Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els estudiants que visiten el Saló de l'Ensenyament s'interessen per Medicina, Educació, Dret i Enginyeria

Notícia


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
El Saló de l’Ensenyament ha tancat les seves portes a Barcelona amb un notable èxit d'assistents. Durant els dies que ha durat la fira, els visitants han pogut accedir a informació i orientació sobre estudis, professions, centres educatius, universitats, etc. gràcies als expositors presents i als serveis oferts per la fira, com el Servei d’Atenció a l’Estudiant, gestionat per Educaweb.

Servei d'atenció a l'estudiant
Les orientadores assessoren als estudiants en el Servei d'Atenció a l'Estudiant 2012

Una dels principals dubtes als quals els orientadors han hagut de donar resposta és què fer una vegada acabada l'ESO? Els joves d'entre 14 i 16 anys que busquen informació i assessorament en aquest sentit, s'han interessat per les noves titulacions de formació professional i les seves sortides laborals i pels graus universitaris.

En concret, segons els Departaments d’Ensenyament i d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, gran part dels assistents han demandat informació sobre les titulacions universitàries de  medicina, magisteri en educació infantil i primària, dret les diferents branques d'enginyeria. Pel que fa als estudis de Formació Professional, els que causen un major interès són els relacionats amb activitats físico-esportives, sanitat, serveis soci-culturals, imatge i so, i artístics de música, dança, arts plàstiques i disseny.

Estand del Departament d'Economia i Coneixement

Des de fa un parell d'anys i especialment en aquesta edició, el Saló aposta per l'orientació acadèmica i professional com a estratègia per prevenir el fracàs escolar i afavorir la tria adequada d'uns estudis o professió. Per això, s'ha creat el portal Formacio365.cat, una eina en línia d'orientació impulsada per Fira de Barcelona i gestionada per Educaweb, que té com a objectiu que els usuaris puguin informar-se de l'oferta de formació dels expositors de la Setmana de la Formació i el Treball durant tot l'any.

La pàgina web inclou un cercador que organitza els continguts per tipus de centre (universitats, centres d'FP, escoles de negocis, etc.) i per temes i especialitats d'ensenyament (sanitat i salut, economia i administració d'empreses, educació...). a través d'una fitxa, els usuaris poden consultar l'oferta formativa i el mail, telèfon, web i adreça del centre.

Però l'impuls a l'orientació no només es nota en els serveis oferts, sinó també en els assistents, segons Roser Soley, directora del Saló de l’Ensenyament, "aquest any també hem observat un increment de visitants adults interessats pels nostres serveis d'orientació personalitzada per ampliar els seus coneixements en alguna matèria".


Deixa el teu comentari