Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor

1034 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.490 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Preu 1.490 €

Descripció

Una de cada quatre persones pot acabar patint dolor persistent. Aquest és un problema que afecta la persona, la qualitat de vida i el benestar. També té un elevat impacte per a la família, amics i societat en general.
El dolor és una experiència única per a cada persona que s'ha d'entendre necessàriament tenint en compte la interacció de diferents factors de naturalesa biopsicosocial. Des d'aquesta perspectiva, l'evidència científica disponible fins ara indica que el millor abordatge seria el tractament multidisciplinari i interdisciplinari.
El Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor està formada per 3 assignatures que permeten abordar aspectes rellevants de la perspectiva biopsicosocial del dolor, partint de l'evidència científica i amb la participació d'experts i expertes de prestigi reconegut a escala nacional i internacional .
El Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor  pretén apropar els estudiants a la conceptualització biopsicosocial en el dolor persistent i també al seu abordatge. Es tracta d'una primera aproximació en què es treballa a partir d'activitats pràctiques per desenvolupar les competències bàsiques i es facilita que els estudiants puguin aplicar els continguts al seu dia a dia professional.
Les assignatures s'adrecen a adquirir coneixements teòrics i habilitats clíniques en l'abordatge del dolor persistent o de malalties amb un quadre clínic complex.
Es plantegen aspectes fonamentals per a un abordatge correcte, com ara principis fisiològics bàsics del dolor, el canvi de concepció del model biomèdic al biopsicosocial, l'educació en neurociència del dolor, l'exercici físic terapèutic, l'abordatge psicològic i altres coneixements per poder treballar en veritables equips interdisciplinaris en línia amb les darreres evidències científiques disponibles.
Les assignatures del Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor tenen un enfocament molt pràctic i professionalitzador en què l'estudiant podrà adquirir tots els coneixements bàsics per aplicar-los a la seva pràctica clínica diària per millorar el seu abordatge del dolor persistent de forma transdisciplinària i segons l'última evidència científica disponible.
El contingut de les diferents assignatures es treballa segons un model d'avaluació continuada en què es van plantejant diferents casos pràctics per treballar el contingut teòric.

Temari

  • Per obtenir aquest Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor , l'estudiant haurà de superar 12 crèdits ECTS.
  • El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que un estudiant pot invertir per assumir les competències associades a una assignatura.
  • Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació de l'estudiant. El procés daprenentatge es basa en el model davaluació continuada (EC), és a dir, no es faran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Aquest Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor consta de 3 assignatures obligatòries:

Principis bàsics de l'abordatge biopsicosocial del dolor (4 crèdits ECTS)
  • L"objectiu d"aquesta assignatura és fer una introducció al concepte del dolor, els mecanismes biopsicosocials implicats i les principals tècniques d"avaluació disponibles.
Principis d'educació en neurociència del dolor i promoció d'estils de vida saludable en persones amb dolor (4 crèdits ECTS)
  • En aquesta assignatura es vol abordar extensament l'educació en neurociència del dolor, coneixements fonamentals per facilitar la reconceptualització del dolor i que la persona el pugui afrontar amb eines que li permetin la reducció de la seva simptomatologia. També es treballa la importància de l'exercici físic terapèutic i la utilització de les activitats a la natura i la muntanya per fer una intervenció terapèutica i potenciar estils de vida saludable en les persones amb dolor.
Introducció als tractaments psicosocials en dolor persistent (4 crèdits ECTS)
  • La finalitat d'aquesta assignatura és facilitar formació bàsica amb relació a les diferents alternatives psicosocials per abordar el dolor.

Competències per a les quals et prepara el curs

En acabar el diploma d'expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor, els estudiants seran capaços de: Reconéixer i abordar el dolor des d'un punt de vista biopsicosocial. Potenciar l'abordatge biopsicosocial dels problemes de dolor. Avaluar els aspectes principals dels problemes de dolor.

Destinataris

Perfils
En acabar el Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor, els estudiants seran capaços de:
  • Reconéixer i abordar el dolor des d'un punt de vista biopsicosocial.
  • Potenciar l'abordatge biopsicosocial dels problemes de dolor.
  • Avaluar els aspectes principals dels problemes de dolor.
A qui s'adreça
  • El Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor s'adreça a graduats en psicologia o qualsevol altra disciplina relacionada amb les ciències de la salut (infermeria, fisioteràpia, medicina, etc.).
Sortides professionals

Requisits

Requisits d'accés
  • El Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolors'adreça a graduats en psicologia o qualsevol altra disciplina relacionada amb les ciències de la salut (infermeria, fisioteràpia, medicina, etc.).
Coneixements previs
  • Es recomana tenir uns coneixements previs de psicologia o qualsevol altra disciplina relacionada amb les ciències de la salut (infermeria, fisioteràpia, medicina, etc.).

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalitat: Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Propera convocatòria: A consultar.

Objectius

L'objectiu formatiu principal és facilitar una primera aproximació a la conceptualització i intervenció biopsicosocial en el dolor persistent. En concret, es vol:
  • Facilitar informació per entendre la conceptualització dels problemes de dolor, així com els mecanismes que acaben generant l'experiència del dolor.
  • Introduir les principals tècniques d'avaluació del dolor.
  • Abordar els principis fonamentals de l'educació en neurociència del dolor.
  • Entendre la importància de potenciar estils de vida saludable en les persones amb dolor persistent.
  • Introduir les principals tècniques en l'àmbit psicosocial per al maneig del dolor.

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.

Perspectives laborals

La persona que faci aquest diploma d'expert es podrà considerar un professional amb coneixements sobre l'abordatge del dolor des d'una perspectiva biopsicosocial. Aquests coneixements us seran útils per aplicar-los en la seva pràctica professional i poder abordar els problemes de dolor de forma adequada.

Promocions

  • Fracciona fàcil
Diploma d'Expert en Principis Bàsics de l'Abordatge Biopsicosocial del Dolor
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X