Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El domini d'idiomes millora les possibilitats de trobar feina

Article d'opinió

  • 13/06/2013

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
Aquest mes d'abril hem conegut la notícia que els estudiants universitaris catalans hauran d'acreditar un nivell d'anglès equivalent al First Certificate o al B2 per graduar-se. L'objectiu d'aquesta mesura és millorar el domini de l'anglès per poder afavorir l'ocupabilitat i l'adquisició de competències.

Si creus que aquesta mesura et pot afectar, ara és el moment adequat per estudiar idiomes i perfeccionar-ne el nivell. En cas contrari, recorda que el fet de dominar una llengua estrangera et servirà per millorar les possibilitats de trobar feina.

Millora les teves competències en idiomes

La Comissió Europea ha elaborat un informe per comprovar l'estat de l'aprenentatge de les llengües als països europeus. La conclusió principal que se n'extreu és que l'anglès és la segona llengua més apresa en gairebé tots els estats (90%), seguida, de lluny, pel francès, l'espanyol, l'alemany i el rus.

L'informe, «Dades clau per a l'ensenyament d'idiomes a les escoles d'Europa 2012», també destaca que els infants comencen a aprendre llengües a una edat cada cop més primerenca. La majoria ho fan entre els 6 i els 9 anys, encara que un bon nombre de països n'hagin rebaixat l'edat els últims anys.

Ja sabem que el domini d'idiomes és una de les competències més demanades pel mercat laboral, sobretot en el moment actual, en què la mobilitat internacional es converteix en una sortida professional per a moltes persones. La qüestió que es planteja és: si fa tants anys que aprenem llengües, per què encara ens costa tant expressar-nos? No hi ha una explicació concreta, però per a Laura Rodríguez Aguado, responsable de l'Àrea E-learning del Grupo Euroformac, «el fet de veure cinema i televisió doblats a l'espanyol, entre moltes altres raons, ha propiciat que la nostra orella no estigui acostumada a altres sons i per això ens costa més deixar-nos anar a l'hora de parlar».

Per sort, hi ha molts cursos que et permetran guanyar fluïdesa i dominar l'idioma, però si vols millorar les teves competències tot complementant la formació et proporcionem alguns consells:

• Aprofita els recursos que tens a l'abast gràcies al curs d'idiomes: al centre hi ha una aula d'audiovisuals? Pots endur-te a casa els llibres de lectura? Existeixen grups de conversa? No et limitis a assistir a classe; les acadèmies i els centres especialitzats t'ofereixen un bon nombre de recursos per practicar una llengua.

• Utilitza Internet: actualment hi ha moltes pàgines web amb recursos que permeten millorar les competències idiomàtiques (activitats i proves de nivell, vídeos amb temes en línia, fòrums de conversa, intercanvi de documentació…). Navega i descobreix tot el que et proporciona Internet.

• Elabora la teva llista de vocabulari: una de les estratègies que recomanen els experts és anotar en una llibreta el vocabulari que vas aprenent i que pot ser útil per a tu. No tan sols es tracta d'apuntar-hi les paraules que busques en el diccionari a classe; amplia la teva llista amb frases fetes que sentis en pel·lícules, vocabulari recurrent en el teu àmbit laboral, etc.

• La importància de la versió original: quantes vegades hem sentit que el nivell d'idiomes en altres països és millor perquè hi subtitulen les pel·lícules i les sèries? Una cosa tan senzilla com veure les pel·lícules o sèries de televisió en versió original et permetrà guanyar fluïdesa en el moment d'escoltar un idioma i a l'hora de parlar-lo.

• Comunica't: parlar és la millor manera de practicar una llengua. Si no pots viatjar a l'estranger, existeixen els grups d'intercanvi d'idiomes. Pots quedar amb gent que tingui el mateix nivell que tu per fer activitats lúdiques, o amb nadius que busquin algú per millorar l'espanyol a canvi de practicar la seva llengua.

Vols estudiar anglès a l'estranger? Coneix els destins més sol·licitats

La situació econòmica actual i la necessitat de la mobilitat internacional fan que la immersió lingüística en un país estranger sigui una de les millors opcions a l'hora d'aprendre una llengua.

Busques un curs d'immersió lingüística a l'estranger? Els destins més sol·licitats per estudiar anglès, segons la Fira d'Idiomes de Madrid, són:

1. La Gran Bretanya: Londres continua essent un dels destins més demanats per estudiants espanyols de totes les edats a l'hora d'escollir un curs d'idiomes a l'estranger. Els punts que té a favor són la proximitat geogràfica i el component tradicional en l'ensenyament de l'anglès.

2. Irlanda: segons ESL Idiomas en el Extranjero, la demanda per estudiar en aquest país va créixer un 85 % l'últim any. Irlanda té una llarga tradició en l'àmbit docent en tots els nivells, i, a més, és un dels destins que ofereix més varietat de cursos.

3. Els Estats Units: l'informe anual Open Doors 2012 sobre mobilitat acadèmica internacional mostra que el nombre d'estudiants espanyols matriculats en institucions acadèmiques als EUA s'ha incrementat un 34,5 %.
Deixa el teu comentari