Orientació Laboral

Com buscar treball temporal

El perfil del treballador temporal


Les empreses que busquen treballadors temporals tenen unes necessitats concretes a cobrir que poden estar relacionades amb un increment de la producció, amb substitucions de treballadors fixes o bé amb la implementació de nous projectes. Les competències clau d'un treballador temporal són les mateixes que es requereixen per a un altre tipus de contracte, però es valora especialment una persona:


 
  • Flexible. L'experiència prèvia en el sector (per exemple, en l'hostaleria) és un avantatge, però les empreses solen fixar-se més en la capacitat per adaptar-se del candidat.
  • Que aprèn ràpidament. Si el contracte té una durada de 3 mesos, és molt important que el candidat sigui capaç d'aprendre les seves funcions en poc temps.
  • Que sigui capaç de treballar sota pressió. Quan es contracta una persona perquè cobreixi unes necessitats puntuals de producció, es busca que sigui capaç de treballar durant jornades molt intenses. Per exemple, durant les campanyes comercials de Nadal.
  • Que domini altres idiomes. Si tens coneixements d'idiomes tindràs més oportunitats en el sector serveis, on la comunicació amb el client o usuari és fonamental.

Passes a seguir per trobar un treball temporal

La principal diferència entre un treball temporal i altres tipus d'ocupacions és la durada del contracte. Per això, encara que les passes a seguir per buscar una feina temporal són les mateixes que per a qualsevol tipus de feina, hauràs de modificar alguns aspectes del procés de cerca.
 

  • Defineix els teus objectius. Quins avantatges suposa per a tu aquesta feina? Pot suposar experiència en un sector professional en el que mai has treballat; aproximar-se per primera vegada a una empresa que t'interessa; estalviar uns diners; practicar idiomes i millorar les habilitats comunicatives, etc.
  • Investiga als canals específics (empreses especialitzades -ETT-, borses de feina on-line, aplicacions mòbils, etc.) totes les oportunitats laborals que hi ha;  
  • Adapta el teu currículum i fes-lo més breu. Destaca l'experiència i formació que poden encaixar en un treball temporal. Si estàs buscant una feina que no està relacionat amb els teus estudis, crea un currículum per competències en el qual es reflecteixin totes les habilitats que et fan apte per a aquest treball.
  • Cuida la carta de presentació i l'entrevista. Tot i que sigui una feina per a un temps determinat, has de fer una bona carta de presentació i preparar-te per a l'entrevista. Això et pot servir també com a entrenament per a futures feines.
Consulta la nostra secció de com buscar feina per conèixer les claus d'aquest procés. I si estàs interessat en un treball temporal, pots llegir el nostra apartat de treballs de temporada.