Cursos per modalitats

Descripció del centre

La Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) és, des del curs 1977-1978, el centre docent de la UPC encarregat dels ensenyaments universitaris de l'àmbit de la informàtica i matèries afins. Des dels seus orígens ha estat capdavantera al nostre país en la seva especialitat. La FIB està situada al Campus Nord de la UPC, campus de referència internacional en l'àmbit de la innovació tecnològica, on està ubicat el MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d'Europa.

La Facultat va ser pionera a promoure l'adaptació dels seus plans d'estudi al nou context internacional. Des del curs 2003-2004 té totalment implantat un pla d?estudis amb una estructura i uns continguts adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior, que dóna una especial rellevància a les assignatures de caràcter aplicat, incorporant noves metodologies docents que basen l'aprenentatge en la realització de projectes. Aquesta iniciativa ha rebut el reconeixement de la Generalitat de Catalunya, la distinció Jaume Vicens Vives, el premi a la qualitat en la docència universitària i és el punt de partida del nou grau en Enginyeria Informàtica.

La FIB compta amb un Laboratori de Càlcul (LCFIB) propi que manté els laboratoris docents plenament equipats i renovats amb els darrers avenços tecnològics. Vint-i-una aules informàtiques amb canó de projecció, cobertura wi-fi i equipades amb 370 ordinadors d'última generació connectats a una xarxa d'alta velocitat d'1 Gb/s, fan possible que l'estudiantat de la FIB rebi els ensenyaments en les millors condicions. La Facultat també disposa de dues aules de projectes i de treball en grup, equipades amb endolls mòbils i punts mòbils de connexions a la xarxa d'alta velocitat, per facilitar la connexió dels equips de l'estudiantat, que té a la seva disposició un servei de préstec de portàtils.

La FIB és un centre de referència internacional. Et brindarà l'oportunitat d'estudiar en universitats estrangeres mitjançant els més de 140 acords establerts i, fins i tot, d'obtenir una doble titulació amb alguna de les universitats estrangeres de gran prestigi internacional amb les quals té signat l'acord corresponent.

Podràs gaudir de l'àmplia oferta associativa, cultural, esportiva i de lleure que dóna moltes oportunitats de participació en activitats, sovint organitzades per l'estudiantat a través de les associacions: actes com el ForumTI, que et posarà en contacte amb les empreses; la Fiberparty, que aplega any rere any més i més estudiantat interessat en el món de les tecnologies, i la FestaFIB, durant la qual el professorat, el personal d'administració i serveis i l'estudiantat gaudeixen plegats d'un dia d'esbarjo.

Les enginyeries de la FIB són actualment les titulacions informàtiques més apreciades per les empreses a Catalunya. L'índex d'ocupació dels titulats i titulades està al voltant del 100%.

Campus i seus

Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB - UPC)
C/ Jordi Girona, 1-3. Campus Nord. Edifici B6 08034 Barcelona

Altres centres que et poden interessar

Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB - UPC)
X