Doctorat en Ciències Polítiques i Socials

1005 Persones estan visitant aquest curs
Preu 401 €
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Doctorat en Ciències Polítiques i Socials
Sol·licita informació
Doctorat
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
1 any
Preu 401 €

Descripció

El Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF és una comunitat acadèmica formada pel conjunt de professors, ajudants, becaris, col•laboradors i doctorands que duen a terme activitats de recerca i de docència en els àmbits disciplinaris de la ciència política i de l'administració, la sociologia i la psicologia social. Destaca per la seva forta vessant internacional, el seu dinamisme en l'àmbit de la recerca, la seva transversalitat en l'àmbit docent, la qualitat del seu tercer cicle i el suport que dóna a la mobilitat dels seus estudiants. La seva plantilla és heterogènia, formada per una combinació equilibrada de professors permanents, investigadors amb contractes ICREA i Ramón y Cajal, professors visitants procedents d'universitats estrangeres i professionals de l'Administració que hi aporten la seva experiència com a associats. El programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials està plenament adaptat a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior i adopta els principis de Salzburg.   
Màsters de la UPF que precedeixen aquest doctorat 
 
Màster de recerca en Ciència Política
Màster de recerca en Sociologia i Demografia
Màster en Democràcies Actuals: Nacionalisme, Federalisme i Multiculturalitat
Màster en Filosofia Política
Màster en Gestió de la Immigració

Temari

Continguts acadèmics
El programa de formació del doctorat consisteix en un conjunt d'activitats formatives, algunes de les quals estan dedicades als estudiants de primer any, mentre que la resta afecten a tots els doctorands. Són les següents:
Seminari Eines per a la Recerca
Seminaris de disseny de recerca
Seminari de tesi
Fòrum
Seminaris temàtics
Seminaris metodològics
Defensa del projecte de tesi
Línies de recerca del doctorat
 
Comportament Polític
Desigualtats en la Salut
Metodologia d'enquesta i Opinió Pública
Govern i Administració
Immigració i Diversitat Cultural
Política Comparada
Política Pública
Psicologia Social i Política
Sociologia i Demografia
Teoria política

Competències per a les quals et prepara el curs

En finalitzar el programa de doctorat, els candidats han de ser capaços de: Comprendre sistemàticament un camp d'estudi de les habilitats i dels mètodes de recerca relacionats amb aquest camp. Concebre, dissenyar o crear, posar en pràctica i adoptar un procés substancial de recerca o creació. Contribuir a l'ampliació de les fronteres del coneixement a través d'una recerca original. Fer una anàlisi crítica i l'avaluació i la síntesi d'idees noves i complexes. Comunicar-se amb la comunitat acadèmica i científica i amb la societat en general sobre els àmbits de coneixement en els modes i idiomes d'ús habitual en la seva comunitat científica internacional. Fomentar, en contextos acadèmics i professionals, l'avenç científic, tecnològic, social o cultural dins d'una societat basada en el coneixement.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Durada

Un any acadèmic, tres anys de recerca

Objectius

Formació d'investigadors i analistes d'alt nivell en l'àmbit de les ciències polítiques i socials. Formació d'especialistes en els àmbits de recerca del Departament corresponents a les àrees de coneixement de ciències polítiques i de l'administració, sociologia i psicologia social. Desenvolupament de línies innovadores en els àmbits de recerca del Departament. Desenvolupament de competències generals que millorin les possibilitats d'ocupació dels futurs doctors.

Perspectives laborals

Investigadors i analistes d'alt nivell en l'àmbit de les ciències polítiques i socials. Especialistes en àmbits de recerca del Departament corresponents a les àrees de coneixement de ciències polítiques i de l'administració, sociologia, demografia i psicologia social.

Professorat

Direcció: Dra. Clara Riba i Romeva Coordinació: Dr. Jorge Rodríguez Menes
Doctorat en Ciències Polítiques i Socials
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X