140

Professions d'Economia i administració d’empreses

Filtrar
Els examinadors de patents decideixen si es concedeixen o es deneguen les sol·licituds de patents. Estudien molt atentament les sol·licituds de patent, buscant a bases de dades i publicacions per assegurar-se que la idea és realment original i d'ús pràctic.
Els assessors ciutadans ajuden els ciutadans a fer front a tota una sèrie de problemes i esbrinar quins són els seus drets i responsabilitats. Els ciutadans es posen en contacte amb els centres d'assessorament per obtenir assessorament gratuït, imparcial i confidencial sobre tota una sèrie de qüesti...
Els caixers de local d'apostes accepten apostes dels clients i paguen quan hi ha apostes guanyadores. En alguns locals d'apostes se serveixen begudes i snacks.
La comesa dels directors de local d'apostes és encarregar-se de tot el que estigui relacionat amb els beneficis, la seguretat i el funcionament eficient d'un local d'apostes. Aquesta feina implica la contractació i supervisió del personal.
Els fixadors de cartells enganxen cartells publicitaris a tanques publicitàries. Enfilats en una escala, retiren els cartells antics i en col·loquen de nous, secció a secció.
Els organitzadors d'entitat benèfica tenen un paper directiu en la gestió d'entitats benèfiques o organitzacions de voluntariat. Entre altres tasques, s'encarreguen de la coordinació de voluntaris, de posar en marxa activitats de recaptació de fons, de qüestions de relacions públiques o de portar la...
Els uixers treballen als tribunals per ajudar que tot funcioni bé. Abans que comenci un cas o una vista, preparen la sala i disposen els seients. Comproven que tothom hagi arribat, criden als testimonis i acusats perquè pugin a les estrades, i ajuden els declarants a prestar jurament abans de testif...
Els directors de màrqueting directe gestionen departaments que entren en contacte directe amb clients i amb clients potencials. Utilitzen mètodes com ara publicitat per correu i el telèfon, i canals, sistemes i mitjans digitals, com correu electrònic i telèfon mòbil, en nom de la seva empresa o dels...
Els treballadors de sales de jocs recreatius supervisen l'ús de les màquines recreatives. També tenen cura de la seguretat dels clients i d'aturar tota conducta inapropiada. Aquesta feina comporta manejar diners.
Els encarregats de funerària supervisen els preparatius per a l'enterrament o la cremació d'un difunt. Organitzen els detalls del funeral i garanteixen que la cerimònia es porti a terme sense problemes. Tracten amb molt de tacte i sensibilitat la família i amics del finat.
Els empleats d'immobiliària treballen per proporcionar habitatges de lloguer. Realitzen tasques relacionades amb la inspecció de l'habitatge, reparacions, organització del cobrament de lloguers impagats o assessorament als clients.
Els gestors d'inversions treballen en el sector financer, portant la gestió de fons de renda variable, valors de renda fixa i accions, moneda o propietats immobiliàries en nom de clients que busquen el millor rendiment per a la seva inversió. Entre els seus ocupadors hi ha grups de gestió de fons i ...
Els representants d'editorial publiciten i venen llibres del catàleg de títols d'un editor. El treball consisteix a visitar llocs com ara llibreries especialitzades, majoristes, biblioteques i escoles.
Els demostradors comercials detallistes promocionen i venen un producte en particular, generalment dins (o a les portes) d'un supermercat o botiga al detall. Animen el públic a provar un producte alimentari i realitzen demostracions de com funciona un aparell, per exemple.
Els gerents comercials d'un centre educatiu s'encarreguen de les estructures financeres i de suport als centres educatius. Acostumen a gestionar i supervisar el personal d'administració, suport i manteniment. També intervenen en el camp de la planificació estratègica en els equips de lideratge escol...
Els operaris de tintoreria carreguen màquines de grans dimensions amb roba i fil i controlen el procés de tenyiment mitjançant tints i productes químics. Aquesta feina pot resultar pesada i de vegades cal treballar amb calor i humitat.
Els auxiliars d'informació d'aeroport anuncien vols per a passatgers, atenen consultes i indiquen a les persones com arribar a un lloc determinat dins de la terminal.
Els pèrits elaboren informes de taxació de tot tipus d'immobles i recursos naturals, com edificis, sòls i llits marins. Realitzar un informe de taxació implica dur a terme tasques com ara fer mesuraments, taxar i valorar la propietat o recurs natural. Els pèrits assessoren professionals o clients de...
Els venedors venen productes i serveis al públic en general i a establiments comercials. Alguns treballen a botigues i venen a clients cara a cara, d'altres treballen a oficines i venen per telèfon, uns altres viatgen per fer clients i n'hi ha que tenen certes aptituds específiques, a més de per a l...
Els empresaris dissenyen i endeguen un negoci per obtenir beneficis. El negoci pot pertànyer a qualsevol sector de la indústria o de l'àrea de serveis. Alguns empresaris endeguen el seu negoci sols; d'altres, tenen socis. A més, poden iniciar altres negocis o invertir-hi.