Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Oberta la convocatòria per presentar-se a la 17a edició dels Premis Educaweb

Nota de premsa

 • 09/02/2024
 • Temps de lectura 3 mins

 • Deixa el teu comentari
 • Valora


 • Educaweb, el portal líder en orientació acadèmica i professional publica les bases d'una nova convocatòria del certamen de referència en el sector de l'orientació acadèmica i professional.
   
 • La presentació de projectes per optar a aquests guardons finalitza el 15 de juliol de 2024, i s'haurà de fer a través d'un formulari.
   
 • Els Premis compten amb quatre categories: Institucions, Centres de Formació Professional, Professionals i Empreses.
 
Barcelona, 9 de febrer de 2024.
 
Educaweb, el portal educatiu líder en orientació acadèmica i professional ha fet públiques les bases per participar en la 17a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional. El termini per presentar projectes a aquests guardons finalitza el proper 15 de juliol de 2024.
 
D'aquesta manera arranca una nova edició del certamen que busca reconéixer, donar visibilitat i promoure les iniciatives d'orientació en qualsevol etapa de la vida, potenciar les competències per a la gestió de la carrera professional i l'emprenedoria, i fomentar la igualtat d'oportunitats i la no discriminació.
 
I és que l'orientació acadèmica i professional és clau per millorar el futur laboral dels i les joves; l'ocupabilitat de les persones i l'economia dels països, tal com han demostrat l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) i altres organismes internacionals de referència.
 
A més, l'OCDE ressalta que s'ha de potenciar l'orientació en totes les etapes de la vida, facilitant el seu accés a la ciutadania en general, afegint assignatures relacionades al currículum escolar i augmentant la ràtio d'alumnes per orientador que hi ha a Espanya actualment, entre d'altres accions.
 
Així, amb aquests guardons, "Educaweb aposta una vegada més per l'orientació en un context en què les evidències confirmen la necessitat d'establir-la com un bé públic i fer-la més accessible a la ciutadania", assenyala la directora de continguts i cofundadora d'Educaweb, Montserrat Oliveras i Bagués.

Imagen gráfica de los Premios educaweb 2024

Com participar en els Premis Educaweb?

Els professionals de l'orientació i l'educació, els centres educatius i de formació, així com les institucions i les empreses, interessades en participar en la 17a edició dels Premis Educaweb poden presentar el seu projecte d'orientació acadèmica i professional per optar als següents guardons:
 
 • Premi Educaweb per a Institucions, que reconeix aquells projectes d'orientació d'institucions, administracions públiques, organitzacions, associacions, centres educatius i empreses d'orientació, creats i implementats abans de juny de 2024.
   
 • Premi Dualiza-Educaweb per a Professionals, que posa en valor les iniciatives d'orientació presentades individualment per professionals de l'educació, la formació i l'orientació, creats i implementats abans de juny de 2024. Aquest guardó està patrocinat per CaixaBank-Dualiza.
   
 • Premi iFP Innovació en Formació Professional-Educaweb per a centres d'FP. Aquest guardó premia els projectes d'orientació acadèmica i professional creats i instaurats abans de juny de 2024 pels centres d'FP. Aquest premi està patrocinat per iFP Innovació en Formació Professional.
   
 • Premi Bertelsmann-Educaweb per a empreses que inspiren. Aquest reconeixement està dedicat als projectes d'orientació acadèmica i professional dissenyats i creats des de les empreses i implementats abans de juny de 2024. La Fundació Bertelsmann és l'entitat patrocinadora d'aquest guardó.
Els interessats en participar en la 17a edició dels Premis Educaweb han de consultar les bases i enviar la informació requerida a través del següent formulari online abans del 15 de juliol de 2024 a les 24 hores.
 
En les bases dels Premis Educaweb es pot consultar més informació sobre la dotació dels premis, el procés d'avaluació i criteris del jurat, així com els compromisos que assumeixen els participants en el certamen, entre altres qüestions. 

