Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Com escollir un centre d'ensenyaments esportius

Si has decidit que vols cursar ensenyaments esportius hauràs de decidir també el centre a on realitzaràs aquests estudis.


Per a prendre aquesta decisió és important que valoris alguns aspectes rellevants a tenir en compte perquè, a l'hora de triar el centre, aquest pugui respondre a les teves preferències i interessos personals. Hauràs de donar a cadascun d'aquests punts l'ordre que consideris més ajustat al teu perfil:
 

  • Oferta acadèmica. És important que coneguis totes les titulacions que el centre ofereix, la relació que aquestes tenen amb el teu àmbit professional i si existeix la possibilitat de continuar, en el mateix centre, amb altres estudis esportius d'interès.
  • Instal·lacions. Per a aquests ensenyaments és molt important que coneguis els espais i recursos de què disposa el centre, ja que gran part de la formació serà pràctica. Per tant, segons la titulació que cursis, serà crucial que esbrinis si el centre compta de la zona d'esport en la que puguis aplicar els teus aprenentatges. Per exemple: piscina, camp de futbol o pista d'atletisme, entre altres.
  • Cost o sistemes de finançament. El preu dels estudis podrà variar en funció de la titularitat del centre, sigui aquest públic o privat. Aquesta característica també pot determinar els recursos del què disposi el centre, o l'aportació que, com a estudiant, hagis de fer en concepte de material esportiu. En qualsevol cas, informa't de les opcions de beques o ajudes a les quals pots accedir. 
  • Qualitat de la formació. Encara que aquest criteri sigui difícil de quantificar i conèixer de manera objectiva, és important que t'informis si la formació que ofereix el centre és de qualitat. Pots, per exemple, preguntar a antics estudiants del centre, i prendre com a referència el seu grau de satisfacció i el percentatge d'inserció en el mercat laboral d'aquestes, i d'altres persones de la seva mateixa promoció.
  • Borsa de pràctiques i relació amb les empreses. Atès que aquest tipus de formació et prepara per a accedir al món laboral, has d'informar-te de la vinculació que el centre manté amb empreses o institucions. Per exemple, convé que esbrinis l'oferta d'empreses o institucions en les quals el centre permet realitzar les pràctiques, i si en obtenir la titulació, existeixen possibilitats de contractació.
  • Horari i modalitat d'impartició. Compaginar els estudis amb altres activitats és una realitat molt freqüent entre els estudiants. Així doncs, és important que coneguis els horaris en els quals s'imparteix la formació, sigui aquesta teòrica o pràctica. Així mateix, convé que esbrinis si el centre imparteix la teva titulació en modalitat a distància, en línia o mixta a més d'en modalitat presencial.
  • Ubicació del centre. La distància en la qual es troba el centre del teu lloc de residència pot ser un element que faciliti o dificulti l'accés a aquest. Així que, si decideixes cursar els teus estudis de manera presencial, has de valorar molt bé aquest aspecte.


Per a aprofundir en altres aspectes del centre i veure de prop les seves instal·lacions pots acudir també a les jornades de portes obertes que s'ofereixen cada any.


Informa't de tots els estudis esportius de grau mitjà i de grau superior que pots cursar.