Diploma d'Expert en Direcció i Gestió Estratègica en Educació (UOC)

1049 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert en Direcció i Gestió Estratègica en Educació (UOC)
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
15 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Aquest Diploma d'Expert en Direcció i Gestió Estratègica en Educació (UOC) forma part de la Especialització en Lideratge i Direcció de Centres Educatius, adreçat a professionals de l'ensenyament interessats en l'exercici de la funció directiva.
Aporta noves estratègies de lideratge educatiu i dona accés a continguts d'aprenentatge innovadors i actuals, així com a fonts d'informació bàsiques per aquests àmbits.

Temari

Dos diplomes d'expert es deriven d'aquest curs d'especialització, totes dues de 15 crèdits:
  • Expert en Direcció i Gestió Estratègica en Educació, que inclou les assignatures de Direcció estratègica per a la innovació, Planificació estratègica, i Dret, escola i societat. 
Aquest diploma d'expert s'ofereix el semestre que va d'octubre a febrer.
  • Expert en Lideratge Educatiu, que inclou les assignatures de Lideratges, Sistemes d'assegurament de la qualitat, i Comunicació, equips i treballs en xarxa.
Aquest diploma d'expert s'ofereix el semestre que va de març a juliol.

Competències per a les quals et prepara el curs

A continuació es detallen les competències específiques que es treballaran en aquest diloma d'expert en Direcció i Gestió Estratègica en Educació. Direcció estratègica per a la innovació: Aglutinar talent i iniciatives al voltant de projectes específics orientats a la innovació i a la internacionalització. Aconseguir el suport i la conformitat de les persones i els grups clau (negociació). Tenir la visió analítica i prospectiva de l'organització per a aconseguir l'objectiu de millora. Planificació estratègica: Utilitzar tècniques de diagnosi per introduir propostes de millora de gestió, d'organització i/o de metodologia. Elaborar i desenvolupar projectes a curt, mig o llarg termini coherents i consistents amb el centre educatiu i compartits per tots els seus membres. Dret, escola i societat: Conèixer, respectar i fomentar...

Destinataris

Perfils:
  • Professionals de l'ensenyament, tant d'institucions de titularitat pública com  privada, que tenen interès per accedir a càrrecs de funció directiva, exercir-los amb lideratge i assegurant la qualitat de les institucions. Les sortides professionals corresponen a la direcció de centres educatius de primària i secundària i, també, a la formació professional i als càrrecs directius intermedis interns en els centres (direcció d'estudis, direcció de departament, etc).
A qui es dirigeix:
  • El programa s'adreça a professorat de primària i de secundària de centres públics, privats i concertats.

Requisits

Requisits acadèmics:
  • La formació es dirigeix a professionals de l'educació i l'ensenyament de centres públics, privats i concertats que tenen interès a accedir a càrrecs de funció directiva i a exercir-los amb lideratge, assegurant la qualitat de les institucions.
  • En conseqüència, és necessari per a una òptima experiència d'aprenentatge i aprofitament de la formació, accedir al postgrau comptant amb formació universitària oficial de l'àmbit educatiu. Igualment és necessari posseir una experiència professional de mínim 5 anys en el sector educatiu per a poder accedir a aquesta formació.
Coneixements previs:
  • La formació s'adreça a professionals de l'ensenyament de centres públics, privats i concertats que tenen interès en accedir a càrrecs de funció directiva i exercir-los amb lideratge, assegurant la qualitat de les institucions.
  • En conseqüència, és necessari per a una òptima experiència d'aprenentatge i aprofitament de la formació, accedir al postgrau, comptant amb formació universitària oficial de l'àmbit educatiu (professorat de primària i secundària), de la mateixa manera que es recomana tenir certa experiència professional en el sector educatiu per poder exercir funcions de direcció.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalitat: 100% online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà, català.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

De forma més específica, el programa ofereix al participant la possibilitat de:
  • Construir una visió global, innovadora i transformadora de la funció directiva en educació.
  • Fomentar aptituds per al lideratge acadèmic institucional i la col·laboració.
  • Avaluar el funcionament de les institucions educatives amb l¿objectiu d¿identificar accions i estratègies de millora.
  • Dissenyar, planificar i dirigir projectes institucionals a curt, mig i llarg termini.
  • Conèixer les bases legals i socials dels centres educatius.
  • Desenvolupar estratègies per a la comunicació i el treball en equip institucional efectiu.

Titulació obtinguda

Els estudiants que acabin els seus estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació contínua rebran el certificat corresponent.

Perspectives laborals

Direcció de centres educatius.

Promocions

  • Fracciona fàcil
Diploma d'Expert en Direcció i Gestió Estratègica en Educació (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X