Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Notes de tall 2023-2024: quines són les més altes de Catalunya

Notícia

El Doble Grau en Física i Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona presenta la nota de tall més elevada del curs vinent: 13,436

 • 19/07/2023
 • Temps de lectura 6 mins

 • Deixa el teu comentari
 • Valora


Les primeres notes de tall per al curs 2023-2024 ja s'han donat a conèixer! Catalunya ja les ha publicat després de la convocatòria ordinària de la selectivitat i del període de primera assignació de places per al curs 2023-2024.
 
La majoria de les comunitats autònomes ja han fet públics els llistats de les notes de tall que marcaran l'admissió de l'alumnat per al pròxim curs acadèmic. No obstant això, tingues en compte que aquestes poden variar fins que es publiquen les definitives, després de l'última assignació.
 

Quines titulacions tenen les notes de tall més altes de Catalunya per al curs 2023-2024?

Un any més es constata que els dobles graus universitaris són els que requereixen notes de tall més elevades, especialment aquells relacionats amb Matemàtiques i Física (o viceversa). Això es deu principalment al fet que l'oferta de places en aquestes titulacions és limitada i en algunes disciplines l'admissió sol ser molt competitiva.
 
Per exemple, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha ofertat per al proper curs acadèmic només 20 places per estudiar el Doble Grau en Física i Matemàtiques, el que registra precisament la nota de tall més alta a Catalunya: 13,436. De fet, la segona puntuació més elevada es del mateix doble grau, però per cursar-lo a la Universitat de Barcelona (UB) (13,318), on compten també amb les mateixes places.
 
El tercer estudi amb la qualificació més elevada és també un doble grau, el de Dret i Relacions Internacionals que ofereix la UAB, amb una nota de 13,084. Tanmateix, cal destacar que 5 de les 10 notes de tall més altes estan relacionades amb el Grau en Medicina.
 
Pel que fa a les notes de tall de la resta de comunitats autònomes, també en destaca l'esmentat Doble Grau en Física + Matemàtiques. Aquests estudis registren les xifres més elevades en comunitats com Andalucía (13,795), Aragón (13,657), Castilla y León (13,600), Comunidad de Madrid (13,725), Galicia (13,614) i Región de Murcia (13,643). Sent la de Universidad de Granada (UDG), en l'esmentat grau, la més alta a Andalucía y a tot el país, fins al moment.
 
Si t'interessa saber quines són les notes de tall més altes per al curs 2023-2024, consulta a continuació la taula on es mostren les 10 titulacions amb les qualificacions més altes.  
 
Comunitat autònoma Grau Universitat Nota
Catalunya 1 Física + Matemàtiques Universitat Autònoma de Barcelona 13,436
2 Física + Matemàtiques Universitat de Barcelona 13,318
3 Dret + Relacions Internacionals Universitat Autònoma de Barcelona 13,084
4 Medicina Universitat de Barcelona 13,040
5 Medicina Universitat Pompeu Fabra 12,980
6 Matemàtiques Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona) 12,925
7 Enginyeria Informàtica i Matemàtiques Universitat de Barcelona 12,920
8 Medicina Universitat de Barcelona (Campus de Bellvitge) 12,893
9 Medicina Universitat Rovira i Virgili 12,768
10 Medicina Universitat Autònoma de Barcelona 12,713
Elaboració pròpia a partir d'informació del Consell Interuniversitari de Catalunya del Govern de la Generalitat de Catalunya. Aquestes notes de tall corresponen a les de primera assignació.

Consulta el cercador de notes de tall d'Educaweb

També et recomanem explorar el cercador de notes de tall d'Educaweb, mitjançant el qual podràs conèixer les notes de tots els graus que t'interessin i que s'impartiran el curs que ve. Per a les recerques podràs utilitzar els diversos filtres que ofereix l'eina:
 
 • Titulació
 • Província
 • Centre o universitat
 • Via d'accés
 • Branca de coneixement
 • Nota d'admissió

 
Recorda que al cercador d'Educaweb, on ja estan actualitzades en la seva totalitat les notes de tall de Catalunya, podràs consultar també, a mesura que es vagin actualitzant, les notes de tall per al curs vinent de les altres comunitats i universitats. Sabràs si les notes de tall que apareixen al cercador estan actualitzades quan es mostri que pertanyen al curs 2023-2024. En cas contrari, s'indica que es tracta de les notes de tall del curs passat 2022-2023.

Sabies què...?

 • L'oferta de dobles graus ha crescut un 5% el curs 2021-2022 respecte al període anterior, segons l'Informe CYD 2021-2022, publicat recentment per la Fundación CYD.
   
Noelia Carmona Núñez Redactora
Sóc periodista, redactora i editora de continguts a Educaweb, on també gestiono les xarxes socials corporatives.

Vaig estudiar el Grau en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona amb Menció en Periodisme Especialitzat en Cultura i Societat. Treballo a Educaweb amb la il·lusió d'informar les persones perquè prenguin decisions sobre el seu futur acadèmic i professional a través de les nostres publicacions sobre formació, educació i treball.
Deixa el teu comentari