Quina importància tenen les estratègies d'aprenentatge i les tècniques d'estudi dins les accions per evitar el fracàs escolar a l'educació primària, secundària i superior?

Eulàlia Arderiu. Responsable del centro Kumon de Premià de Mar (Barcelona)
25/01/2010

L’educació en el sentit més ampli de la paraula, és un dels pilars bàsics per un bon funcionament en tots els àmbits, ja sigui a nivell d’estructures petites, com la família, o a nivell de país.

En aquest sentit, com més persones, eines i estratègies s’utilitzin, més ens ajudarà a evitar el fracàs escolar i a partir d’aquí, més bon funcionament aconseguirem en un àmbit social.

Aquestes estratègies funcionaran de manera molt diferent per a cada un dels individus, depenent sobretot de l’aptitud i l’actitud de cadascú. I, no només seran importants per evitar el fracàs escolar durant l’educació primària, secundària i superior, sinó que ens ajudaran de cara a l’organització al llarg de la vida amb temes laborals, quotidians i fins i tot domèstics.

Per a poder millorar l’aptitud de cada alumne és molt necessari que hi hagi una bona actitud i perquè l’alumne tingui una bona actitud ens farà falta jugar amb una eina imprescindible que és la motivació. Si hi ha motivació, es treballa amb interès i responsabilitat, la qual cosa fa que els resultats siguin més bons. I, si els resultats són més bons, la confiança, l’autoestima i en conseqüència la seguretat amb un mateix, creixen.

La motivació és una de les bases amb què juga el mètode Kumon, que apareix per primer cop el 1954 al Japó, gràcies a un pare, professor de matemàtiques, que decideix prendre part activa amb l’educació dels seus fills, en un moment de dificultats.

El mètode Kumon, el podem considerar com una estratègia d’aprenentatge, l’objectiu principal del qual, és desenvolupar al màxim el potencial d’aprenentatge de cada nen.

A través del càlcul o la lectura cerquem una sèrie de propòsits que són: En el cas del programa de lectura, a part de tots aquests objectius, també se’n persegueixen d’altres, com ara:
Els principis bàsics d’aquesta metodologia són: Efectivament, si a partir de tots aquests principis, aconseguim tots o algun dels objectius que busquem, tindrem una base sòlida per evitar el fracàs escolar i d’aquesta manera, encarar el futur amb fermesa.
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou