Diploma d'Expert d'Anàlisi de Negoci

1031 Persones estan visitant aquest curs
Preu 2.230 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert d'Anàlisi de Negoci
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
18 crèdits
Preu 2.230 €

Descripció

10% descompte!
Dins l'espectre de professions a l'àmbit de dades, l'analista de dades aplica els seus coneixements a escala departamental, proporcionant valor tangible especialitzat a la primera línia operacional. Clients, processos i empleats són tres àmbits fonamentals on l"ús de les dades marca la diferència competitiva.
El diploma d'expert d'Anàlisi de Negoci s'adreça a adquirir les competències fonamentals per aplicar la intel·ligència de negoci i l'analítica de negoci en tres àmbits fonamentals: customer analytics, operations analytics i people analytics.
Aquests àmbits incideixen directament en la forma de gestionar el client (el que es coneix com a customer centricity), en la gestió fonamentada en evidències de les operacions i en la gestió eficient del talent.
Aquest programa s'adreça a proporcionar al professional de perfil empresarial casos pràctics d'ús de la intel·ligència de negoci i l'analítica de negoci. L'ús de casos semblants a la realitat facilita la posterior aplicació dels continguts del programa.
La UOC té més de vint anys d'experiència en la formació de professionals en línia a l'àmbit de la intel·ligència de negoci.

Temari

El diploma d'expert d'Anàlisi de Negoci proporciona al professional de perfil més empresarial casos pràctics d'ús de la intel·ligència de negoci, tant a l'estratègia d'empresa com a la gestió operativa dels processos de negoci més importants: màrqueting i vendes, operacions i logística, i recursos humans.
Es compon de les següents assignatures:
  • Customer analytics (6 crèdits): en aquesta assignatura, l'estudiant estudia l'ús d'eines d'intel·ligència de negoci (business intelligence) i analítica de negoci en una de les àrees més desenvolupades i de més impacte. S'analitzen els conceptes i les bones pràctiques de recerca de mercat, gestió de les vendes i relacions amb els clients, i anàlisi i predicció del comportament dels clients (customer analytics).
  • Operations analytics (6 crèdits): es treballen els usos de la intel·ligència de negoci (business intelligence) i l'analítica de negoci a la cadena de subministrament (aprovisionament, producció, gestió de magatzems, transport i distribució al punt de venda) i les noves aplicacions vinculades a Internet de les coses (IoT) i els sistemes d'informació geogràfica.
  • People analytics (6 crèdits): l'analítica de recursos humans (HR analytics), també anomenada people analytics, és l'aplicació de tècniques sofisticades de mineria de dades i analítica de negoci (business analytics) a les dades de recursos humans. Mitjançant un cas pràctic, l'estudiant veurà com es poden aplicar aquestes tècniques per a una gestió estratègica eficaç dels recursos humans, de manera que els objectius de negoci es puguin complir d'una manera ràpida i eficient, amb l'obtenció d'un rendiment òptim sobre el capital humà .
Durant el curs, l'estudiant treballa amb eines ofimàtiques (XLS, PPT), estadístiques (R), de creació de quadres de comandament i anàlisi (Tableau) i MLaaS (Machine Learning as a Service) (BigML).

