Màster en Teràpies de Tercera Generació i Aplicació de les Noves Tecnologies (ISEP Barcelona)

1026 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Instituto Superior de Estudios Psicológicos ISEP Barcelona
Màster en Teràpies de Tercera Generació i Aplicació de les Noves Tecnologies (ISEP Barcelona)
Sol·licita informació
Màster
Presencial
Barcelona
90 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Les Teràpies Contextuals o de Tercera Generació estan revolucionant el camp de la psicologia en l'àmbit de la teràpia de conducta. Es caracteritzen per oferir habilitats dirigides a acceptar el que no es pot canviar ja canviar el que és susceptible al canvi, i tot això orientat a aconseguir fites vitals i aconseguir una vida amb sentit. Se centren en el context i funció dels pensaments, sensacions o emocions, en lloc de prendre com a blanc la intensitat o freqüència d'aquests esdeveniments psicològics.

Aquest canvi de rumb justifica la necessitat d'una preparació específica de qualitat, i això és el que ofereix ISEP amb el Màster en Teràpies de Tercera Generació i Aplicació de les Noves Tecnologies en el Tractament Psicològic. Amb aquest programa et convertiràs en un professional capacitat per al maneig de teràpies contextuals, completant la intervenció cognitiu conductual.

ISEP més aposta per la incidència de les noves tecnologies com a eina amb gran potencial per a l'àmbit de la salut mental. Aquest tipus de sistemes permeten millorar l'eficàcia dels actuals programes d'avaluació i tractament psicològic, i es fa indispensable que els professionals d'aquest àmbit coneguin els avantatges presents i futures de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) sota el marc de el seu acompliment professional.

Aquest màster uneix aquests dos vessants (Teràpies Contextuals i TIC) presentant un itinerari formatiu orientat a l'especialització professional i la capacitació per realitzar intervencions eficaces en el tractament dels principals trastorns de conducta sota el prisma de les Teràpies de Tercera Generació i amb l'ajuda de les TIC.

Temari

  • Mòdul 1. Teràpies de Tercera Generació: evolució de la teràpia cognitiu conductual. Bases epistemològiques i empíriques.
  • Mòdul 2. Mindfulness: la pràctica de l'Atenció Plena. Diferents teràpies mindfulness: MBSR i MBCT.
  • Mòdul 3. Teràpia Analítica Funcional (TAF). Components terapèutics.
  • Mòdul 4. Teràpia d'Acceptació i Compromís (ACT).
  • Mòdul 5. Aplicacions ACT en la pràctica clínica.
  • Mòdul 6. Teràpia Dialèctica Conductual (TDC).
  • Mòdul 7. Teràpia d'Activació Conductual (TAC).
  • Mòdul 8. Trauma complex i EMDR.
  • Mòdul 9. Teràpia Integral Conductual de parella.
  • Mòdul 10 i 11. Teràpies des de les TIC.
  • Mòdul 12. Teràpia breu estratègica i teràpia familiar breu.
  • Mòdul 13. Entrenament clínic d'especialització en estratègies terapèutiques.

Pràctiques / Memòria de pràctiques
Treball final de màster

Competències per a les quals et prepara el curs

Utilitzaràs les Teràpies de Tercera Generació en la pràctica clínica. Avaluaràs la situació que presenta el pacient tenint en compte totes les variables del context. Dominaràs les tècniques i recursos d'afrontament davant les dificultats que puguin sorgir en la teràpia. Redactareu i comprendràs la història clínica i anàlisi funcional, establiràs hipòtesis i gestionaràs casos. Seleccionaràs i aplicaràs correctament les diferents Teràpies de Tercera Generació i sabràs analitzar i interpretar els resultats obtinguts. Milloraràs la conceptualització de casos clínics des d'un enfocament integrador que no només contempli la simptomatologia presentada sinó un global de la vida del pacient. Indentificarás la teràpia més afectiva en cada cas tenint en compte les característiques psicopatològiques, la simptomatologia específica associada i el context en què es desenvolupa.

Destinataris

Psicòlegs o estudiants de l'últim curs de carrera i professionals de la psiquiatria.

Requisits

Psicòlegs o estudiants de l'últim curs de carrera i professionals de la psiquiatria.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Classes en castellà / espanyol

Durada

Data d'impartició: octubre 2018.

Titulació obtinguda

Títol de Màster en Teràpies de Tercera Generació i Aplicació de les Noves Tecnologies en el Tractament Psicològic expedit per ISEP.

Avantatges del curs

ISEP brinda als seus alumnes el programa ISEP Lidera per al seu desenvolupament personal i professional. Es tracta d'una formació addicional, sense cap cost i totalment optativa, que permet desenvolupar competències per aconseguir l'èxit.

Professorat

Raimon Gaja. Especialista en Psicologia Clínica pel Ministeri de Sanitat. Especialista en Psicologia Psicoterapèutica per la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Màster en Teràpia de Conducta. Fundador i director general del Grup ISEP. Autor de 13 llibres entre els quals destaquen Benestar, autoestima i felicitat, amb 11 edicions i més de 60.000 exemplars venuts; Teràpia de parelles (4 edicions) i La família bé, gràcies de recent publicació. Docent amb més de 4000 hores de teràpia. Professor convidat en universitats nacionals i estrangeres.

Horari

Horari de cap de setmana i entre setmana
Màster en Teràpies de Tercera Generació i Aplicació de les Noves Tecnologies (ISEP Barcelona)
Instituto Superior de Estudios Psicológicos ISEP Barcelona
Campus i seus: Instituto Superior de Estudios Psicológicos ISEP Barcelona
Instituto Superior de Estudios Psicológicos ISEP Barcelona
c/. Berlí­n 9, bajos 08014 Barcelona
Sol·licita informació
X