Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Catalunya realitzarà una avaluació externa de competències a l'alumnat de 4t d'ESO al mes de febrer

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Els propers 15 i 16 de febrer, l'alumnat de 4t d'ESO de Catalunya participarà en unes proves, supervisades i corregides per professorat extern al centre, amb la finalitat d'avaluar si han aconseguit les competències bàsiques per a la seva edat en matèries com matemàtiques, llengua catalana i castellana, anglès o un altre idioma estranger.

L'examen, que és la primera vegada que es realitza, ha estat dissenyat pel Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu, qui preveu convertir-ho en una cita anual. Per elaborar-ho s'han seguit procediments tècnics per garantir la seva fiabilitat, validesa i rigor i s'ha comptat amb l'assessorament d'experts en avaluació i didàctica de les diferents competències.

La prova se centra en les competències bàsiques seguint la referència dels informes PISA de l'OCDE, que cada tres anys mesuren les destreses lingüístiques, numèriques i científiques dels estudiants de 15 anys. Precisament al maig, una mostra de 1.500 alumnes catalans de 3r i 4t d'ESO hauran de sotmetre's a una nova edició de la prova internacional, que en aquesta ocasió es concentrarà en el domini de les matemàtiques.

El dimecres 15 de febrer l'alumnat s'examinarà de matemàtiques i català i el dijous 16, de castellà i idioma estranger, que inclourà una prova oral. Segons les previsions del Departament d’Ensenyament, els informes individuals de resultats es traslladaran a les famílies a la fi de març.

Segons Joan Mateo, president del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, en unes opinions recollides per El Periódico de Catalunya, no considera que l'avaluació mostri resultats globals diferents als quals es registren al final de l'ESO, on es concentra gran part del fracàs escolar. La finalitat d'aquesta prova és "avaluar el sistema, tenir un coneixement detallat del que ocorre per poder aplicar canvis durant l'últim trimestre del curs".

Deixa el teu comentari