Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Estudis per ser mestre de Primària

Què haig d'estudiar per ser mestra de Primària?

Si tens clar que t'agradaria treballar com a docent en l'etapa d'Educació Primària, és a dir, ensenyant a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, has de saber que per a això és necessari superar estudis universitaris, concretament el Grau en Educació Primària.

Durant la carrera hauràs de superar 240 crèdits, organitzats en 4 cursos acadèmics.

El pla d'estudis inclou pràctiques en centres docents, perquè puguis aprendre en contextos laborals reals.

El títol de Graduat en Educació Primària et permet accedir a llocs de mestra o mestre generalista en qualsevol centre d'aquesta etapa educativa.

A més, el pla d'estudis permet obtenir mencions per exercir com a docent en especialitats com Pedagogia Terapèutica, Educació Musical o Educació Física.

Aquestes mencions són un requisit per accedir a les oposicions de mestre de Primària d'aquestes especialitats als centres públics.

I si el teu objectiu és obtenir també la titulació per a ser mestra d'Educació Infantil, et pot interessar informar-te sobre el Doble Grau en Educació Infantil i Primària.

Per prendre la teva decisió, consulta les mencions que ofereix cada universitat, així com la nota de tall, i si el centre és públic o privat.

També és important que, abans de triar itinerari, consultis tots els requisits per impartir la docència de cada especialitat en la teva comunitat autònoma.

Pots consultar l'oferta existent en Educaweb de Graus en Educació Infantil o en Educació Primària, així com de les dobles titulacions d'Educació.