Màster Universitari de Drets Humans i Globalització (UOC)

14 Persones han demanat informació
1079 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Màster Universitari de Drets Humans i Globalització (UOC)
Sol·licita informació
Màster oficial
Oficial / homologat
On-line
60 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Últims dies!
El màster universitari en línia de Drets Humans i Globalització de la UOC està dissenyat per a formar a persones expertes en la protecció dels drets humans a escala nacional, regional i universal. Capacita per a fer front als problemes de la societat contemporània en el context de la globalització, així com dels col·lectius vulnerables, les noves tecnologies, les crisis humanitàries i el medi ambient.

Temari

Assignatures obligatòries - Crèdits:
  • Sistema universal de protecció dels drets humans 6
  • Sistema espanyol i europeu de protecció dels drets humans 4
  • Sistema interamericà de protecció dels drets humans 4
  • Protecció dels drets humans a Àfrica, Pròxim Orient i Àsia 4
  • Globalització, empreses i drets humans 4
  • Desenvolupament sostenible i drets humans 4
  • Protecció dels drets humans en la societat digital 4
  • Manteniment de la pau, seguretat internacional i drets humans 4
  • Treball Final de Màster (profesionalizador) 6
  • Treball final de màster (recerca) 6
Assignatures optatives - Crèdits:
  • Desplaçaments i drets humans: apatridia, refugi, asil i migració 4
  • Gènere, orientació, identitat sexual i drets humà 4
  • Protecció internacional dels drets del nen 4
  • Minories i pobles indígenes 4
  • Dret penal internacional 4
  • Dret aplicable a la conducció de les hostilitats 4
  • Protecció de les víctimes dels conflictes armats 4
  • Tecnologies emergents i el seu impacte en el dret internacional humanitari 4
  • Metodologia per a la recerca en drets humans 4
  • Pràctiques 4
* Bases jurídic-polítiques i institucionals per a l'estudi de la protecció dels drets humans 6

Destinataris

Podran accedir a aquest màster, sense necessitat de fer cap complement formatiu, les persones que provinguin de les titulacions de l'àmbit de coneixement de dret i especialitats jurídiques, i les que acreditin que han cursat 6 crèdits de matèria jurídica en el seu pla d'estudis.
L'estudiantat que provingui d'altres titulacions haurà de cursar 6 crèdits ECTS de complements formatius. Aquests crèdits s'impartiran a través de la següent assignatura:
  • Bases jurídic-polítiques i institucionals per a l'estudi de la protecció dels drets humans (6 crèdits).
Estaran exemptes de cursar els complements formatius les persones que demostrin experiència professional estretament relacionada amb el màster o els coneixements equivalents del complement de formació. Tampoc serà obligatori realitzar els complements formatius en cas que puguin acreditar-se crèdits superats d'estudis superiors oficials o propis de contingut i durada similar.
La Comissió d'Admissió, formada per la direcció de programa i l'equip de tutors, serà l'encarregada de decidir la necessitat o no de cursar complements formatius, a partir de la valoració emesa pel tutor o tutora.
 Neteja
 Copia el text

Requisits

Per a accedir a estudis oficials de màster, cal estar en disposició d'un títol universitari oficial.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

El Màster Universitari de Drets Humans, Democràcia i Globalització de la UOC ofereix un quadre d'assignatures repartides de manera progressiva, dissenyat d'acord amb les aptituds adquirides en el transcurs de cada semestre. Aquesta distribució facilita que l'estudiant disposi d'un criteri sòlid d'elecció, orientat cap a les seves preferències i qualitats personals. La flexibilitat de la normativa acadèmica de la UOC permet disposar d'un ampli ventall de possibilitats en decidir quins crèdits tria cada semestre.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà.

Durada

Inici: 15 d'octubre del 2024.

Objectius

L'objectiu general del màster és proporcionar a l'estudiantat un conjunt de coneixements, habilitats i competències necessaris per a respondre de manera solvent, ètica i responsable a les necessitats de la societat en relació amb la protecció dels drets humans a escala nacional, regional o universal, tenint en compte l'impacte de la globalització.
De forma més específica, els principals objectius del màster són els següents:
  • Formar a persones amb coneixements avançats en les teories, els principis, les polítiques, els marcs normatius, els actors i les institucions de referència per a la protecció dels drets humans en un món globalitzat, així com en els factors culturals, econòmics i polítics que condicionen el seu abast, eficàcia i consolidació.
  • Afavorir l'adquisició d'habilitats i competències per a diagnosticar les necessitats de la societat globalitzada en matèria de drets humans, a més de dissenyar estratègies, plans, polítiques o normes per a protegir-los i per a l'assessoria, la formació o l'aplicació d'instruments polítics i normatives per a fer front als casos de vulneracions d'aquests drets.
  • Formar a investigadors que puguin optar a realitzar estudis de doctorat i fomentar l'enfortiment acadèmic de la disciplina.

Titulació obtinguda

Els títols de grau, màster universitari i doctorat que expedeix la UOC són títols universitaris oficials que tenen validesa en tot el territori espanyol i els països de l'espai europeu d'educació superior (EEES). La validesa en altres països dels títols universitaris oficials expedits per la UOC vindrà determinada en cada cas per les lleis d'educació de cada país.

Pràctiques

Durant les pràctiques l'estudiant disposa d'un seguiment docent personalitzat amb un professional que actua com a tutor de centre de pràctiques i un professor que actua com a tutor acadèmic.

Perspectives laborals

El màster universitari facilita als estudiants tant la inserció laboral com la possibilitat de promoció laboral o canvi d'orientació professional. El perfil preferent aproximat d'estudiants als quals va dirigit és el següent: Personal d'institucions públiques o privades involucrades en la protecció i la promoció dels drets humans. Professionals del dret. Treballadors de partits polítics o de l'Administració. Comunicadors o periodistes especialitzats en relacions internacionals o judicis. Professionals d'ONG o d'organitzacions internacionals de cooperació o promoció de la democràcia i els drets humans. Responsables i consultors d'empreses en matèria de responsabilitat social corporativa. Cooperants. Mestres i pedagogs. Personal de les forces d'ordre públic i seguretat.
Màster Universitari de Drets Humans i Globalització (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X