Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El TSJC avala el model d'immersió lingüística a Catalunya però admet excepcions

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat per majoria de 21 vots el model català d'immersió lingüística a les escoles, encara que estableix que pot haver-hi excepcions per a aquelles famílies que sol·licitin el castellà com a llengua vehicular, Així, la resolució recull que la Generalitat de Catalunya ha d'oferir atenció lingüística individualitzada a les tres famílies demandants que volien classes en castellà.
 
Aquesta sentència respon al recurs presentat per la Generalitat a la sentència del Tribunal Superior que reconeixia el dret a incloure el castellà com a llengua vehicular. Ara, el TSJC deixa sense efecte la seva resolució de setembre de 2011, per la qual cosa "manté el model que en l'actualitat s'està duent a terme", i que implica que les escoles de Catalunya mantindran el català com a llengua vehicular de l'ensenyament".
 
En unes declaracions recollides per Europa Press, l'advocat de Convivència Cívica Catalana (CCC) i representant de les famílies demandants, Ángel Escolano, ha avançat que recorreran en el termini estipulat de 10 dies. A més, interpreta que l'atenció lingüística individualitzada s’executarà per als pares demandants i per a aquells que ho facin a partir d'ara a través d'una demanda, en augurar que aquest acte establirà jurisprudència.
 
Per la seva banda, Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, ha mostrat la seva satisfacció amb la resolució del tribunal davant els mitjans, doncs considera "el sistema en la seva globalitat queda preservat i no es qüestiona" i que a més la resolució separa clarament les "consideracions individuals de determinades famílies" del "qüestionament del conjunt del model".
 
La consellera ha assegurat que la resolució és també un aval a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), aprovada en 2010 pel Parlament que en la seva redacció ja preveia l'atenció individualitzada per a aquells pares que sol·liciten que els seus fills siguin escolaritzats en castellà. No obstant això, tal com recull La Vanguardia, la consellera ha recordat que la llei preveu que aquesta sol·licitud ha de fer-se durant la matriculació a l'inici de l'educació primària.
Deixa el teu comentari