Culinary Institute of Barcelona CIB

Postgrau Xef Especialista en Cuina Molecular

Culinary Institute of Barcelona CIB

Postgrau
Presencial
30 Crèdits
  • Barcelona
7.500 €

Descripció

En els últims 25 anys, la cuina ha evolucionat més que en els últims 250 anys. La cuina és ciència, física i química, per això en aquest curs, tindràs a científics, físics i químics al teu costat, igual que estan al costat dels grans xefs del món.

Ells són els encarregats de portar els seus coneixements a la cuina i transmetre'ls a l'alumne amb l'objectiu de sistematitzar processos, conceptualitzar elaboracions, investigar el comportament dels gasos en una carbonatació o descobrir el comportament de les emulsions a través d'una salsa usant eines i màquines d'última tecnologia.

Aquest curs va molt més enllà de la cuina d'avantguarda. Aquest curs traspassa els vells paradigmes per trencar les regles i portar-nos a la gastronomia del futur, posant la ciència al servei de la restauració.

Hervé This, Nicholas Kurti, Claudi Mans o Pere Castells entre d'altres han estat i són els encarregats d'obrir la visió als cuiners, i portar-los a incorporar i utilitzar tècniques en la seva cuina que van més enllà dels fogons.

Veure més

Destinataris

A qui va dirigit

Als que volen crear i innovar en el món de la cuina professional.

Als professionals de cuina que volen adquirir nous coneixements sobre la cuina molecular.

A aquells que volen actualitzar la proposta gastronòmica i culinària del seu negoci de restauració.

Als que volen completar la seva formació culinària en alta cuina.

Requisits

Els 16 candidats acceptats en aquest curs solen ser persones que tenen passió pel món culinari. A més, cal disposar d'un títol de Xef o tenir almenys 3 anys d'experiència com a cuiner en una Cuina Professional.

Prova d'accés

S'ha de superar un procés d'admissió.

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol (PILOT, traducció simultània).

Horari/Torn

Dilluns, dimarts i dimecres de 8h a 14h.

Places

16

Durada

Data d'inici: setembre 2018.
Durada: 3 mesos (216 hores lectives).
Aquest curs exigeix temps addicional a càrrec de l'alumne per a l'estudi individual i el desenvolupament en grup d'alguns treballs.

Objetius

Obtenir una base científica sòlida per desenvolupar la cuina molecular.

Descobrir les possibilitats culinàries i les noves textures a partir dels nous ingredients i el seu tractament.

Conèixer i treballar amb noves eines, estris i maquinària que són resultat de la innovació tecnològica.

Capacitar l'alumne per dissenyar una proposta d'alta cuina amb els criteris de cuina molecular.

Adquirir un llenguatge i una cultura especialitzada que permeti a l'alumne executar el seu treball al costat de químics i científics.

Identificar les possibilitats i recursos que ofereix la biodiversitat local per construir una cuina global i la seva aplicació segmentada.

Adquirir metodologia i hàbits orientats a processos creatius i d'innovació.

Titulació obtinguda

Títol propi de postgrau atorgat per CIB.

Preu

7.500 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Postgrau Xef Especialista en Cuina Molecular

Postgrau Xef Especialista en Cuina Molecular