Màster Universitari de Biblioteques i Col·leccions Patrimonials

1051 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals (UB)
Màster Universitari de Biblioteques i Col·leccions Patrimonials
Sol·licita informació
Màster oficial
Oficial / homologat
Semi-presencial
Barcelona
60 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Aquest màster semipresencial, de seixanta crèdits, s'organitza cada dos anys i està enfocat a la formació professional i la capacitació en gestió i tractament dels béns patrimonials bibliogràfics i documentals. El pla d'estudis inclou pràctiques obligatòries que faciliten la inserció al mercat laboral, i un treball final de màster orientat al patrimoni.

El màster està enfocat a la gestió, el tractament, la difusió i la promoció del patrimoni, amb la finalitat de formar professionals que dominin els processos i les tècniques de creació, anàlisi, gestió i avaluació de la informació. El paper que tenen els centres patrimonials en la difusió del coneixement ha convertit el patrimoni en una peça essencial de les polítiques culturals europees. El patrimoni bibliogràfic i documental té un paper clau en aquest terreny, i l'accés i la consulta de béns patrimonials és una demanda creixent.

OBJECTIUS

Aquest màster pretén formar especialistes amb qualitats per encarregar-se de la gestió, el tractament, la difusió i la promoció dels béns bibliogràfics i documentals; per desenvolupar projectes, i per avaluar productes i serveis relacionats amb els fons patrimonials.

Entre els objectius generals hi ha la formació de professionals capacitats per incorporar les noves tecnologies de la comunicació i la informació en el fons antic, biblioteques especialitzades i col.leccions especials, i especialment per desenvolupar projectes de gestió, difusió i promoció del patrimoni de manera flexible, adaptant les diferents normes i procediments, creant pautes comunes i coherents en la descripció, la salvaguarda i la difusió del patrimoni a escala europea.

El màster també té l'objectiu que l'alumnat acabi dominant els processos i tècniques de creació, anàlisi, gestió i avaluació de la informació en diferents mitjans i formats perquè els usuaris finals puguin utilitzar-la, tant en els serveis en sala i de referència com en l'atenció als usuaris per mitjà de la xarxa. En aquests casos, s'han de tenir en compte les característiques dels usuaris d'aquests productes i serveis, la deontologia professional i el marc legal nacional i internacional.

Destinataris

Preferència en titulacions en Informació i Documentació, Documentació, Biblioteconomia i Documentació, Història, Història de l'Art, Filologia, Belles Arts, Conservació i Restauració de Béns Culturals, Humanitats, Periodisme i Comunicació Audiovisual; sense descartar titulacions d'altres àrees.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

català i castellà

Pràctiques

Inclou pràctiques obligatòries que faciliten la inserció al mercat laboral.

Preu

Consulteu el preu
45 euros el crèdit.

Horari

Horari de tardes
Màster Universitari de Biblioteques i Col·leccions Patrimonials
Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals (UB)
Campus i seus: Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals (UB)
Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals (UB)
C/ Melcior de Palau, 140. 08014 Barcelona
Sol·licita informació
X