Grau en Dret

1155 Persones estan visitant aquest curs
entre 1.000 € i 2.500 €
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Grau en Dret
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
entre 1.000 € i 2.500 €

Descripció

Jo, la Pompeu perquè...
 
Sabré detectar i analitzar els conflictes socials i els seus mitjans de composició.
Seré capaç d'argumentar i de negociar de manera efectiva a través d'un raonament jurídic crític.
Potenciaré la meva iniciativa i la predisposició al lideratge.
Tindré fluïdesa en l'ús tècnic de llengües estrangeres.
Assimilaré els principis i els valors constitucionals en la interpretació de l'ordenament i en l'elaboració d'informes, dictàmens i altres documents jurídics.
Distingiré i sabré emprar correctament les diferents fonts del dret.
Reconeixeré les institucions i els principis rectors del dret privat i el dret públic.
Presentació
 
Objectius
 
Aquests estudis proporcionen una formació que permet entendre l'estructura i les funcions dels ordenaments jurídics i de les seves normes; assimilar els continguts normatius bàsics, i saber aplicar les tècniques d'argumentació i d'interpretació de les normes jurídiques. Aquesta formació jurídica es complementa amb una introducció a d'altres ciències socials com l'economia, l'estadística i la ciència política.
 
Característiques
 
El pla d'estudis conté assignatures de formació bàsica (60 crèdits), obligatòries (140 crèdits) i optatives (34 crèdits). També permet cursar un pràcticum professional (8 crèdits). El pla acaba amb l'elaboració d'un treball de fi de grau (6 crèdits), per acreditar el domini de conceptes i de coneixements en una o diverses branques del dret i les habilitats essencials del jurista.
 
A Dret es combinen dos tipus de docència: la magistral i la de seminaris. Les classes magistrals tenen com a objectiu la transmissió crítica de coneixements i la fixació dels conceptes bàsics. Els seminaris es fan en grups reduïts i promouen la participació activa i la capacitat de resoldre problemes i d'exercir les habilitats pròpies dels juristes.
 
Les assignatures bàsiques s'imparteixen a l'inici per adquirir una formació transversal en ciències socials que enriqueixi la capacitat de comprensió dels fenòmens jurídics. Les assignatures obligatòries constitueixen el nucli imprescindible per a qualsevol sortida professional en l'àmbit del dret i per superar, després de la formació addicional escaient, les proves d'accés a l'advocacia o els concursos d'accés a altres professions jurídiques.
 
El pla d'estudis també permet una certa especialització a través dels set itineraris d'optativitat oferts.
 
També s'ofereixen programes d'estudis simultanis: amb els graus en Ciències Polítiques i de l'Administració i de Relacions Laborals.
 
Itineraris
 
Dret Privat
Dret Públic
Dret Penal
Dret de l'Empresa
Dret del Treball i Relacions Laborals
Dret Financer i Tributari
Estudis Internacionals
A més, hi ha assignatures optatives transversals
Competències que s'adquiriran
 
Els graduats en Dret per la UPF adquireixen les competències següents:
 
Les generals o transversals, que enriqueixen la personalitat i es poden aplicar profitosament a la vida professional. Entre aquestes competències destaquen la capacitat de detectar i d'analitzar els conflictes socials i els seus mitjans de composició; la capacitat de comunicar i de negociar; l'estimulació de la iniciativa i la predisposició al lideratge; la capacitat d'associar coneixements i de desenvolupar el raonament crític; la fluïdesa en l'ús tècnic de llengües estrangeres; l'aptitud per treballar en equip, i el compromís ètic.
 
Les específiques, que són útils per desenvolupar activitats en un entorn jurídic, giren al voltant de la capacitat de distingir i d'emprar correctament les fonts del dret; de la capacitat de reconèixer les institucions i els principis rectors del dret privat i el dret públic; del domini de l'argumentació jurídica; de l'assimilació dels principis i valors constitucionals en la interpretació de l'ordenament, i de l'elaboració d'informes, dictàmens i altres documents jurídics. 
 
Pràctiques
 
Les pràctiques són externes i optatives. S'obtenen 8 crèdits a compte dels 34 crèdits previstos per a les assignatures optatives.
 
Treball de fi de grau
 
Treball orientat a acreditar el domini suficient de les competències i les habilitats del jurista. El treball ha de comprendre coneixements de diverses branques de l'ordenament jurídic i incloure redacció documental. La direcció del treball correspon a un tutor acadèmic que, juntament amb l'estudiant, establirà la modalitat del treball que s'ha de presentar (dictamen; preparació i defensa d'un cas; preparació de la intervenció en un judici simulat [o moot court]; treball de recerca de caràcter teòric).
 
Estades a l'estranger
 
Les estades a l'estranger són optatives i es fan a tercer i a quart curs. La Facultat de Dret fomenta la mobilitat dels estudiants per mitjà de programes d'intercanvi en universitats dels Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Itàlia o França (com ara, Cornell, Oxford, Regensburg, Bonn, Maastricht, Lovaina, Bolonya o París XII).
 
Sortides professionals
 
Advocat, procurador, funcionari públic, jutge, notari, registrador, fiscal, personal acadèmic i investigador, inspector d'Hisenda, inspector de Treball, membre del cos diplomàtic, funcionari d'organitzacions internacionals, consultor jurídic, empleat de banca, serveis financers o assegurances, assessor jurídic d'organitzacions no governamentals.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Grau en Dret
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X