Curs d'Auxiliar en Educació Infantil i Monitor de Menjador

1048 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
CASAS FORMACIÓN
Curs d'Auxiliar en Educació Infantil i Monitor de Menjador
Sol·licita informació
Curs
Presencial
120 hores
Consulteu el preu

Descripció

En aquest curs s'estudiarà la cura infantil amb les seves diferents opcions així com el creixement i desenvolupament dels nens, vacunes i malalties més comunes, alimentació i higiene. També s'estudiarà el temari necessari per a l'obtenció del certificat de Monitor / a de Menjador, que alhora inclou el certificat de Manipulador / a d'Aliments.

Temari

El cuidador infantil:
• Generalitats. La necessitat d'un cuidador infantil. Sentiments de culpa dels pares treballadors. Els pros i contres per al fill de pares treballadors. El moment més apropiat per tornar a la feina. Legislació laboral davant la maternitat i paternitat; la cura dels fills.
• La cura infantil. Les diferents opcions de la cura. Tipus de cura infantil personalitzat. Qualitats d'un cuidador infantil. Funcions d'un cuidador infantil. Comunicació i establiment de regles en la relació família-cuidador infantil. Informació que ha de conèixer la família. Informació que ha de conèixer el cuidador.
Cures generals del nen:
• El bany. Equip necessari. On es realitza. Quan es realitza. Com es realitza. La neteja de les zones delicades. Cures del melic.
• Bolquers. Ús del sanitari.
• La roba. Qualitat. Seguretat. Rentat. L'abric. El calçat.
• El xumet i el dit. Ús adequat. Tipus de xumets. Seguretat i higiene. Problemes de l'abús del xumet. Retirada del xumet o succió del dit.
• Passejades o sortides. El sol. La sociabilitat. El joc. El parc o corralito.
• El somni. L'insomni infantil. L'hàbit del son.
• Cures especials en nens prematurs.
L'alimentació:
• Introducció.
• La lactància materna. Extracció i emmagatzematge de la llet materna.
• Lactància artificial. Tipus de llets adaptades.
• Lactància mixta.
• Bases pràctiques d'ús i maneig del biberó. Equip necessari. Preparació de biberons. Neteja, conservació i esterilització. Tècnica de donar el biberó.
• Horaris i durada de les preses.
• Alimentació en el 1r any de vida. Alimentació dels 0 als 4 mesos. Alimentació dels 4 als 6 mesos. Alimentació dels 7 als 12 mesos.
• Alimentació entre el 1r i 2n any de vida. 9. Alimentació entre el 2n i 3r any de vida. El berenar i el sopar. 11. Malalties més comunes relacionades amb l'alimentació. La malaltia celíaca. La diabetis infantil i juvenil. L'obesitat infantil.
Creixement i desenvolupament:
• Introducció.
• El creixement. Fases del creixement.
• El desenvolupament. Àrees bàsiques del desenvolupament. Estimulació primerenca. Etapes del desenvolupament.
Vacunes i malalties més comunes en la infància:
• Vacunes. Vacuna contra el tètanus, diftèria, tos ferina. Vacuna contra haemophilus influenzae tipus B. vacuna contra la poliomielitis. Vacuna contra xarampió, rubèola, parotiditis. Vacuna contra l'hepatitis B. vacuna contra la meningitis C.
• Malalties més comunes en la infància. Amigdalitis, asma. Bronquiolitis, bronquitis. Candidiasi bucal, refredat, cefalea, còlics del lactant, conjuntivitis, convulsions febrils. Dermatitis atòpica, dermatitis de bolquer, dermatitis seborreica, deshidratació, diarrea aguda, dolor abdominal agut. Encopresi, enuresi, epiglotitis aguda, epilèpsia, escarlatina, espasmes del sanglot, restrenyiment. Faringitis, febre, fimosi. Grip. Hèrnia umbilical i inguinal, hidrocele. Icterícia fisiològica, infecció urinària, intolerància a la lactosa. Laringitis / crup. Meningitis, mononucleosi, mort sobtada del lactant. Pneumònia. Otitis mitjana aguda. Paràsits intestinals, parotiditis. Cinquena malaltia o eritema infecciós. Reflux gastroesofàgic, rinitis, rubèola. Xarampió, sinusitis. Tos ferina, toxoplasmosi, tuberculosi. Varicel·la, vegetacions, virus sincitial respiratori.
Accidents més comuns en la infància i primers auxilis:
• Accidents més comuns en la infància. Accidents a la llar. Accidents al cotxe. Accidents al carrer i / o col·legi.
• Primers auxilis de les urgències més freqüents. Aturada cardiorespiratòria. Reanimació cardiopulmonar. Asfíxia per cossos estranys. Caigudes i traumatismes. Ferides. Intoxicacions. Mossegades. petites cremades.
Pràctiques de l'auxiliar d'educació infantil
• Inclou el temari de monitor / a de menjador, que al seu torn inclou el de manipulador / a d'aliments (90h aux. Educ. Inf. + 20h Monit. Com. + 10h Manip. Alim. = 120h).


 

Destinataris

Aquest curs va dirigit a persones que vulguin formar-se en l'atenció específica a nens, és a dir, que vulguin ocupar-se dels més petits, el futur de la nostra societat: un treball gratificant i motivador.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Durada

Aproximadament entre 6 a 9 mesos: Auxiliar educació infantil (90h) Monitor / a de menjador (20h) Manipulador / a d'aliments (10h)

Objectius

L'objectiu del curs és aconseguir els coneixements necessaris per a la cura dels nens.


 

Titulació obtinguda

Certificat o diploma d'Auxiliar d'Educació Infantil i certificat de Monitor / a de Menjador (que alhora inclou el certificat de Manipulador d'Aliments).

Pràctiques

A més de les classes pràctiques impartides a les nostres aules, el centre ofereix també, a petició dels alumnes, coordinar 100 hores de pràctiques voluntàries en centres externs amb els que tenim conv

Preu

Consulteu el preu
El preu inclou: matrícula del curs, classes teòriques i pràctiques, gestions administratives, material del curs i la coordinació de pràctiques en centres especialitzats (això últim és voluntari).

Avantatges del curs

Disposem de l'avantatge que les empreses ens coneixen com a centre de formació professional i en ocasions, quan precisen de la contractació de personal qualificat, es posen en contacte amb nosaltres.

Lloc on s'imparteix el curs

C/ Moianès, 50-bis, 1º 1ª 08014 Barcelona C/ Doctor Zamenhoff, 3 bajos 43001 Tarragona
Curs d'Auxiliar en Educació Infantil i Monitor de Menjador
CASAS FORMACIÓN
Campus i seus: CASAS FORMACIÓN
Casas Formación (Barcelona)
C/ Moianès, 50-bis, 1º 1ª 08014 Barcelona
CASAS FORMACIÓN
C/ Dr.Zamenhoff 3, baixos 43001 Tarragona
Sol·licita informació
X