Preparació d'Oposicions a Secretaris-Interventors de l'Administració Local

1020 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
CEF Centro de Estudios Financieros
Preparació d'Oposicions a Secretaris-Interventors de l'Administració Local
Sol·licita informació
Oposicions
Presencial | On-line
Barcelona
Consulteu el preu

Descripció

La Llei 27/2013, de 27 de desembre atribueix a l'Estat l'aprovació de l'oferta d'ocupació pública, la selecció i la formació dels funcionaris de l'Administració local amb habilitació de caràcter nacional.
El RD-L 5/2014, de 4 d'abril diu textualment: "En l'actualitat, hi ha un gran nombre de places vacants corresponents a aquesta escala de funcionaris, en les diferents subescales i categories. En concret, al voltant del 35% de les places reservades a aquesta escala estan sense cobrir, incloent-se dins d'aquest percentatge 1.740 de vacants pures, d'un total de 9.039 llocs reservats a aquest col·lectiu en les corporacions locals ".
De les dues normes es desprenen dues conclusions molt importants: la regularitat anual en les convocatòries de places, que no asseguraven les CCAA quan depenien d'elles els processos selectius, i la necessitat de places de funcionaris que té l'Administració Local.
Cos amb habilitació de caràcter nacional la plaça pot estar adjudicada a qualsevol Ajuntament (no capital) o Corporació Local de fins a 5.000 habitants.
Són funcions d'aquest Cos, l'assessoria jurídica, comptabilitat, direcció de personal o similars.
Un dels avantatges de preparar aquesta Oposició resideix en la possibilitat de presentar-se a Oposicions de Tècnics d'ajuntaments i altres corporacions locals. Els exercicis i el programa són molt similars, amb mínimes diferències de contingut. Les retribucions inicials d'aquests funcionaris sol estar entre els 30.000 i 36.000? (Bruts anuals) depenent del lloc, destinació i categoria.

Temari

Programa:
Publicat al BOE de 21 de setembre del 2016.
Matèries Comuns
  • Temes Jurídics (68 temes).
  • Temes d'organització, planificació i direcció (13 temes).
Matèries Específiques
  • Matèries jurídiques (40 temes).
  • Matèries econòmiques (40 temes).

Exercicis:
Primer exercici:
Desenvolupar per escrit un tema de caràcter general de la part comuna, elegit per l'aspirant d'entre dos proposats pel tribunal. El tema serà llegit davant del Tribunal. Temes jurídics (68 temes); Temes d'organització i planificació (13 temes). Durada: 2 hores.
Segon exercici:
Exposició oral de tres temes, dos d'ells corresponents a les matèries comunes extrets a l'atzar per l'aspirant d'entre tres, i el tercer de la part específica triada per l'aspirant (40 temes). Durada: 30 minuts.
Tercer exercici:
Resolució de dos supòsits pràctics, un de caràcter jurídic i un altre econòmic, relacionats amb tota la matèria. El tema serà llegit per l'aspirant davant del Tribunal. Durada: 3 hores.

Requisits

Requisits acadèmics:
Llicenciat en Dret, Ciències Polítiques i de l'Administració, Sociologia, Economia, Administració i Direcció d'Empreses o Ciències Actuarials i Financeres o títol de Grau corresponent.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Preparació d'Oposicions a Secretaris-Interventors de l'Administració Local
CEF Centro de Estudios Financieros
Campus i seus: CEF Centro de Estudios Financieros
CEF Barcelona
C/ Gran de Gràcia, 171 08012 Barcelona
Sol·licita informació
X