Culinary Institute of Barcelona CIB

Postgrau Xef Especialista en Cuina del Foc i de Baixa Temperatur

Culinary Institute of Barcelona CIB

Postgrau
Presencial
30 Crèdits
  • Barcelona
consultar preu

Descripció

La ceràmica, l'escultura, el ferro, el vidre ... Són moltes les disciplines artístiques en què el foc és protagonista. I la cuina és una més. De forma directa o indirecta i des dels temps més ancestrals, el foc s'utilitza a la cuina, és la partida principal i al seu torn la més difícil, a la qual de vegades no se li dóna la importància i l'atenció que mereix. No per res els fogons són el cor de qualsevol cuina.

La flama d'un bufador, la calor d'una barbacoa oberta, la cocció d'un forn barbacoa, les fogueres a l'aire lliure o l'art del fumat són diferents tècniques i formes de tractar el foc que requereixen un aprenentatge exquisit. Però també la cocció al buit i les baixes temperatures ens obren un ventall de possibilitats per a les nostres cuines. El foc d'un forn de llenya o el d'un forn a vapor, la força dels fogons o fins i tot la d'un microones. No només la forma d'usar el foc, sinó que també les diferents temperatures utilitzades ens ofereixen un món extensíssim de sensibilitats culinàries.

Veure més

Temari del curs

1. Conèixer, des dels seus orígens, la vinculació que ha tingut el foc en l'alimentació i la transformació de la cuina fins als nostres dies.
2. Desenvolupar les habilitats relacionades a partir de cadascuna de les diferents famílies d'aliments. L'especejament de la carn o el peix és un factor primordial per a un bon desenvolupament en la transformació i la cuina, les textures de les verdures i les fruites, el coneixement de les salses i les guarnicions, etc ...
3. Obtenir un ampli coneixement de les noves eines, recipients, maquinària, tipus d'energia i un llarg etcètera, per poder desenvolupar una cuina sense horitzons, des de la cuina tradicional a la cuina industrial, passant per la cuina saludable o la cuina a baixa temperatura.
4. Conèixer els diferents tipus de ganivets i eines de tall. Control i tècnica del afilat. Tecnologia i pràctica del tall.
5. Obtenir un pensament global en les diferents tècniques de cocció i l'execució de cadascuna d'elles.
Veure més

Destinataris

A qui va dirigit

A cuiners que volen especialitzar-se en la partida calent de la cuina.

A Xefs que volen donar un gir al seu restaurant i especialitzar-.

A emprenedors del món de la restauració.

Requisits

Els 16 candidats acceptats en aquest curs solen ser persones que tenen passió pel món culinari. A més, cal disposar d'un títol de Xef o tenir almenys 3 anys d'experiència com a cuiner en una Cuina Professional.

Prova d'accés

S'ha de superar un procés d'admissió.

Metodologia

L'alumne treballa i posa en pràctica els seus coneixements i desenvolupa les seves habilitats. Els alumnes adquireixen coneixements a través de l'escolta activa i l'observació d'un professor o entrenador que és qui els transmet. Els alumnes viuen una experiència vital en què senten un aprenentatge concret, normalment, amb una major intensitat emocional que racional.

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol (PILOT, traducció simultània).

Horari/Torn

Dilluns, dimarts i dimecres de 8h a 14h.

Places

16

Durada

Data d'inici: setembre 2018.
Durada: 3 mesos (216 hores lectives).
Aquest curs exigeix temps addicional a càrrec de l'alumne per a l'estudi individual i el desenvolupament en grup d'alguns treballs.

Titulació obtinguda

Títol propi de postgrau atorgat per CIB.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Postgrau Xef Especialista en Cuina del Foc i de Baixa Temperatur

Postgrau Xef Especialista en Cuina del Foc i de Baixa Temperatur