145

Professions d'Economia i administració d’empreses

Filtrar
Els caps de vendes a l'engròs organitzen el personal i controlen el flux de mercaderies en un comerç majorista. S'encarreguen de negociar amb els fabricants i altres proveïdors, del control d'existències i del finançament, emmagatzemament, transport, venda i comercialització de mercaderies a l'engrò...
Els tècnics comptables assisteixen els comptables recopilant, comprovant i analitzant informació financera en nom seu. Poden treballar tant al sector públic com en el privat.
Els administradors de finques s'encarreguen de controlar i gestionar aspectes relatius a terrenys i edificis. Les seves tasques acostumen a incloure la gestió d'arrendaments o contractes d'arrendament, la gestió de reparacions, o l'assessorament en vendes i desenvolupament de la propietat.
Els creadors de valors de mercat són els comerciants majoristes que estableixen preus en forma de valors en una sèrie de plataformes de comerç electrònic, incloent-hi, principalment, la borsa de valors espanyola, sobre una base diària contínua. S'ocupen sobretot de gestionar valors de les empreses.
Els venedors d'assegurances venen paquets d'assegurances a la població en general. Habitualment treballen en una oficina de vendes o en un centre de trucades i venda per telèfon. Organitzen la recollida de pagaments de primes i atenen les consultes dels clients.
Els economistes analitzen i interpreten la informació econòmica. Analitzen la situació econòmica del moment actual i realitzen una previsió de com factors com ara l'atur i els nivells d'inflació canviaran en el futur. Els economistes utilitzen els seus resultats per assessorar el govern, companyies ...
El director del servei d'atenció al client s'assegura que les necessitats dels clients es compleixin i que els compradors dels productes o serveis de l'empresa continuïn fent comandes noves. Sovint han de supervisar un equip d'empleats del servei d'atenció en una botiga, en un centre de trucades o d...
Els consultors o consultores de medi ambient son professionals amb coneixements amplis o especialitzats en medi ambient que presten serveis d’assessoria i gestió a empreses i institucions sobre l’impacte de la seva activitat, el compliment de la normativa en matèria ambiental i plans de modernitzaci...
Els gerents comercials d'un centre educatiu s'encarreguen de les estructures financeres i de suport als centres educatius. Acostumen a gestionar i supervisar el personal d'administració, suport i manteniment. També intervenen en el camp de la planificació estratègica en els equips de lideratge escol...
Els missatgers ciclistes ofereixen una varietat d'articles a cases i negocis. Poden realitzar lliuraments de qualsevol mena, des de documents legals fins a subministraments mèdics. Treballen a les grans ciutats, on el trànsit és un problema per als vehicles motoritzats.
Els venedors de cotxes venen vehicles nous i usats. Treballen per a concessionaris d'automòbils, on els cotxes s'exposen a sales d'exhibició. Els venedors de cotxes serveixen als clients, n'aconsegueixen de nous i completen l'administració en relació amb les vendes dels vehicles.
Els investigadors operacionals investiguen una àmplia gamma de problemes de gestió. Utilitzen metodologies lògiques i analítiques per resoldre problemes, ajuden les empreses a trobar formes més eficients de funcionar, amb la finalitat de reduir els costos, d'oferir un servei millor al client i de mi...
Els comerciants d'un mercat compren productes d'un fabricant o majorista i venen productes des d'una parada d'un mercat. Alguns comerciants fabriquen els seus propis productes. Molts comerciants compren i venen un tipus específic de producte. Els que s'especialitzen en productes alimentaris frescos ...
Els comerciants detallistes decideixen quins productes han de tenir en estoc les botigues i supermercats. S'asseguren que hi hagi en estoc i exposades la varietat i quantitat adequades de productes, a fi de preveure la demanda, satisfer les necessitats dels clients i maximitzar els beneficis.
Els administratius d'una companyia d'assegurances porten a terme una feina administrativa i tasques de suport a l'asseguradora. A les companyies petites, realitzen diverses tasques, mentre que a les més grans tenen una feina més especialitzada.
Els actuaris tracten de resoldre problemes financers complexos analitzant els esdeveniments passats, avaluant el risc actual i preveient el que pot passar en el futur. Treballen en àrees com ara les assegurances, les inversions, les pensions, l'atenció sanitària i la banca.
Els caixers de local d'apostes accepten apostes dels clients i paguen quan hi ha apostes guanyadores. En alguns locals d'apostes se serveixen begudes i snacks.
Els organitzadors d'entitat benèfica tenen un paper directiu en la gestió d'entitats benèfiques o organitzacions de voluntariat. Entre altres tasques, s'encarreguen de la coordinació de voluntaris, de posar en marxa activitats de recaptació de fons, de qüestions de relacions públiques o de portar la...
Els examinadors de patents decideixen si es concedeixen o es deneguen les sol·licituds de patents. Estudien molt atentament les sol·licituds de patent, buscant a bases de dades i publicacions per assegurar-se que la idea és realment original i d'ús pràctic.
Els gerents de producció treballen en la indústria manufacturera i són els responsables de gestionar els materials i els treballadors. Es asseguren que la producció és tan eficient com sigui possible.