Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

5 motius per fer un curs d'estiu

Per què fer un curs d'estiu?

Els cursos d'estiu són una oportunitat perfecta per formar-te si no disposes de temps lliure durant la resta de l'any. Permeten millorar habilitats i competències, ampliar coneixements en un camp específic i descobrir noves àrees d'interès personal i professional.

Per què fer un curs d'estiu

Els cursos d'estiu es caracteritzen per la seva flexibilitat i la seva curta durada. Pots cursar-los de manera presencial, semipresencial o online i solen durar entre una i quatre setmanes, encara que també poden ser d'un o diversos dies.

A més, l'oferta de cursos és molt variada. Pots realitzar cursos de múltiples temàtiques, com per exemple, idiomes, psicologia, informàtica, educació, esport, benestar personal, medi ambient, comunicació, salut, economia, art i cultura.

A continuació, trobaràs 5 motius per realitzar un curs d'estiu:
  • Millorar coneixements i competències. Els cursos d'estiu poden ajudar-te a actualitzar els teus coneixements. La formació al llarg de la vida és imprescindible per a qualsevol persona. A més, a causa de la seva durada limitada, pots concentrar-te a potenciar algunes de les teves competències professionals i enriquir el teu currículum.
  • Augmentar la teva xarxa de contactes. En els cursos d'estiu podràs conèixer tant a alumnes com professors o professionals que faran augmentar la teva xarxa de contactes (networking, en anglès).
  • Reciclar-te i explorar nous àmbits d'estudi. Pots realitzar un curs ja sigui perquè vols reciclar-te en coneixements específics (com els idiomes) o bé, perquè busques una formació concorde als teus nous interessos i aficions (per exemple, un curs de música).
  • Triar entre una àmplia oferta formativa. A l'estiu universitats, centres formatius, associacions, etc. programen un ampli ventall de cursos. Això permet que et puguis introduir en qualsevol tema que sentis curiositat, i potser, obrir-te les portes a formar-te més sobre això en un futur.
  • Combinar oci i aprenentatge. També pots formar-te per plaer. Aprendre perquè et ve de gust aprofundir en un aspecte concret. Encara que creguis que el curs que has triat no t'ajudarà a progressar professionalment, et permetrà adquirir noves competències que podràs aplicar en la teva pràctica professional i personal.
En alguns casos, com els professors i mestres, els cursos d'estiu realitzats en alguns centres específics serveixen com a mèrits en futures convocatòries públiques per l'accés a la funció docent.

A més a més, tingues en compte que existeixen diferents beques i ajudes per realitzar cursos d'estiu.

Consulta els criteris que t'ajudaran a escollir el teu curs d'estiu i troba el teu curs d'estiu.