Curs Professional d'Organització Empreses. Logística integral (UOC)

Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Curs Professional d'Organització Empreses. Logística integral (UOC)
Sol·licita informació
Curs
On-line
4 mesos
Consulteu el preu

Descripció

Últims dies!
La gestió de la logística, la logística integral és clau en el posicionament estratègic d'una empresa. Una cadena de subministrament ben gestionada permet respondre eficientment a la demanda, mantenint un cost competitiu.
La globalització de l'economia permet una circulació més gran de mercaderies, i les empreses tendeixen a l'estoc zero, mitjançant la contractació d'operadors logístics. Per això, les empreses necessiten professionals amb els coneixements i les habilitats específics de la gestió de la cadena d'aprovisionament i distribució, mitjançant una formació en gestió de magatzem, aprovisionament de mercaderies i organització del transport.

Temari

Introducció a l'organització d'empreses
L'assignatura se centra en l'empresa, els objectius, les classificacions i l'organització, en un marc teòric. Analitza els processos logístics a l'àmbit del magatzem, la distribució i la producció. A més, ofereix una introducció al màrqueting i les finances, i finalitza amb una visió general de les tendències i els processos en la gestió dels recursos humans.
Logística integral
La logística té un paper cada cop més important a l'empresa actual. Aquest fet es justifica per la quantitat de recursos que es dediquen a investigar i racionalitzar noves tècniques amb vista a la gestió correcta dels magatzems i les mercaderies. Per això, l"assignatura s"inicia repassant els antecedents històrics, analitzant els diferents sistemes, els àmbits d"actuació i les funcions elementals que abasta aquesta disciplina. Aprofundeix els requisits que ha de complir un magatzem, quines són les característiques que afavoreixen l'optimització dels recursos que hi ha dins d'un magatzem (gestió i organització d'aquests recursos, ubicacions, codificacions, preparació de comandes, etc.) i quina és la millor manera de dur a terme una gestió correcta d'estocs (models, control d'existències, inventaris, etc.). Tot procés de vendes requereix un procés de distribució, de transport. Per tant, l'assignatura també té cura de la gestió del transport i de les possibles rutes de distribució, aprofitant totes les possibilitats tecnològiques actuals.

Destinataris

Aquest curs et permetrà obtenir les competències següents:
  • Col·laborar en l'optimització de la cadena logística definint les fases i les operacions que cal desenvolupar d'acord amb els nivells de servei i la qualitat establerts per l'organització.
  • Organitzar i gestionar el magatzem d'acord amb els criteris i els nivells d'activitat previstos pel que fa a la recepció, l'emmagatzematge de mercaderies i les preparacions de comandes.
  • Calcular i aplicar indicadors i estàndards de gestió per a la millora de la qualitat al magatzem i en l'optimització de temps i recursos humans i tècnics.
  • Analitzar cadascuna de les fases i operacions de la cadena logística respecte a l'organització de la producció i la distribució, la gestió dels estocs i la valoració financera.
  • Planificar i gestionar les operacions de transport i distribució de mercaderies, tenint en compte les característiques tècniques i les normatives requerides.

Requisits

Per cursar un Curs Professional no cal tenir una titulació oficial. Els estudiants que superin el curs en línia rebran un Certificat de Formació Contínua a Organització empreses. Logística integral. Als estudiants que es matriculin en una titulació de grau de la UOC se'ls farà el reconeixement acadèmic dels crèdits d'aquests cursos, en concepte de participació en activitats universitàries.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Data d'inici: 28 de febrer 2024.

Objectius

  • Conéixer què vol dir logística i la seua evolució històrica.
  • Analitzar la importància d"aquesta disciplina en l"àmbit empresarial actual.
  • Definir l"organització del magatzem, les condicions d"emmagatzematge, els fluxos de mercaderies i les fases essencials del procés d"emmagatzematge.
  • Identificar les tasques, funcions, temps i condicions ambientals i de treball assignats als llocs d'un magatzem, així com la manera d'optimitzar els recursos humans.
  • Identificar les fases del procés de proveïment en relació amb els programes de producció i distribució.
  • Optimitzar la rotació de productes, la previsió d"existències i el punt de comanda en relació amb el nivell d"estoc i de servei final.
  • Determinar el mitjà de transport més adequat per distribuir el producte, segons criteris de rendibilitat econòmica, seguretat per a la mercaderia i optimització de temps.
  • Avaluar la gestió de distribució amb relació a l'optimització de les rutes i la manipulació, així com amb les innovacions logístiques.

Titulació obtinguda

Superant aquest Curs Professionalitzador obtens un Certificat UOC de Formació Contínua. ​
Curs Professional d'Organització Empreses. Logística integral (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X