55

Professions de Construcció i edificació

Filtrar
Els enginyers de la construcció s'encarreguen del disseny de serveis de construcció, com ara ascensors, i de sistemes de calefacció o il·luminació dels edificis. Se centren en la reducció màxima d'energia utilitzant les noves tecnologies. Els enginyers de la construcció dediquen part de la jornada l...
Els manobres porten a terme una sèrie de tasques pràctiques per ajudar altres treballadors més qualificats. La seva feina consisteix en la realització de tasques com ara el trasllat de materials, la manipulació de maquinària i l'excavació. Aquesta feina sovint resulta molt exigent físicament.
Els tècnics d'impermeabilització tracten o reparen parets de maó, fusteria, terres i sostres per aïllar-los de la humitat, d'invasions de fongs i d'atacs d'insectes.
Els ensostradors cobreixen teulades amb materials com ara teules, pissarra o tela asfàltica. Aquesta feina també implica el mesurament de superfícies de sostre i el càlcul de la quantitat necessària de materials. Els ensostradors utilitzen diferents eines per realitzar la seva feina.
El mantenidor d'edificis realitza treballs de neteja, pintura, manteniment d'edificis, terrenys i instal·lacions i realitza reparacions senzilles en edificis.
Els enginyers estructurals dissenyen la superestructura i els ciments d'edificis residencials, i altres estructures, tant torres com ponts i plataformes petrolíferes. Dissenyen estructures segures i estables, que puguin resistir les forces exercides pel vent i pel contingut de l'edifici.
Els muntadors de bastides posen bastides o plataformes de treball perquè puguin utilitzar-les els treballadors de la construcció. Alguns també construeixen estands, per exemple, en esdeveniments esportius. Generalment, treballen formant part d'un equip. La seguretat és essencial en aquesta feina.
L'arquitecte tècnic treballa en la construcció de projectes, juntament amb arquitectes, supervisors i altres professionals de la construcció. Decideix els materials i els procediments que es necessiten per al disseny i la construcció dels edificis. Els arquitectes tècnics estan qualificats per disse...
Els operaris d'enderrocs tiren a terra i desmantellen construccions amb seguretat. Aquesta feina també inclou la col·locació de tanques i bastides, així com la neteja de l'emplaçament.
Els tècnics topògrafs mesuren i tracen la forma exacta del terreny i la posició dels elements distintius. Les dades de l'estudi es poden usar per a la realització de plans de projectes arquitectònics o per elaborar mapes, per exemple.
Els fusters utilitzen les seves habilitats per construir estructures i accessoris, com ara finestres, sostres, pisos, parets i portes de fusta i altres estructures de fusta. Fan servir una gran varietat d'eines manuals i elèctriques per tallar, donar forma i emmetxar estructures de fusta.
Els tècnics de recobriment de superfícies condicionen i anivellen els sòls d'edificis nous i antics. A continuació, mesuren l'àrea de treball i, finalment, col·loquen el sòl. Usen eines manuals i elèctriques per fer la seva feina.
Els reparadors d'elements arquitectònics en altura restauren, reparen i realitzen el manteniment d'edificis i elements arquitectònics alts, com ara xemeneies industrials. Fan servir diversos tipus d'eines i materials per fer la seva feina. És imprescindible seguir les mesures de seguretat.
Els directors de paisatgisme gestionen, mantenen i desenvolupen zones paisatgístiques o enjardinades com ara parcs, jardins, reserves naturals o polígons industrials. Aquesta feina inclou planificar la futura gestió del paisatge.
El personal de suport urbanístic presta suport tècnic i pràctic als urbanistes. La seva feina inclou ajudar a aplegar informació sobre urbanisme, portar el registre de les sol·licituds d'urbanisme i preparar informes, plans i dibuixos.
Els tècnics de la construcció donen suport i ajuden els professionals i directius en els projectes de construcció. Aquest treball inclou el disseny de plans, l'estimació de costos, la planificació dels mètodes de treball i l'organització dels subcontractistes.
Els polidors de mobles preparen i tracten la fusta per aconseguir un acabat llis. Treballen principalment amb mobles, però també poden polir fusta subjecta com portes i panells. Preparen les superfícies i després utilitzen tints i acabats per produir l'efecte desitjat.
El muntador d'estructures metàl·liques prepara, munta i desmunta les armadures metàl·liques dels edificis i altres estructures.
Els tècnics d'aïllament de parets injecten materials aïllants en la cavitat de les parets exteriors dels edificis. S'encarreguen de perforar les parets, i bombar un material aïllant dins de la cavitat i en els forats, mitjançant una màquina especial.
Els directors de pedrera són responsables de la producció de materials com ara pedra triturada, sorra i grava, que s'utilitzen per fer formigó per a la indústria de la construcció. També controlen la producció d'asfalt per a la pavimentació i el manteniment de carreteres, la cal per a l'agricultura,...