Diploma d'Expert en Projectes d'Adquisició i Integració de TI

Preu 1.590 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert en Projectes d'Adquisició i Integració de TI
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Preu 1.590 €

Descripció

En molts casos, les empreses i organitzacions opten per buscar al mercat aquelles solucions de TI (tecnologies d'informació) que s'adaptin millor a les seves necessitats. Això requereix disposar de professionals de TI capaços d'abordar projectes d'adquisició de sistemes i solucions de TI i integrar-los amb èxit a l'empresa.
El Diploma d'Expert en Projectes d'Adquisició i Integració de TI  ofereix una formació basada en experiències reals i recerca recent que permet conèixer els criteris i els enfocaments més apropiats per plantejar i executar projectes d'adquisició i d'integració de sistemes i solucions de TI.

Contingut del Diploma d'Expert en Projectes d'Adquisició i Integració de TI 
  • Projectes d'adquisició de TI: S'analitzaran les diferents alternatives existents entre la provisió interna i l'externalització total per tal de poder dotar cada organització dels serveis de TI que realment necessita.
  • Projectes d'integració de TI: S'abordaran els processos que segueixen les organitzacions per aconseguir la integració de processos i organitzativa, una integració que no es pot fer al marge de la integració dels seus sistemes informàtics (ERP, CRM, SCM, BI...). S'analitzarà i posarà en pràctica aquest aspecte en el context de certs marcs de referència (com ara TOGAF).

Temari

El Diploma d'Expert en Projectes d'Adquisició i Integració de TI s'estructura en 2 assignatures:

Projectes d'adquisició de TI:
  • Aquesta assignatura analitza les diferents alternatives entre la provisió interna i l'externalització total per aconseguir dotar les organitzacions dels serveis de TI que necessita.
  • Es defineix la problemàtica que es planteja una organització a l'hora de decidir com dotar-se dels serveis de TI que necessita. S'analitzen les diferents alternatives existents entre la provisió interna i l'externalització total, els avantatges i els inconvenients d'aquestes, les seves especificitats segons el tipus de servei SI/TI i segons el tipus i el sector al qual pertany l'organització. Tot això considerant les propostes dels marcs de referència orientats a aquesta tasca d'aprovisionament (com, per exemple, CMMI-ACQ).
  • D'altra banda, les necessitats d'adquisició de TI poden i s'han de plantejar en si mateixes com a projectes de TI, plantejament que es treballarà també en aquesta assignatura.
Continguts:
  • Conceptes d'aprovisionament de serveis, sistemes i tecnologies de la informació (SSTI)
  • El cicle de l'aprovisionament i els marcs de referència
  • La complexitat de l'aprovisionament en un cas real
  • Especificitats de l'aprovisionament segons els tipus de SSTI
Projectes dintegració de TI:
  • Aquesta assignatura aborda els processos que segueixen les organitzacions per aconseguir tant la seva integració de processos com la seva integració organitzativa. Això no es pot fer al marge de la integració dels sistemes informàtics (ERP, CRM, SCM, BI...), aspecte que s'analitzarà i posarà en pràctica en el context de certs marcs de referència (com, per exemple, TOGAF) .
  • Aquests sistemes informàtics gairebé sempre s'han obtingut externament, per això són variats en tipologia i possibilitats principals. Part daquesta assignatura es dedicarà a lanàlisi daquesta diversitat.
  • D'altra banda, les necessitats d'integració de TI poden i s'han de plantejar en si mateixes com a projectes de TI, plantejament que també es treballarà en aquesta assignatura.
Continguts:
  • Motivacions i fonaments d'integració empresarial
  • Integració horitzontal mitjançant sistemes d'informació
  • Integració vertical mitjançant sistemes d'informació
  • Integració empresarial ad hoc mitjançant sistemes d'informació

Competències per a les quals et prepara el curs

El disseny d'aquest curs segueix les recomanacions i la metodologia de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i, per tant, es basa en l'adquisició de competències per al treball professional en empreses privades i entitats públiques. En concret les competències són: Conèixer elements, marcs de referència i certificacions més rellevants per a la gestió de projectes d'adquisició i integració de TI. Conèixer les alternatives actuals quant a tipus de sistemes i de tecnologies de la informació, i saber enfrontar-se a projectes davaluació i selecció daquestes alternatives. Saber enfrontar-se a decisions estratègiques, tàctiques i operatives en el context de projectes dadquisició i integració de TI. Afrontar alguna oportunitat de millora o emprenedoria interna o externa en el context de projectes d'adquisició i integració de TI.

Destinataris

A qui s'adreça
El Diploma d'Expert en Projectes d'Adquisició i Integració de TI  s'adreça a professionals de serveis d'informàtica que tinguin interès a especialitzar-se en la gestió de projectes de TI:
  • Treballadors de departaments de TI de qualsevol organització.
  • Treballadors en empreses de serveis informàtics.
  • Professionals freelance o emprenedors.
El programa és especialment interessant per a persones amb coneixements previs en tecnologia, ja siguin informàtics, enginyers de telecomunicació o altres enginyeries afins, així com per a titulats de l'àmbit de l'economia i l'empresa.

Requisits

Requisits acadèmics
  • Per cursar el Diploma d'Expert en Projectes d'Adquisició i Integració de TI  cal tenir una titulació universitària prèvia.
En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement de la següent experiència professional:
  • 2 anys dexperiència laboral en qualsevol àmbit professional.
Coneixements previs
  • No es requereixen coneixements previs

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalitat: Online.

Durada

Propera convocatòria: A consultar.

Objectius

Objectius
  • D'acord amb les tendències actuals en formació universitària i amb l'experiència de la UOC en programes virtuals, els objectius del programa s'adrecen a adquirir competències professionals de caràcter pràctic
  • Aquest programa té com a objectiu la formació de professionals de TI que vulguin orientar la seva carrera professional cap a la direcció de projectes en qualitat de project manager o cap de projecte, o cap a una participació activa en aquests
  • El programa d'expert ofereix una formació en metodologia de projectes i planificació que permet a professionals de TI assumir responsabilitats de projecte manager, cap de projecte o gestor de projecte
Competències
  •  

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.

Perspectives laborals

El Diploma d'Expert en Projectes d'Adquisició i Integració de TI permet adquirir les habilitats i els coneixements necessaris per participar en projectes d'adquisició i integració de TI, també des del rol d'IT project manager o cap de projectes de TI, un perfil professional molt demandat tant per empreses i institucions de diferents sectors com per consultores de serveis informàtics. La UOC disposa duna borsa de treball i acords amb empreses per a la realització voluntària de pràctiques.

Promocions

  • Fracciona fàcil
Diploma d'Expert en Projectes d'Adquisició i Integració de TI
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X