Grau en Enginyeria en Informàtica

1087 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.801 €
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Grau en Enginyeria en Informàtica
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
240 crèdits
Preu 1.801 €

Descripció

Jo, la Pompeu perquè...
Sabré dissenyar, desenvolupar, seleccionar i avaluar aplicacions i sistemes informàtics.
Coneixeré, comprendré i sabré avaluar l'estructura i l'arquitectura dels computadors, així com els components bàsics que els conformen.
Coneixeré les característiques, les funcionalitats i l'estructura dels sistemes operatius i sabré dissenyar i implementar aplicacions basades en els seus serveis.
Coneixeré els fonaments teòrics dels llenguatges de programació i les tècniques de processament lèxic, sintàctic i semàntic associades, i sabré aplicar-les per a la creació, el disseny i el processament de llenguatges.
Podré avaluar la complexitat computacional d'un problema, coneixeré estratègies algorítmiques que puguin conduir a la seva resolució i en podré recomanar, desenvolupar i implementar la que garanteixi el millor rendiment d'acord amb els requisits establerts.
Podré desenvolupar i avaluar sistemes interactius i sabré presentar informació complexa i aplicar-la a la resolució de problemes de disseny d'interacció entre persona i computadora.

Presentació
El món de la comunicació digital es basa en la informàtica, en les xarxes de telecomunicacions i en altres matèries bàsiques (les matemàtiques, la física, etc.), i especialment en els seus aspectes innovadors, com els relacionats amb les aplicacions més avançades d'Internet. Aquesta és la base dels estudis: una manera moderna i innovadora d'utilitzar les eines bàsiques, aplicada als multimèdia.
 
El grau en Enginyeria en Informàtica proporciona, d'una banda, una formació fonamental i sòlida en informàtica que capacita per a l'exercici de la professió i, d'una altra banda, té una orientació cap a la comunicació digital, que possibilita cursar itineraris optatius centrats en sistemes audiovisuals, comunicacions i continguts multimèdia, sistemes intel·ligents, i xarxes i serveis telemàtics.
 
El que es proposa és, doncs, una formació sòlida, amb innovacions, i una formació aplicada als nous continguts multimèdia, l'audiovisual digital i els serveis telemàtics.

Temari

Els tres graus de l'Escola Superior Politècnica de la UPF -Enginyeria en Informàtica, Enginyeria de Sistemes Audiovisuals i Enginyeria Telemàtica- estan dissenyats molt integradament, i aquest disseny comporta que el primer any sigui comú en gran part a tots tres estudis, i que el segon any hi hagi algunes assignatures comunes. A més a més, també possibilita que l'estudiant d'Enginyeria en Informàtica pugui obtenir amb poc temps addicional una segona titulació, l'Enginyeria de Sistemes Audiovisuals o l'Enginyeria Telemàtica, si cursa com a optatives les assignatures que són obligatòries en aquestes dues titulacions.
 
El pla d'estudis està orientat a oferir una formació sòlida, pràctica i multidisciplinària, específicament orientada als mitjans audiovisuals. La docència està plenament actualitzada amb els avenços tecnològics constants i connectada amb el sector empresarial i amb una recerca capdavantera.
 
Perfils
Programació
Interactivitat
Informàtica Gràfica
Sistemes Intel·ligents
Gestió d'Empresa i Innovació
Xarxes i Serveis Telemàtics
Processament del Senyal
Sistemes Audiovisuals
Competències que s'adquiriran

Estades a l'estranger
El pla d'estudis preveu fer estades a l'estranger amb caràcter optatiu a partir de tercer curs.

Competències per a les quals et prepara el curs

comprensió de les tecnologies actuals i adaptar-se a les futures tecnologies, competència aquesta que resulta essencial en un entorn tan canviant com és el sector tecnològic.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Català, castellà i anglès (depenent de l'assignatura). La introducció de l'anglès com a llengua docent i d'ús a classe serà progressiva, a més d'una assignatura específica dedicada a l'estudi de l'ang

Durada

4 anys

Pràctiques

El pla d'estudis preveu fer pràctiques en empreses externes amb caràcter optatiu a partir de tercer curs.

Perspectives laborals

La formació oferta capacita per exercir càrrecs de responsabilitat en l'àmbit de la informàtica i les comunicacions: direcció, supervisió i desenvolupament de projectes, serveis tècnics, serveis comercials... A més, l'especialització permet la capacitació concreta en l'àmbit de les tecnologies dels mitjans digitals, des de la recerca fins a la creació de productes audiovisuals i multimèdia i de tota mena de productes per a la societat de la informació.

Horari

Primer curs, matí; segon curs, tarda; i tercer i quart curs, matí i tarda
Grau en Enginyeria en Informàtica
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X