Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

10 raons per estudiar a l'estranger

Per què estudiar a l'estranger?

Existeixen molts motius pels quals prendre la decisió d'estudiar a l'estranger, tant a nivell personal com acadèmic o professional, probablement tants com persones que decideixen fer-ho. A continuació et descrivim aquells que considerem més representatius i que és important que tinguis en compte.

per què estudiar a l'estranger

10 motius per estudiar a l'estranger

1. Viure una aventura. Diuen que la vida comença allà on acaba la nostra zona de confort. El que és desconegut estimula el cervell, amplia horitzons i et proporciona nous recursos per enfrontar-te a la realitat.

2. Aprendre a ser autosuficient. Inscriure't en el cens de residents, obrir un compte corrent o signar un contracte de lloguer són algunes de les gestions que hauràs de fer com a estudiant/a estranger/a. Es redueix l'àmbit de protecció familiar i, per tant, ets responsable de complir amb les obligacions que assumeixes i d'entendre les normes a les quals estàs subjecte.

3. Aprendre un altre idiomaComunicar-te en una altra llengua en les interaccions diàries o estudiar en un altre idioma són experiències importants en l'aprenentatge. A més d'adquirir un millor accent i una major fluïdesa, aprendre un idioma in situ és la millor manera de sentir-lo com a propi.

4. Conèixer una altra cultura. Creuar amb bicicleta l'antic mur de Berlín, brindar amb mezcal en el dia de morts a Mèxic o celebrar l'any nou a la Xina són formes úniques i inoblidables d'ampliar horitzons. Però conèixer una altra cultura implica també entendre i respectar les seves normes: no reciclar a Alemanya o copiar en un examen als Estats Units tenen conseqüències molt més greus que a Espanya.

5. Fer que el teu CV destaqui. Un arquitecte que estudia un semestre a Chicago, una economista que fa pràctiques d'estiu a Londres o un hoteler format a Suïssa destaquen en un procés de selecció per haver estudiat en el bressol de la seva disciplina. Però també destaca el que aprèn suec durant el seu Erasmus en Linköping i la que organitza esdeveniments durant el seu màster a Los Angeles, doncs demostren la seva disposició a integrar-se en cultures alienes i donar a conèixer la pròpia.

6. Adquirir habilitats noves i desenvolupar competències. Les persones que han estudiat a l'estranger desenvolupen les habilitats necessàries per triomfar al mercat de treball del segle XXI: flexibilitat, capacitat d'adaptació i de gestió de la incertesa.

7. Establir una xarxa de contactes internacional. Des de contactes professionalment rellevants fins a amistats sòlides i duradores, els llaços que es creen a l'estranger superen tota mena de fronteres. A més, la tecnologia facilita molt mantenir el contacte (ja sigui a través de Skype, Facebook, Instagram, WhatsApp o e-mail).

8. Viatjar. Descobrir els volcans de Hawaii o les platges de Filipines requereixen una forta inversió de temps i diners per a algú que resideix a Barcelona. No obstant això, un intercanvi a Sant Francisco o a Singapur converteix el luxe exòtic en una escapada propera.

9. Aprendre sobre tu mateix/a. Estudiar a l'estranger és una experiència de creixement personal. En prendre decisions en un entorn nou, et poses a prova i aprens tant dels teus encerts com dels teus errors.

10. Conèixer altres maneres de viure. Ja ho va dir Proust: la veritable experiència a l'estranger no és la de descobrir nous paisatges sinó la d'adquirir una mirada nova sobre el món que ja coneixíem.

Què he de fer per estudiar a l'estranger?Informa't sobre com preparar els tràmits per marxar, les beques i ajudes per estudiar a l'estranger o com escollir un centre i uns estudis a un altre país.