Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Coneix a fons la fotografia: especialitza't!

Article d'opinió


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Redacció d'Educaweb
La fotografia és una pràctica que tenim molt present en el nostre dia a dia. Des de la comercialització de les càmeres digitals fins a la integració d'una microcàmera als mòbils i a la difusió de les fotografies en xarxes socials com Instagram, es podria dir que qualsevol pot ser fotògraf. Però aquesta activitat és suficient per treballar com a fotògraf?

Mètode autodidàctic o curs professional?

Principalment, cadascú ha de saber fins a quin punt vol, necessita o és capaç de portar la pràctica de la fotografia. És tan sols un entreteniment o vols que es converteixi en la teva carrera professional? Et guiem perquè triïs la millor formació en fotografia.
 
- Mètode autodidàctic. Aprendre alguna cosa sense l'ajut d'un mestre és un senyal d'autodisciplina, iniciativa, interès, motivació i superació personal. De tota manera, abans de comprar-te una càmera cal que llegeixis els manuals necessaris per aprendre la part teòrica i tècnica de la fotografia: composició de la imatge, la llum, el color, els angles, etc. Si els coneixements bàsics no són suficients per a tu i necessites dedicar-hi més hores, la formació en línia pot ser una bona aliada per aprofundir-hi.

- Cursos reglats i no reglats. Aquests cursos solen durar poques hores, i poden ser intensius d'un dia o d'un cap de setmana, d'algunes setmanes o d'alguns mesos. Aquest tipus de formació t'ensenya tant la part teòrica com la part pràctica de la fotografia. També pots accedir a especialitzacions com el retoc d'imatges amb Photoshop, per exemple.

- Grau o formació professional. Si tens clar que et vols dedicar professionalment a la fotografia, no dubtis a informar-te sobre els graus universitaris o l'FP. Entendre el funcionament i el mecanisme d'una càmera és fonamental per aplicar els ajustos necessaris a l'hora de fer clic.

Especialitza't en fotografia i enfoca la teva carrera professional

Com qualsevol professió, la fotografia t'obre un ventall d'especialitzacions. De tota manera, com s'esdevé en altres oficis d'avui dia, les disciplines s'interrelacionen i cal tenir en compte les diferents especialitats per enfocar la pròpia carrera professional. En aquest especial te'n resumim algunes.
 
- Fotoperiodisme. El fotoperiodista sol treballar per a agències de premsa cobrint tot tipus de notícies i fent reportatges gràfics. En alguns casos ha de fer front a diversos obstacles per captar la imatge en un lloc i moment determinats. Ha de ser capaç de retratar o representar un tema en una sola fotografia, i per això es busquen professionals ràpids i resolutius. Alguns periodistes s'especialitzen en situacions de conflicte polític, social o econòmic, i viatgen cap a llocs amb un percentatge de risc elevat, i d'altres s'encarreguen de cobrir esdeveniments esportius, espectacles i esdeveniments socials.
 
- Fotografia de moda. El fotògraf de moda ha de tenir com a mínim dues passions: la fotografia i la roba i els complements. Ha de tenir una tècnica d'il·luminació excel·lent per poder destacar el producte. Aquesta especialitat es barreja constantment amb la fotografia de publicitat i la fotografia artística. La majoria de les personalitats de la fotografia, com ara Annie Leibovitz, Terry Richardson i Mario Testino, van començar com a fotògrafs de moda i avui dia no es pot concebre el món de la moda o la fotografia sense tenir-los en compte.
 
- Fotografia artística o fine art photographer. Com el seu nom indica, l'essència d'aquesta especialitat és l'art, és a dir, la visió subjectiva. En el cas del fine art tot s'hi val, sempre que el resultat sigui el que el fotògraf vol transmetre amb la seva obra. Molts fotògrafs especialitzats en fotografia també s'impliquen en la direcció i realització de vídeos musicals, artístics i pel·lícules.
 
- Fotografia d'esdeveniments. Probablement és el punt de partida de molts fotògrafs, com a treballadors autònoms o en estudis especialitzats. Així i tot, els que s'hi dediquen professionalment desenvolupen una gran capacitat d'empatia i un bon ull per fotografiar els moments més especials de l'esdeveniment, com ara un casament.
 
- Fotografia científica. Es considera un element clau per plasmar i comunicar la ciència i els resultats dels estudis. Fotografia botànica, fotografia humana i, fins i tot, macrofotografia per captar aquelles partícules que a ull nu són impossibles de percebre. Aquestes fotografies contribueixen al desenvolupament de la ciència i al progrés de la tècnica fotogràfica.
 
Deixa el teu comentari