Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

La Generalitat de Catalunya proposarà reduir els més de 400 màsters ofertats per les universitats

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb / EFE

La Secretaria d'Universitats de la Generalitat de Catalunya proposarà a les universitats una reducció significativa dels més de 400 màsters existents. La iniciativa té com a finalitat racionalitzar el mapa d'estudis superiors i reorganitzar l'oferta formativa.

El nou secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha anunciat aquesta i altres mesures en una entrevista concedida a l'agència EFE. Per abordar el canvi, preveu arribar a un consens amb les universitats per evitar que "cap universitat surti perdent".

Castellà va afirmar que "eliminarem els màsters que tenen poca demanda i els de baixa qualitat", així, els programes formatius hauran de comptar, com a mínim, amb 20 alumnes matriculats.

Les reformes no acaben aquí. Dins del nou model universitari proposat destaca el paper dels docents: els centres només contractaran a professors que destaquin en l'excel·lència i es potenciarà la figura dels assistents a la docència. Per Castellà això suposa "un canvi de model. Volem promoure la contractació per davant la via funcionarial, guanyant en excel·lència i flexibilitat".

El canvi en la gestió de les universitats públiques catalanes ha provocat en els últims mesos seriosos debats i fins i tot enfrontaments entre alguns dels rectors, l'equip de govern i els presidents dels consells socials dels centres.

De fet, els presidents dels consells socials de set universitats públiques catalanes han reclamat, en un document conjunt fet públic, la necessitat d'un pacte "responsable i lleial", aconseguit mitjançant el diàleg, per canviar l'actual sistema de govern d'aquestes institucions i garantir el seu futur.

El secretari d'Universitats ha assegurat a Efe que aposta per que el canvi de l'actual sistema de govern s'aconsegueixi mitjançant un diàleg obert i ampli en el qual haurien de participar, a més dels rectors i els consells socials de les universitats públiques catalanes, les universitats privades, els agents socials i també els partits polítics.
 

Deixa el teu comentari