Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El programa Acredita't de competències professionals inicia el procés de selecció de candidats

Notícia


  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Aquest mes de febrer comença la fase pilot del procediment d'avaluació i acreditació de competències Acredita't. A través d'una sèrie de sessions informatives que aplegaran a 8.118 persones pre seleccionades, s'elaborarà la llista definitiva de candidats admesos.

El programa Acredita't és organitzat pels departaments d'Ensenyament i Empresa i Ocupació amb la coordinació del Consell Català de Formació Professional, i té com a finalitat afavorir la professionalització de les persones que porten anys exercint una ocupació sense formació. El procediment permet aconseguir una certificació que pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses i facilita, d'aquesta manera, la integració laboral, la promoció professional i el reconeixement social.

La Generalitat de Catalunya ha emès un comunicat on mostra que de les 15.006 sol·licituds presentades per a poder participar en el programa, 8.118 n'han resultat admeses; 1.728, no admeses en llista d'espera, i 5.160, excloses, d'acord amb les llistes de preinscrits que es van publicar el passat mes de gener a la web del programa. Els candidats admesos i els que estan en llista d'espera han de consultar la web del centre que se'ls ha adjudicat per conèixer el dia de febrer en què tindrà lloc la sessió informativa, que és d'assistència obligatòria en ambdós casos. Durant la sessió, han d'entregar la documentació exigida per a realitzar l'acreditació i la sol·licitud d'inscripció.

Un cop comprovada la documentació, els centres publicaran les llistes definitives d'admesos i exclosos abans del 15 de març. Els candidats acceptats començaran l'assessorament individual a partir de la segona quinzena de març en els 69 centres participants.

El procediment finalitzarà el proper mes de juny i estarà format per tres etapes (assessorament, avaluació i acreditació). Durant la primera etapa, es donarà suport al candidat perquè pugui elaborar el seu historial formatiu i professional i identifiqui les competències adequades al seu perfil. Després, es comprovarà les competències professionals del candidat i finalment, una comissió avaluadora certificarà les unitats de competències assolides. En total, s'estima que seran necessàries 5 sessions presencials per persona.
Deixa el teu comentari