Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

La Fundació Bertelsmann patrocina els Premis Educaweb

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


El proper dijous 26 de novembre tindrà lloc a Barcelona la festa d'entrega dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional, que en aquesta 8a edició ha rebut un total de 36 projectes, el que suposa un 27% més que en la passada edició.

La Fundació Bertelsmann ha signat un acord de col·laboració amb Educaweb per patrocinar la el 1er Premi en la categoria individual.
 
Des de fa ara 20 anys, la Fundació Bertelsmann té com a objectiu impulsar el canvi social positiu i contribuir a la construcció d'una societat sostenible a llarg termini. A l'actualitat, sota el lema "Per a la ocupació juvenil", treballa en promoure una Orientació Professional Coordinada de qualitat per als nostres joves i en la creació i consolidació d'una gran Aliança a favor de la Formació Professional Dual que aglutina empreses, centres educatius i institucions.
 
Els Premis Educaweb s'emmarquen dins de les accions a les quals la Fundació Bertelsmann dóna així el seu suport per a la seva contribució a l'orientació acadèmica i professional i a la millora de l'ocupabilitat dels joves.
 
L'objectiu dels Premis
 
La finalitat dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional és posar en valor la tasca d'orientació acadèmica i professional al llarg de la vida de les persones, donar a conèixer els projectes, materials i experiències que es realitzen a l'Estat i, alhora, fomentar la creativitat en el disseny de propostes d'orientació. Per això els premis compten amb el suport de la Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya i l'Associació Internacional per a l'Orientació Educativa i Professional, entre d'altres.
 
Per Montserrat Oliveras, directora d'Educaweb, "al llarg d'aquests anys de celebració del certamen, hem observat que la vocació i la convicció són els principals elements motivadors dels professionals de l'orientació i de les institucions implicades. Es tracta d'un sector poc visible i poc reconegut, i en aquest sentit, els Premis Educaweb centren la seva missió en el reconeixement i l'impuls dels projectes innovadors, contribuint a que l'orientació acadèmica i professional ocupi el lloc que li correspon".
 
Les dades de l'edició de 2015
 
Catalunya ha estat  enguany la més participativa, amb un total de 15 projectes presentats, seguida per Madrid, Castella Lleó, la Comunitat Valenciana i el País Basc. Un 42,1% de les propostes de la categoria A (projectes d'institucions i organitzacions) han estat concebudes en centres educatius; un 21%, en universitats; un 10,5% en centres de formació contínua i un altre 10,5%, en fundacions i d'altres entitats sense ànim de lucre. Des del 2008 han optat als Premis Educaweb un total de 281 projectes.
 
Deixa el teu comentari