Geografia i Ordenació del Territori

Grau
Oficial / homologat
Presencial
240 crèdits
entre 1000 € i 2500 €

Descripció


En el grau en Geografia i Ordenació del Territori estudiem la relació de les persones amb el seu entorn, sigui la ciutat sigui el territori o el medi físic. Per dur a terme aquest tipus d'estudi utilitzem i fem mapes, parem atenció a les dinàmiques socials i econòmiques en la mesura que tenen una influència en l'ús i en el modelatge de l'espai, i no perdem la perspectiva històrica, ja que ens ajuda a entendre molts del fenòmens que ens interessen.

Ens ocupem, doncs, de problemes tan diversos com l'urbanisme, la demografia, els recursos naturals i la sostenibilitat, els conflictes socials i les seues repercussions espacials, el turisme, o la localització de les empreses o dels mitjans de transport, entre d'altres.

Per assolir aquests objectius és necessari dominar algunes tècniques, com la cartografia, l'estadística o l'ús de bases de dades i programari com els sistemes d'informació geogràfica. Tot i això no oblidem la formació teòrica que capaciti per comprendre les dinàmiques socials i territorials.

Un aprenentatge com el que proposem prepara els nostres estudiants per enfrontar-se a desafiaments professionals molt diversos, com el treball en consultories d'ordenació del territori o en administracions públiques, l'ensenyament o el món editorial. La capacitació que s'adquireixi en aquest terreny dependrà de la imaginació i la voluntat que cadascú hi posi.
Geografia i Ordenació del Territori
Universitat de Lleida (UdL)
Campus i seus: Universitat de Lleida (UdL)
Universitat de Lleida (UdL)
Pl. Víctor Siurana, 1 25003 Lleida
Cursos més populars
X