Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Estudiar a l'estranger

M'agradaria anar a estudiar a l'estranger, què he de fer?

Per anar a estudiar a l'estranger, el primer pas és definir a quin país vols anar i quins estudis vols realitzar, ja que en funció del país i dels estudis, els requisit i tràmits a realitzar seran diferents.

Estudiar a l'estranger és una molt bona oportunitat que t'obre moltes portes per al teu futur acadèmic i professional, però els tràmits són lents i per això és molt important que preparis aquesta experiència amb temps.

A l'estranger pots realitzar diferents tipus d'estudis, des d'anar a fer el batxillerat allà fins a fer un curs d'especialització d'un sector concret. També tens l'opció de fer aquesta mobilitat a través d'un programa específic o de forma lliure. Per això és molt important definir primer què es vol estudiar a l'estranger per poder començar a buscar la formació més adient.

Has d'informar-te amb profunditat de tot el procés, tots els passos a realitzar i els aspectes a tenir en compte.

Un altre punt important a tenir en compte són les beques existents per anar a estudiar a l'estranger. Diferents entitats i organismes ofereixen aquest tipus d'ajudes que poden ser de gran utilitat per donar el pas.

Estudiar a l'estranger no és únicament formar-te, es tracta d'una experiència molt enriquidora que et donarà un valor molt important en el teu currículum.