Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Màsters i postgraus: especialitza't!

Notícia

  • 10/09/2015

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
L'inici del curs acadèmic és un bon moment per plantejar-se estudiar un màster o postgrau. L'informe Infoempleo-Adecco mostra que el 65% de les empreses tenen previst augmentar la seva plantilla  l'any 2015, sobretot a en les àrees de serveis generals i TIC.

L'augment de les ofertes d'ocupació comporta un creixement de la demanda de professionals qualificats. Segons el mateix estudi, el 43,5% de les ofertes inclouen explícitament, entre els seus requisits mínims, que els candidats tinguin una titulació universitària, ja sigui una carrera i/o una carrera més un títol de postgrau. Aprofita la teva oportunitat i forma't!

Què és el màster habilitant? Quines professions el requereixen?

El màster habilitant és imprescindible per exercir determinades professions. Es tracta d'una formació superior que complementa el grau universitari i té com a objectiu permetre que els estudiants exerceixin les professions regulades, tot complint els requisits establerts per la llei. Encara que aquests màsters s'emmarquin en l'espai europeu d'educació superior (EEES), cada estat membre regula les professions que requereixen habilitació professional.

Al nostre país, el màster habilitant és imprescindible per treballar com a advocat o procurador dels tribunals; arquitecte; capità de la marina mercant; enginyer aeronàutic; enginyer agrònom; enginyer de camins, canals i ports; enginyer de mines; enginyer tècnic forestal; enginyer de telecomunicació; enginyer industrial; enginyer naval i oceànic; cap de màquines de la marina mercant; professor d'Educació Secundària, i psicòleg. Pots consultar més informació sobre els màsters habilitants a la pàgina web del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Pots consultar més informació sobre els màsters habilitants a la pàgina web del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Sabies que cal un màster per als llocs de feina més buscats?

Si et planteges estudiar un màster o un postgrau per millorar la teva ocupabilitat, has de saber que hi ha una sèrie de professions amb unes perspectives laborals excel·lents i que, majoritàriament, per accedir-hi, cal cursar formació complementària. La desena edició de l'informe Los + buscados de 2015, elaborat per Adecco Profesional, et dóna algunes pistes dels títols que afavoriran que trobis feina més ràpidament:

- Màster en registres de medicaments. Aquest postgrau, a més d'una titulació universitària superior en Ciències de la salut (preferiblement Farmàcia) i un bon nivell d'anglès, t'obrirà les portes per treballar en l'àmbit dels afers reguladors. Es tracta d'una àrea en expansió que s'encarrega d'elaborar estratègies de registres per a fàrmacs, en contacte directe amb les agències reguladores.
 
- Màster en finances. Un altre dels perfils més buscats, segons Adecco, és el del controlador financer (controller), un professional que guanya importància en les organitzacions perquè controla la gestió de l'empresa. Per accedir a aquest lloc de feina cal tenir formació en Administració i direcció d'empreses, Ciències econòmiques, etc. i un postgrau en finances.
 
- MBA. Un MBA serà útil en diferents sectors professionals, però en aquest cas volem destacar un nou perfil professional: el gestor de grans comptes (key account manager). Entre les seves funcions destaquen la captació, el seguiment i el desenvolupament de grans comptes nacionals i internacionals. Per accedir-hi es requereix Enginyeria superior en telecomunicacions, ADE, Ciències econòmiques o similar, un MBA i un bon nivell d'anglès.
 
- Màster en recursos humans. Segons Adecco, un dels professionals més buscats el 2015 és l'HR business partner, un expert en recursos humans que s'encarrega d'implementar de la manera més efectiva possible les millors pràctiques en l'àrea de selecció, formació i desenvolupament de personal. Per accedir a aquest lloc de feina cal tenir el grau en Psicologia, Dret o Relacions laborals i formació de postgrau en recursos humans.
 
Encara que aquests siguin els perfils més buscats segons la consultoria Adecco, l'oferta de màsters i postgrau és molt àmplia i permet especialitzar-te en tots els àmbits formatius. La nostra recomanació és que t'orientis per triar el màster més adequat per a tu. En les seccions d'Educaweb trobaràs consells per triar un màster i, si encara tens dubtes, pots enviar la teva consulta al servei d'orientació gratuït d'Educaweb.
 Deixa el teu comentari