Orientació Acadèmica

Com triar el millor curs d'estiu?

Quin curs d'estiu fer?

Els cursos d'estiu es caracteritzen per la seva diversitat i per la seva curta durada, que acostuma a ser d'entre una o dues setmanes, i en alguns casos poden durar més. Existeix una gran diversificació i multidisciplinarietat dels seus temes.

Com triar curs d'estiu
Hi ha cursos d'estiu dirigits a col·lectius concrets com, per exemple, el professorat, i altres cursos més oberts dirigits a totes les persones interessades. Moltes universitats ofereixen cursos d'estiu que permeten ampliar coneixements en un àmbit concret. Alguns centres formatius o escoles ofereixen cursos de curta durada que et permeten descobrir un àmbit formatiu, i si t'agrada el curs i el centre, decidir continuar amb uns estudis de major especialització.

Els cursos d'estiu sempre són una gran oportunitat per a l'aprenentatge, és important que triïs bé on i com formar-te a l'estiu, sabent buscar, comparar i optar per aquella titulació, formacióm curs, seminari o especialitat que més encaixi estigui amb els teus interessos. A continuació t'enumerem els aspectes que has de tenir en compte per triar el millor curs d'estiu per a tu.

Com triar el millor curs d'estiu?

  • Fixa't un objectiu formatiu. Per què vols realitzar un curs d'estiu? Per ampliar els teus coneixements, per aprendre alguna cosa nova, per millorar les teves competències,... En funció de l'objectiu, serà més aconsellable que optis per un tipus de cursos o uns altres.
  • Busca bé tota l'oferta formativa. A banda dels cursos presencials que imparteixen universitats, entitats, federacions, etc. existeix una àmplia oferta de cursos en modalitat online o b-learning. Navega i troba el millor curs per a tu.
  • Analitza els continguts. La curta durada dels cursos d'estiu fa que els continguts puguin ser molt específics d'una temàtica o més generals, oferint-te una perspectiva més àmplia. Fixa't en els continguts del curs i com es treballaran en funció del teu objectiu.
  • Informa't de la metodologia. Un curs d'estiu pot ser una oportunitat per aprendre de forma diferent, amb una metodologia més participativa o experimental. Això t'ajudarà a experimentar diferents formes d'aprendre que poden ajudar-te a adquirir noves competències.
  • Coneix al professorat. Si el que vols és millorar la teva xarxa de contactes i poder assistir a classes de professionals i professorat molt especialista en un àmbit, busca el curs d'estiu que et permeti millorar aquesta xarxa.
  • Aprèn per oci. Decidir fer un curs d'estiu no ha de ser sempre per millorar les teves competències específiques en el camp en el qual t'estàs formant. Pot ser també per divertir-te, aprendre coses noves o investigar, qualsevol curs t'ajudarà a millorar les teves competències transversals, i en general, el teu perfil personal.
  • Fixa't en el calendari. La curta durada dels cursos d'estiu fa que la dedicació diària al curs sigui més gran, com per exemple en el cas dels cursos intensius d'idiomes. Si compagines el curs amb la feina o altres activitats, confirma que els horaris del curs i la seva dedicació són compatibles amb la teva agenda personal.
  • No limitis la teva cerca. Pots realitzar cursos d'estiu aquí o a l'estranger. No limitis la teva cerca a l'oferta que tens més propera al teu domicili, amplia horitzons i planteja't realitzar un curs d'estiu lluny de casa teva o a l'estranger. Això pot ser una gran experiència personal.

Estudiar a l'estiu és una gran oportunitat, ja que moltes universitats i centres formatius organitzen les seves escoles d'estiu amb una oferta molt àmplia i diferent a la que es pot trobar la resta de l'any. Pots realitzar cursos de temàtiques molt diferents i aprofitar per aprofundir en els teu sector o descobrir nous sectors.

Coneix quin és el perfil de l'estudiant, els motius per fer un curs d'estiu i troba el teu curs d'estiu.