Orientació Acadèmica

5 motius per fer un curs d'estiu

Per què fer un curs d'estiu?

Els cursos d'estiu són una oportunitat per formar-te si no disposes de temps lliure durant el curs acadèmic. Et permeten millorar les competències, descobrir o aprofundir en un tema del teu interès i augmentar els teus coneixements en un camp concret.

Per què fer un curs d'estiu
Els cursos d'estiu es caracteritzen per la seva flexibilitat i per la durada concentrada, que acostuma a ser d'una o dues setmanes, així com per la diversificació i multidisciplinarietat dels temes. D'aquesta manera, pots trobar formació en idiomes, ciències socials, informàtica, etc. i també activitats com el ioga, la dansa, el teatre, etc.

A continuació t'enumerem 5 motius per matricular-se a un curs d'estiu:
 
  • Millora els teus coneixements i competències. Els cursos d'estiu poden ajudar-te a actualitzar els teus coneixements o a introduir-te a noves temàtiques. A més, degut a la seva duració limitada pots concentrarte en potenciar algunes de les teves competències professionals.
  • Augmenta la teva xarxa de contactes. En els cursos d'estiu podràs conèixer  alumnes, professors i professionals que faran augmentar la teva xarxa de contactes (o networking).
  • No diexis mai d'aprendre. La formació contínua i al llarg de la vida és imprescindible per a qualsevol persona, ja sigui perquè vol reciclar-se en coneixements específics (com els idiomes) o bé, perquè busca una formació relacionada amb els seus interessos i aficions (per exemple, un curs de música).
  • Pots accedir a una àmplia oferta formativa. A l'estiu les universitats, centres formatius, associacions, etc. programen una gran varietat i diversitat de cursos. Això et permet en poc temps poder aprofundir en un tema que sigui del teu interès, i potser, obrir-te les portes a formar-te més sobre el tema en un futur.
  • Combina oci i aprenentatge. Pots decidir aprendre per oci, perquè et ve de gust fer un curs d'un tema concret. Encara que creguis que el curs que has triat no t'ajudarà a progressar professionalment, et permetrà adquirir noves competències que podràs aplicar en la teva pràctica professional.
En alguns casos, com els professors i mestres, els cursos d'estiu realitzats en alguns centres específics serveixen com a mèrits en futures convocatòries públiques per a l'accés a la funció docent.

Has de saber que existeixen diferents beques i ajudes per realitzar cursos d'estiu.

Coneix els criteris que t'ajudaran a escollir el teu curs d'estiu i troba el teu curs d'estiu.