Orientació Acadèmica

Com escollir un centre d'ensenyaments esportius

Una vegada has triat els estudis esportius, has de triar també el centre on els cursaràs. Per prendre aquesta decisió, a continuació es mostren alguns criteris a tenir en compte. A causa de la varietat oferta formativa i a les teves preferències personals, hauràs de donar a cada un d'aquests punts l'ordre que consideris més ajustat al teu perfil:
 
 • Oferta acadèmica. És important que coneguis totes les titulacions que el centre ofereix, la relació que tenen amb el teu àmbit professional i si hi ha la possibilitat de seguir al centre amb altres estudis esportius d'interès.
 • Instal·lacions. Per a aquest tipus de formació és molt important que coneguis els espais i recursos de que disposa el centre per realitzar les activitats, ja que una part important de la formació serà pràctica. 
   
 • Titularitat del centre. El preu dels estudis podrà variar en funció de si el centre és públic o privat. Aquesta característica també pot determinar els recursos que el centre tingui o l'aportació que, com a estudiant, hauràs de fer en concepte de material esportiu.
   
 • Qualitat de la formació. Tot i que aquest criteri és difícil de quantificar i conèixer de forma objectiva, és important que valoris si la formació que ofereix el centre és de qualitat. Per poder-ho verificar pots agafar com a referència la satisfacció dels estudiants o el seu percentatge d'inserció al món laboral.
   
 • Borsa de treball. Aquest tipus de formació et prepara per a l'accés al món laboral, per tant, has de tenir en compte les oportunitats que el centre ofereix i la seva vinculació amb altres centres, empreses o institucions per a una inserció amb èxit.
   
 • Centres de pràctiques. En funció del teu perfil i dels seus interessos, és important que coneguis l'oferta d'empreses i institucions en les que el centre et permet realitzar les pràctiques durant el període de formació.
   
 • Horari. Compaginar els estudis amb altres activitats és una realitat molt freqüent. Així doncs, has de conèixer l'horari en el que es realitzen els estudis (matí o tarda) ja que pot ser un element que et condicioni l'elecció del centre.
   
 • Ubicació del centre. La distància en la que es troba el centre del teu lloc de residència pot ser un element que en faciliti o dificulti l'accés a aquest.

Per poder obtenir aquesta i altra informació necessària per fer una bona tria de centre, pots assistir a les jornades de portes obertes que els centres ofereixen anualment previament al periode de preinscripció per totes aquelles personas interessades a formar-se. 

Informa't de tots els estudis esportius de grau mitjà i de grau superior que pots cursar.