Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Transitar, orientar-se en un món canviant

Contingut patrocinat

L'exposició per a sensibilitzar sobre la importància de l'orientació educativa es podrà visitar al Saló de l'Ensenyament

 • 15/03/2022
 • Temps de lectura 2 mins

 • Deixa el teu comentari
 • Valora


Diputació de Barcelona
El projecte Transitar és l'aposta de la Diputació de Barcelona per destacar l'orientació com una competència personal bàsica que permet gestionar els processos de transició de les persones al llarg de la vida i en tota la seva amplitud.
 
El món canvia de forma accelerada. En el marc d'un nou paradigma educatiu que respongui adientment davant d'aquest canvi, cal repensar també l'orientació. Així, el projecte sorgeix d'aquesta necessitat, dins del context actual de les polítiques educatives contra l'abandonament escolar prematur i per promoure les noves oportunitats educatives.

L'exposició Transitar, orientar-se en un món canviant és la part més visible del projecte i el seu cos central. Està pensada per a tots els públics i té un caire dinàmic, ja que està dissenyada com una exposició viva.

El concepte del muntatge expositiu és la casa com a metàfora del ser humà: golfes (somnis), planta (realitat) i soterrani (malestars). D'aquesta manera, l'exposició consisteix en una casa tridimensional oberta, que desplega les seves parets en forma de panells i llindars, creant un laberint multicursal per l'espai. Gràcies a aquest disseny, es desdibuixen els límits entre el dins i el fora, entre el subjecte i el món per on transita.

 L'exposició Transitar, orientar-se en un món canviant està pensada per a tots els públics.
Imatge: Diputació de Barcelona
 

Saló de l'Ensenyament 2022

L'exposició Transitar, orientar-se en un món canviant es podrà visitar al Saló de l'Ensenyament, que tindrà lloc a Barcelona, al recinte firal de Montjuïc, del 16 al 20 de març d'enguany.
 
 • Horaris: de dimecres 16 a divendres 18, de 9:00 a 19:00 hores; dissabte 19, de 9:00 a 20:00 hores; i diumenge 20, de 9:00 a 14:30 hores.
   
 • L'estand de la Diputació de Barcelona és el 552 i estarà ubicat a Montjuïc, Pavelló 1, Nivell 0, Carrer E.
 
A més, també s'ofereix la possibilitat de realitzar les següents activitats específiques per al Saló de l'Ensenyament:
 
 • "Un món canviant": per saber com encarar els principals canvis que s'experimenten pel que fa a la salut, les societats, la digitalització...
   
 • "Conviure amb l'èxit i el fracàs": per reconèixer els guanys obtinguts d'experiències personals de fracàs i d'èxit.
   
 • "Adquirir competències": per fer una diagnosi i identificar les competències que cal treballar, segons cap a on la persona es vulgui orientar.La visita a l'exposició no segueix un itinerari marcat. El recorregut és lliure i es du a terme amb un full de sala que fa de mapa i que inclou propostes dinàmiques que ajuden a reflexionar sobre els seus continguts.
 
Aquestes activitats són individuals i es realitzen amb fitxes. La seva durada aproximada és de 15 minuts i per fer-les es compta amb l'orientació de joves que les dinamitzen.
 
Més informació a www.diba.cat/web/transitar
 
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon, especialment, a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4: "Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tothom". Els 17 ODS van ser proclamats per l'Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l'Agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n'assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d'acord amb aquests ODS.
Deixa el teu comentari
Veure comentaris