Diploma d'Expert en Disseny Projectes Culturals (interuniversitari: UOC, UdG)

1039 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert en Disseny Projectes Culturals (interuniversitari: UOC, UdG)
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
10 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Les bones idees han d'estar molt ben relacionades amb una estratègia de gestió eficient per convertir-les en projectes realitzables. Per això, aquest Diploma d'Expert en Disseny Projectes Culturals (interuniversitari: UOC, UdG) ofereix als estudiants els recursos, les eines i les estratègies que necessita un bon gestor cultural per ser capaç de transformar les idees en resultats tangibles.
Aquest Diploma d'Expert en Disseny Projectes Culturals (interuniversitari: UOC, UdG) que ofereix la UOC juntament amb la UdG, permetrà a l'estudiant assolir coneixements pràctics que podrà aplicar en els seus projectes professionals futurs. D'altra banda, aprendrà a construir pas a pas un projecte cultural professional i a aplicar els mecanismes avaluadors necessaris per a la seva realització final.

Temari

En aquest Diploma d'Expert en Disseny Projectes Culturals (interuniversitari: UOC, UdG) es tracten els recursos, les eines i les estratègies que necessita un bon gestor cultural per a ser capaç de transformar les idees en resultats tangibles.D'una banda, l'estudiant assolirà coneixements pràctics que podrà aplicar en els seus projectes professionals futurs. D'altra banda, aprendrà a construir pas a pas un projecte cultural professional i aplicar els mecanismes avaluadors necessaris per a la seva realització final.
Aquest curs de durada un semestre està conformada per l'assignatura * Producció i direcció en gestió cultural i  el Projecte final.

Producció i direcció en gestió cultural (5 crèdits ECTS)
  • Ofereix els coneixements pràctics de producció necessaris per poder aplicar en els seus projectes professionals de futur. Es tracta de diferents eines que compaginen l'arquitectura necessària per ser capaç de desenvolupar projectes en el camp professional.
  • Es proposa un recorregut pels coneixements adquirits a la pràctica d'un grup de professionals en actiu que ofereixen de forma ordenada la seva experiència. Aquests professionals han estructurat el seu propi saber en un format de material docent, de tal manera que pugui contribuir en el procés de formació de nous gestors culturals o bé suposar un suport per a aquells gestors amb experiència que volen treballar de forma més estructurada o posar en marxa noves iniciatives.
  • Inclou quatre temes clau de la producció i la direcció en gestió cultural, que tracten els aspectes més recurrents a l'hora de posar en marxa accions en aquest camp professional.
Projecte final (5 crèdits ECTS)
  • Projecte final en el qual es mostrarà i aplicaran les diferents etapes a seguir tant per estructurar un projecte cultural com per realitzar la seva avaluació.
  • Es prendrà com a base o model un esquema existent: un esquema complet però flexible alhora, que ens permetrà adaptar-lo de manera personal, segons el tema triat per l'estudiant.
  • El resultat final serà el disseny d'un projecte cultural completo.
*Les assignatures d'aquest curs formen part del  Curs Indústries Culturals i del Màster Gestió Cultural (interuniversitari: UOC, UdG).

Competències per a les quals et prepara el curs

Capacitat per a l'organització i planificació de projectes. Capacitat per al tractament i la gestió de la informació. Capacitat d'analitzar casos per a la resolució de problemes. Capacitat per a identificar les necessitats dels públics culturals. Capacitat per a dissenyar, produir, difondre, avaluar i buscar finançament per a productes culturals.

Destinataris

Perfils:
  • Educadors en patrimoni, turisme i gestió cultural.
  • Planificadors i gestors locals de cultura, turisme, patrimoni i medi ambient.
  • Dinamitzadors i promotors culturals.
  • Tècnics en gestió cultural.  
A qui es dirigeix:
  • Professionals en actiu interessats a actualitzar-se o formar-se en el camp específic dels projectes culturals.
  • Nous emprenedors en iniciatives empresarials en el sector cultural o àrees afins.  
  • Responsables o tècnics d'organitzacions culturals.
  • Diplomats i llicenciats interessats a adquirir una formació especialitzada en aquest camp.

Requisits

Requisits acadèmics:
  • Els programes de Formació de Postgrau: Màster en Formació Permanent (fins ara Màster Propi), Diploma d'Especialització (fins ara Diploma de Postgrau) i Diploma d'expert (fins ara Especialització) requereixen titulació universitària prèvia per accedir-hi (RD 822/2021) o experiència laboral o professional amb nivell competencial equivalent a la formació acadèmica universitària (LOSU).
  • Per a cursar el programa és necessari tenir una titulació universitària prèvia.
En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement de l'experiència professional següent:
  • Tenir  com a mínim 1 any d'experiència laboral i/o professional en àmbits afins a la temàtica del programa, prèvia valoració  positiva de la direcció del programa que establirà la possibilitat de realització de complements de formació en el cas que sigui necessari.
  • Els àmbits afins al programa són la gestió cultural, institucions i entitats culturals, documentació, gestió i creació de continguts al sector cultural, turístic o de l'oci, programació cultural, comunicació cultural, àmbits i sectors culturals.
Coneixements previs:
  • No es requereixen coneixements previs.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalitat: 100% online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà, català.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

Al final d'aquest curs s'espera que l'estudiant sigui capaç de:
  • Afrontar el conjunt d'un projecte cultural amb seguretat, dominant els diferents elements de caràcter conceptual i metodològic que en configuren el disseny.
  • Dominar la terminologia, els conceptes i les idees que acompanyen cada etapa del disseny d'un projecte cultural.
  • Plantejar un projecte cultural coherent i viable i aprendre les diverses fases que cal desenvolupar.

Titulació obtinguda

Els estudiants que acabin els seus estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació contínua rebran el certificat corresponent.

Promocions

  • Fracciona fàcil
Diploma d'Expert en Disseny Projectes Culturals (interuniversitari: UOC, UdG)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X