Destinataris

Perfils
Per al diploma d'expert d'Anàlisi de Negoci, es recomana a estudiants de formació empresarial, enginyeries de tota mena, matemàtiques, sociologia, ciències de la informació o candidats amb una experiència professional equivalent.
Cal tenir coneixements de programació (en particular R), estadística i principis de visualització. En cas de no tenir aquests coneixements, es poden adquirir mitjançant el diploma d'expert de Competències d'Anàlisi (Data Literacy) o cursant de manera independent algun dels cursos que la integren. Addicionalment, és aconsellable el coneixement de l'anglès escrit.
En cas de dubte, us aconsellem demanar assessorament per dissenyar l'itinerari més adequat, a partir de les competències d'entrada i les aspiracions professionals de cada candidat.
A qui s'adreça
D'acord amb l'experiència UOC al llarg dels anys, l'estudiantat del màster i els programes d'intel·ligència de negoci i els big data analytics de la UOC procedeix dels àmbits següents:
  • Departaments de control de gestió a l'àrea economicofinancera, de màrqueting i vendes, i altres.
  • Centres de competències d'intel·ligència de negoci o de departaments especialitzats en anàlisi de dades.
  • Departaments dorganització, sistemes i tecnologies de la informació.
  • Consultors i implantadors de programari estàndard d'intel·ligència de negoci, siguin de perfil de negoci o de perfil tecnològic.
A causa de l'evolució del sector i les empreses, és freqüent que facin el programa professionals amb diferents nivells d'experiència que necessiten reorientar la carrera professional.
Així mateix, aquest postgrau està complint un paper de programa de continuïtat per a estudiants que han completat un grau i es volen ocupar ràpidament en un àmbit professional atractiu i de gran demanda.
Sortides professionals
L'objectiu del diploma d'expert d'Anàlisi de Negoci ha estat, tradicionalment, la capacitació de professionals en casos d'ús analítics de valor, utilitzant intel·ligència de negoci i ciència de dades, per treballar a diferents departaments d'empreses i organitzacions o centres de competències transversals.
Aquest programa habilita per a les sortides professionals següents:
  • Analistes de dades en departaments de control de gestió o altres departaments de l'empresa, especialment a l'àrea de màrqueting i vendes ia les àrees de producció i operacions.
  • Responsables, caps de projecte o analistes de sistemes d'informació d'intel·ligència de negoci a departaments d'informàtica, o tècnics i analistes d'empreses que han adquirit o estan a punt d'adquirir aquesta classe de sistemes.
  • Consultors i implantadors de sistemes d'intel·ligència de negoci i big data a empreses de serveis.
  • Arquitectes de dades, que dissenyen i construeixen la plataforma de dades per a projectes d'intel·ligència de dades o big data.
  • Emprenedors que volen desenvolupar negocis basats en la creació o implantació de sistemes especialitzats d'intel·ligència de negoci o d'algun dels seus components, així com productes o serveis basats en dades.

Requisits

Requisits d'accés
  • Per cursar el programa cal tenir una titulació universitària prèvia.
  • En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement de la següent experiència professional:
  • 2 anys d'experiència laboral i/o professional als àmbits: Consultoria, Informàtica o Investigació.
Coneixements previs
  • Cal disposar de coneixements de programació, estadística i principis de visualització. En cas de no tenir aquests coneixements, es poden adquirir mitjançant el diploma d'expert de Competències d'Anàlisi (Data Literacy) o cursant de manera independent algun dels cursos que la integren.
  • Addicionalment, és aconsellable el coneixement de l'anglès escrit.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

L'objectiu del diploma d'expert d'Anàlisi de Negoci és formar aquells perfils tecnològics (dissenyadors, analistes, programadors, configuradors i responsables dels serveis tècnics) i de negoci en casos d'aplicació de l'analítica als principals departaments d'una organització.
Objectius específics
  • Conèixer casos d'ús de la intel·ligència i l'analítica de negoci a l'àrea d'operacions i logística, màrqueting i vendes i recursos humans.
  • Conèixer les tècniques que componen el que es coneix com a operations analytics, customer analytics o people analytics.
  • Desenvolupar la capacitat didentificar casos dús en totes les àrees duna organització.
  • Aprendre a implementar alguns dels casos més comuns en l'àmbit d'operacions i logística, màrqueting i vendes i recursos humans.
Competències
El programa està preparat per al desenvolupament de capacitats pràctiques d"ús de sistemes d"intel·ligència de negoci i dades massives, dins d"un marc conceptual propi basat en les bones pràctiques i el coneixement científic.
El disseny d'aquesta titulació pròpia segueix les recomanacions i la metodologia de l'espai europeu d'educació superior (EEES) i, per tant, es basa en l'adquisició de competències per al treball professional a empreses privades i organitzacions públiques.

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.

Promocions

Fracciona fàcil
Diploma d'Expert d'Anàlisi de Negoci
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X