns de la Parla i del Llenguatge
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X