Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Engega la 16a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional

Novetat Educaweb

  • Temps de lectura 7 mins

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Educaweb, el portal d'orientació de referència per als professionals, els centres educatius i de formació, convoca la 16a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional. Per fer-ho, ha publicat les bases del certamen i el termini de presentació dels projectes d'orientació, que finalitzarà el 17 de juliol del 2023.
 
L'objectiu d'aquests guardons és reconèixer, donar visibilitat i promoure les iniciatives d'orientació que duen a terme els orientadors, els centres educatius i de formació, així com també les institucions i les empreses, per posar en valor l'orientació com a bé públic i d'accés universal.
 
I és que l'orientació acadèmica i professional és clau per millorar l'ocupabilitat de les persones i el futur professional de la joventut, com ha demostrat l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) i assenyalen els organismes internacionals de referència.
 
Les persones i les entitats interessades a participar en la 16a edició dels Premis Educaweb poden presentar el seu projecte d'orientació acadèmica i professional en alguna de les categories següents:
 
  • Premi Institucions: que reconeix els projectes d'orientació d'institucions, administracions públiques, organitzacions, associacions, centres educatius i empreses d'orientació, creats i implementats abans del juny del 2023.
     
  • Premi Centres de Formació Professional: aquest guardó reconeix els projectes d'orientació acadèmica i professional que duen a terme els centres de FP gràcies a la proximitat i la connexió amb el món laboral.
Amb aquest reconeixement, Educaweb posa el focus en la Formació Professional, "en un moment en què ha cobrat més impuls: té una llei nova que atorga més importància a l'orientació, més alumnat que opta a aquesta formació amb alta ocupabilitat, i les empreses que concedeixen més prestigi", explica Montserrat Oliveras Bagués, cofundadora i directora editorial d'Educaweb.
 
  • Premi Dualiza-Educaweb per a Professionals: que premia aquells projectes presentats individualment per professionals del sector i que hagin estat creats i implementats abans del juny del 2023. CaixaBank Dualiza patrocina el guardó.
 
  • Premi Bertelsmann-Educaweb d'Orientació per a Empreses: que reconeix els projectes d'orientació dissenyats i creats des de les empreses de qualsevol sector i tamany, i implementats abans del juny del 2023 (que no tinguin com a activitat principal l'orientació acadèmica i professional). S'atorga amb el patrocini de la Fundació Bertelsmann.
Recentment, la Fundació Bertelsmann ha renovat i augmentat el seu compromís cap a l'orientació amb un nou acord amb Educaweb per acostar el món professional i educatiu, i millorar les oportunitats d'orientació dels joves.
 
En el certamen poden participar orientadors i orientadores, professorat, tutors o tutores, equips psicopedagògics, centres educatius i de formació, institucions, organitzacions, administracions, associacions, empreses i, en general, qualsevol persona física o jurídica.
 
En les bases dels Premis Educaweb 2023 es donen a conèixer els requisits que han de complir els projectes aspirants, els criteris que s'apliquen per avaluar-los, així com també la informació sobre la dotació de cada guardó.
 
"Animem la comunitat orientadora a presentar els seus projectes als Premis. Estem segurs que moltes iniciatives ofereixen una orientació rigorosa i actualitzada per a les necessitats canviants del nostre món", indica Montserrat Oliveras, cofundadora i directora editorial d'Educaweb.
 
Els interessats a participar en la 16a edició dels Premis Educaweb han de consultar les bases i enviar la informació requerida per mitjà del següent formulari en línia abans del 17 de juliol del 2023 a les 24 hores.
 
 

El valor de l'orientació per reduir el fracàs escolar i laboral

En el context d'una societat canviant, l'orientació és fonamental perquè les persones gestionin la seva carrera professional i prenguin decisions acadèmiques, formatives i ocupacionals a qualsevol edat i d'acord amb els seus interessos, les seves expectatives, habilitats i competències.
 
Els orientadors i les orientadores són figures clau perquè acompanyen les persones en la presa de decisions acadèmiques i professionals de llarg a llarg de la seva vida i, per tant, contribueixen a fer realitat el projecte personal i professional de cada individu.
 
En definitiva, una orientació efectiva ajuda la ciutadania a desenvolupar el seu potencial, les economies a ser més eficients i les societats, més justes, com recull l'estudi Investing in career guidance, elaborat per organismes internacionals, com l'OCDE, Cedefop, OIT i la UNESCO, entre d'altres.
 
A més, l'orientació contribueix a prevenir, detectar i reduir l'abandonament i el fracàs escolar, la frustració laboral i l'atur, perquè permet que la ciutadania explori el mercat laboral, analitzi i triï la millor oferta formativa, i descobreixi i posi en valor el seu potencial.
 

Els Premis Educaweb, pioners a reconèixer la feina dels professionals de l'orientació

Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008 i van ser els pioners a reconèixer el valor de la feina dels professionals i les professionals de l'orientació acadèmica i professional, que roman sovint en l'anonimat.
 
La creació del repositori de projectes d'orientació d'Educaweb, que inclou les més de 500 iniciatives que s'han presentat al llarg de totes les edicions dels Premis Educaweb posa a la disposició dels usuaris un cercador de projectes per categories, objectius, destinataris i edicions.
 
Els Premis Educaweb són possibles gràcies a persones, institucions i organitzacions que aposten per l'orientació acadèmica i professional. Entre els patrocinadors i col·laboradors de la 16a edició figuren les entitats següents:

premios-educaweb-2023-patrocinadors

Mayra Bosada Morán Redactora
Sóc redactora i editora de continguts d'actualitat d'Educaweb sobre temes d’educació, formació, treball i orientació; i també en sóc la responsable de comunicació. Em motiva que la meva feina contribueixi a ajudar a les persones a decidir el seu projecte de vida i professional.

Vaig estudiar la Llicenciatura en Comunicació i el Maestría en Mercadotècnia al Tec de Monterrey (Mèxic); així com un Màster en Periodisme a la Universitat de Barcelona-Columbia University. I també compto amb més de 30 anys d'experiència com a periodista i gestora de continguts en empreses dedicades a l'educació i la comunicació a Espanya i Mèxic.
Deixa el teu comentari