 

Les entitats compromeses amb la 17a edició dels Premis Educaweb

Els Premis Educaweb són possibles gràcies al Grup Educaedu i al compromís de diverses institucions i empreses, que se sumen a l'impuls de l'orientació acadèmica i professional.
 
Fins ara, Educaweb compta amb el patrocini de diverses entitats de prestigi en els àmbits de l'orientació acadèmica i professional, l'educació i la formació, que aposten per l'orientació com una eina imprescindible per a la millora de les oportunitats acadèmiques i professionals de les persones al llarg de la vida. 
 
Fins ara, els patrocinadors de la 17a edició són:
 1. Blanquerna – Universitat Ramon Llull (URL). Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l' Esport
 2. CaixaBank Dualiza
 3. Fundació Bertelsmann
 4. Fundació CIC
 5. iFP Innovació en Formació Professional
 6. Saló de l'Ensenyament
 
Les entitats directament relacionades amb l'orientació que brinden el seu suport als Premis Educaweb 2024 són:
 1. Associació Aragonesa de Psicopedagogia (AAP)
 2. Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació Educativa i Professional (ACPO)
 3. Associació Espanyola d'Orientació i Psicopedagogia (AEOP)
 4. Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (CDL)
 5. Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC)
 6. Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya (COPOE)
 7. Associació Internacional per a l'Orientació Educativa i Professional (IAEVG)
 
Les persones físiques o jurídiques interessades en patrocinar o col·laborar amb els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional poden enviar un correu electrònic a marketing@educaweb.com.
 

Els Premis Educaweb, 17 edicions posant en valor l'orientació

Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008, amb motiu de la celebració del 10è aniversari de la creació del portal Educaweb. El seu objectiu és premiar els millors projectes d' orientació acadèmica i professional per visibilitzar i posar en valor la feina realitzada pels i les professionals de l'orientació.
 
En la història dels Premis Educaweb cal destacar la creació, el 2020, d'un repositori de projectes d'orientació, on es recopilen les més de 600 iniciatives presentades al llarg de totes les edicions dels guardons.
 

Educaweb, l'únic portal referent en orientació acadèmica i professional

Educaweb és un cercador d'educació i formació especialitzat en orientació acadèmica i professional que des de 1998 facilita als usuaris la informació necessària per trobar la formació més adequada per desenvolupar el seu projecte professional i de vida. Al seu portal, que compta amb un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure que ajuden a l'usuari a escollir la formació que millor respon a les seves expectatives.
 
Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per a la recerca de formació i informació, amb gairebé 27 milions de visites durant el 2021 i uns 900.000 usuaris registrats en l'últim any.
 
Educaweb forma part del Grup Educaedu, que compta amb més de 50 portals de formació a 20 països que generen una audiència global de pràcticament 120 milions de visites l'any a tot el món. Aquesta audiència el converteix en el líder dels cercadors de formació en països com Espanya, Itàlia, Mèxic, Colòmbia i Xile. En concret, a Espanya el grup ha aconseguit una audiència de gairebé 50 milions d'usuaris en l'últim any, cosa que el converteix en el líder del mercat.

Més informació...

Mayra Bosada Morán Redactora
Sóc redactora i editora de continguts d'actualitat d'Educaweb sobre temes d’educació, formació, treball i orientació; i també en sóc la responsable de comunicació. Em motiva que la meva feina contribueixi a ajudar a les persones a decidir el seu projecte de vida i professional.

Vaig estudiar la Llicenciatura en Comunicació i el Maestría en Mercadotècnia al Tec de Monterrey (Mèxic); així com un Màster en Periodisme a la Universitat de Barcelona-Columbia University. I també compto amb més de 30 anys d'experiència com a periodista i gestora de continguts en empreses dedicades a l'educació i la comunicació a Espanya i Mèxic.
Deixa el teu comentari