Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Més de 30 projectes presentats als Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional

Novetat Educaweb


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacción de Educaweb
Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional han rebut, en la seva quarta edició, un total de 35 projectes relacionats amb l'orientació.

La comunitat autònoma amb més projectes presentats ha estat Catalunya, seguida per Castella i Lleó, Andalusia, Aragó, Madrid, Castella-la Manxa, la Comunitat Valenciana, Galícia, Murcia i País Basc.

A més de les categories d'individual i institucional, aquest any com a novetat s'ha introduït la participació de projectes encara no aplicats, elaborats per orientadors i professionals menors de 35 anys.

Tenint en compte els projectes rebuts, Montserrat Oliveras, directora d'Educaweb, psicòloga i orientadora, explica que és normal que les propostes presentades es caracteritzin per anar majoritàriament dirigides a persones que es troben en un període d'elecció i transició d'uns estudis o d'una professió, com són els cursos finals de l'ESO, la formació professional i el batxillerat. Això es deu al fet que "són etapes clau en el procés d'elecció dels joves en les quals escullen itineraris que els obren noves portes i oportunitats, canalitzen les seves il·lusions i projecten el seu futur. Són moments especials que requereixen un acompanyament també especial."

També cal destacar que, a causa de la situació actual del mercat laboral, ha augmentat el nombre de projectes dirigits a persones en situació de desocupació, joves sense estudis i persones en situació de dificultat social.

La decisió del jurat, format per experts en orientació acadèmica i professional, independents d'Educaweb i provinents de l'àmbit acadèmic, laboral i institucional, es farà pública en l'acte de lliurament dels Premis que tindrà lloc al mes de novembre de 2011.

A més de la publicació i difusió del projecte i del lliurament d'una distinció, Educaweb dotarà de 1.000 euros al primer guanyador individual i per al premiat de la categoria institucional, un any de publicitat al portal d'Educaweb.cat, valorat en 12.000 euros. En la modalitat de projectes no aplicats s'escollirà un sol premiat, el qual obtindrà la publicació i difusió del seu projecte i una distinció de reconeixement.

La finalitat dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional és potenciar l'orientació acadèmica i professional donant a conèixer totes aquelles experiències, projectes i materials innovadors relacionats amb aquest àmbit. Per això expliquen, des dels seus inicis, amb el suport de la Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya i l'Associació Internacional per a l'Orientació Educativa i Professional, entre uns altres.

Deixa el teu comentari