Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Laboral

Com buscar treball temporal

Passos a seguir per trobar un treball temporal

La principal diferència entre un treball temporal i altres tipus d'ocupacions és la durada del contracte. Per això, encara que les passes a seguir per buscar una feina temporal són les mateixes que per a qualsevol tipus de feina, hauràs de modificar alguns aspectes del procés de cerca.

  • Defineix els teus objectius. Quins avantatges suposa per a tu aquesta feina? Algunes de les possibles respostes poden ser: experiència en un sector professional en el que mai has treballat, aproximar-se per primera vegada a una empresa que t'interessa, estalviar uns diners, practicar idiomes i millorar competències professionals. 
  • Investiga als canals específics per buscar feina. Et recomen dirigir-te especialment a empreses de treball temporal (ETT), però també portals de feina i borses de treball, entre d'altres.   
  • Adapta el teu currículum i fes-lo més breu. Destaca l'experiència i formació que poden encaixar en un treball temporal. Si estàs buscant una feina que no està relacionat amb els teus estudis, crea un currículum per competències en el qual es reflecteixin totes les habilitats que et fan apte per a aquest treball.
  • Cuida la carta de presentació i l'entrevista. Tot i que sigui una feina per a un temps determinat, has de fer una bona carta de presentació i preparar-te per a l'entrevista. Això et pot servir també com a entrenament per a futures feines.
Per a algunes persones, com per exemple els estudiants, el treball de temporada pot ser més convenient. Segurament, entre les opcions de treball temporal més interessants es troben els treballs de cap de setmana, ja que permeten compaginar la vida acadèmica i la laboral. A continuació, et presentem alguns exemples.

Exemples de treball de cap de setmana:

El perfil del treballador temporal

Les empreses que busquen treballadors temporals tenen unes necessitats concretes a cobrir que poden estar relacionades amb un increment de la producció, amb substitucions de treballadors fixes o bé amb la implementació de nous projectes.

Les competències clau d'un treballador temporal són les mateixes que es requereixen per a un altre tipus de contracte, però es valoren especialment les següents competències transversals
  • Flexibilitat. L'experiència prèvia en el sector (per exemple, en l'hostaleria) és un avantatge, però les empreses solen fixar-se més en la capacitat per adaptar-se del candidat.
  • Capacitat d'aprenentatge. Si el contracte té una durada de 3 mesos, és molt important que el candidat sigui capaç d'aprendre les seves funcions en poc temps.
  • Tolerància al etrés. Quan es contracta una persona perquè cobreixi unes necessitats puntuals de producció, es busca que sigui capaç de treballar sota pressió i durant jornades molt intenses. Per exemple, durant les campanyes comercials de Nadal.
  • Coneixement d'idiomes. Si domines altres llengües estrangeres, tindràs més oportunitats en el sector serveis, on la comunicació amb el client o usuari és fonamental.

Consulta la nostra secció de Com buscar feina per conèixer les claus d'aquest procés. I si estàs interessat en un treball temporal, pots llegir el nostra apartat de treballs de temporada.