Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Màsters i postgraus: ha arribat l'hora de formar-se!

Article d'opinió


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
Per a què serveix un màster o un postgrau? Segons un estudi de Círculo Formación, el 36% dels estudiants de màster afirmen que en cursaran un per ampliar la formació; el 29%, per trobar feina, i el 25% té interès per aquesta formació, per tal d'aconseguir un lloc de treball més qualificat.
 
L'oferta de màsters i postgraus és molt variada; inclou des de línies d'especialització general fins a propostes adreçades a cobrir llocs de treball concrets. A Educaweb t'ho posem fàcil: pots accedir al cercador de màsters i postgraus, consultar la Guia de màsters i postgraus i informar-te'n a través dels Serveis d'Orientació d'Educaweb.

Quins són els millors màsters?

Enguany, el diari El Mundo ha elaborat un rànquing amb els 5 millors màsters i postgraus de 15 àrees de coneixement i especialitats, com, per exemple, Ciència i tecnologia, Dret i humanitats, Comunicació, Informàtica, Medi Ambient i Empresa, entre d'altres. En total hi ha 250 propostes per a tots els gustos que s'han obtingut a partir de l'anàlisi d'aspectes com el prestigi del professorat, la metodologia docent, la taxa d'èxit o d'abandonament, l'ús de les TIC, les pràctiques a empreses… Pots consultar-ne la informació completa aquí.
 
A més, algunes revistes, com ara Financial Times i The Economist, publiquen unes classificacions en què s'analitzen, específicament, MBA internacionals. Els rànquings són una bona eina per ajudar a esvair els dubtes, però tingues en compte els criteris que s'han utilitzat per avaluar els màsters i valora si aquests indicadors són útils per a tu.

5 raons per cursar formació de postgrau

Et planteges estudiar un màster? Per a Arturo de las Heras, director general del Centro de Estudios Financieros (CEF), «la formació de qualitat és sempre una de les millors inversions que podem fer en nosaltres mateixos. No obstant això, estudiar un màster no és una decisió que puguem prendre a la babalà, ja que ens suposarà un esforç important en termes de diners i dedicació».
 
Perquè puguis acabar de decidir-te, a continuació tens 8 raons per cursar un màster:
 
1.         Valor afegit al currículum. Montserrat Oliveras, directora d'Educaweb, afirma que «la formació de postgrau que la persona afegeixi al currículum en millora l'ocupabilitat, però sobretot si ens formem en les competències més sol·licitades pel mercat laboral. Encara que tan sols el 5,5% de les ofertes cerquin concretament candidats amb un màster (segons Adecco Professional, 2012), no hi ha cap dubte que disposar d'un títol de postgrau permet millorar les competències professionals i oferir una capacitació més específica per al mercat laboral».
 
2.         Contactes. Abans de triar un curs, cal comprovar si el centre ofereix la possibilitat de formar part d'una borsa de treball i si col·labora amb les principals empreses del sector. A més, els contactes que es poden aconseguir amb la resta dels alumnes poden resultar molt útils.
 
3.         Inversió a mitjà i a llarg termini. El preu dels postgraus pot variar en funció del centre i la tipologia del curs, però solen ser elevats. Amb tot, alguns centres ofereixen beques i ajuts, així com subvencions i crèdits per accedir a aquests estudis.
 
4.         Canvi de trajectòria professional. Si es vol canviar de lloc de treball o reorientar una carrera professional, un màster o un postgrau pot obrir el camí cap a altres àmbits.
 
5.         Reciclatge professional. La formació de postgrau no tan sols s'adreça a estudiants acabats de titular. Els professionals poden aprofitar aquesta oportunitat per actualitzar coneixements en la seva àrea i millorar-ne les competències.
Deixa el teu comentari