Màster Oficial en Innovació i qualitat televisives (de TV3)

1044 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Màster Oficial en Innovació i qualitat televisives (de TV3)
Sol·licita informació
Màster oficial
Oficial / homologat
Presencial
Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
120 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

L'objectiu general és la formació de professionals de la televisió amb un alt nivell de coneixement del medi i del seu entorn, i amb uns coneixements molt especialitzats en algunes de les principals funcions professionals de la televisió, com l'elaboració de productes informatius i documentals, la creació de guions, la producció o la realització.  
El màster suposarà una continuïtat al contingut sobre televisió de les actuals llicenciatures però alhora, significa una superació clara i definida de les competències i de les habilitats aconseguides en aquest nivell previ.  

El Màster posarà un èmfasi molt especial en dos factors essencials d'excel • lència televisiva: la innovació i la qualitat.Amb aquest objectiu s'aprofundirà en l'anàlisi de noves tendències i nous formats i en el coneixement de models de televisió i programes que destaquen per la seva qualitat.Perquè aquests objectius siguin possibles es compta amb la participació activa de la televisió pública de Catalunya (TVC). Aquesta institució contribuirà amb les seves instal.lacions, professionals de reconegut prestigi i gestió de les classes pràctiques.  

La docència serà impartida per alguns dels professionals més destacats de TVC, així com per professors de reconeguda trajectòria en la docència i en la investigació de la UAB i de la UPF.Es combinarà, de forma harmònica, amb la realització de pràctiques en diferents programes i departaments de TVC, de manera que els estudiants es submergeixin en la praxi professional a mesura que consoliden coneixements i habilitats.  

Tipus de màster: interuniversitari  
Orientació: professional  

Horari: Les classes s'impartiran en horari de matí i tarda

Temari

El Màster s'estructurarà en un mòdul comú per a tots els alumnes i un mòdul especialitzat a escollir entre el de "Formats de programes basats en la realitat" o "Formats de programes de ficció televisiva".Finalment, tots els alumnes hauran de realitzar un projecte final de Màster.  
Mòdul comú  
Estudi dels models i tendències en televisió nacionals i internacionals contemporanis i dels aspectes fonamentals de l'estructura i funcionament televisius, especialment del cas de TV3.  
Assignatures:  
· Tendències de programació.  
· Innovació tecnològica i televisió.  
· El model TV3.  
La finalitat d'aquesta part és que els alumnes adquireixin una visió de conjunt sobre el funcionament del mercat i la indústria televisiva aplicat als dos àmbits sobre els quals se centra el màster, els programes de ficció i els basats en la realitat.  
Mòdul 1  
Estudi de la teoria i les tècniques que intervenen en la creació i producció de formats de programes basats en la realitat.  
Assignatures:  
· Transformacions programàtiques que afecten la Informació.  
· El Reportatge.  
· El Documental.  
· Nous formats hibridats de matriu documental.  
Tècniques d'investigació i testeig de productes.  
Mòdul 2  
Estudi de les tècniques creatives i processos de producció que porten a la realització de programes de ficció televisiva.  
Assignatures:  
· Tendències de la ficció televisiva.  
· Processos creatius a la telenovel i la sit-com:  
- El guió  
- La realització  
- La producció  
Projecte final  
El projecte consistirà en l'elaboració per grups d'un producte televisiu innovador que conjugui tots els coneixements i habilitats adquirits en el Màster.Els grups de treball s'organitzaran en funció dels diferents rols professionals (redactors, productors, realizadotes, guionistes). Cada grup tindrà un tutor i, al final del Màster, els projectes es presentaran davant d'un tribunal format per professionals i acadèmics.  

Destinataris

· Llicenciats (o graduats) en Periodisme o Comunicació Audiovisual.  
· Llicenciats en altres estudis però amb experiència professional contrastada en temes directament relacionats amb els continguts del Màster.  

Places: 30

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Màster Oficial en Innovació i qualitat televisives (de TV3)
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Campus i seus: Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Edifici Rectorat- Bellaterra 08193 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
Sol·licita informació
X